Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Végre!
3 év nyomorgás és kínkeserves motorozások után élvezhetem a TL adta kényelmet!
No kérem, egész jó kis eszmecsere alakul itt ki! Nekem sem állt a szándékomban bárkit is megbántani, csak úgy gondolom, hogy aki motorozik az úgy nagyjából tisztában van az ebben rejlő kockázattal, főleg ha már régóta koptatja az aszfaltot és ne adj'Isten még a bőrével is tette ezt. Ha valaki megvesz egy gépet, és több év motorozás után történik egy ilyen szituáció, én sem tartom reálisnak, hogy ilyen miatt megváljon tőle. Főleg egy ilyen általában komoly emóciókat kiváltó modelltől. Na de mindegy, mindenki a maga ura és pénztárcája gazdája. Csak úgy kifakadt belőlem korábban is. És nyugodj meg a 250 LE-s golf-nak sem tudod majd megállni, de azzal lehet, hogy ilyen helyzetben frontális lesz a csatt. De ne így legyen, és sok szerencsét az eladáshoz.
De itt is meglehet halni. Csak ezt nem arra vettem hogy eszeveszett tempóban kinyomjam a kocsi szemét!
Helló! Vasárnap dél és fél egy között ki volt kék fehér TLR-el Táton a benzinkútnál?
Mert az ilyen autós viccelődés nem veszélyes? Ugyan. Tudod mindkettőben meghalsz ha hülye vagy...
Köszönöm a tartalmas levelet. Haragudni... ? Miért tenném! Mindenkinek szíve joga elmondani a véleményét . Örülök hogy megosztottad a te tortenetedet.
Az én motoros stílusomrol annyit hogy általában 100as tempóval megyek. Minden szabályt be tartok. Csak fényszóróval közlekedek.
3 éve motorozok. Soha nem okoztam balesetet. Ritkán fordul elő hogy oda csapok neki ez most az volt. Hála istennek nem kenyérre kell a pénz . Es azért sem mert nyereszkedni akarok. Gyerek projekt is közelgőben van... Sok a fasz az úton es nem kell nagy sebességgel menni ahhoz hogy a baj meg találjon. Ezeket mérlegelve döntöttem az eladás mellett. Igen költöttem a motorra igen ezt soha nem kapom vissza. De engem úgy neveltek a szüleim hogy amit eladok azt úgy adjam el hogy másnap ne hozzak vissza h ez a baj vagy az a baj. Úgy hogy ez van. A motor helyett mar megvan az új hobbi járművem . Egy 250 Lóerős 3 golf tdi. Hétvégén előveszem kimegyek kerülök pár karikát meg viccelek pár audit es bmwt. Ez az autó olyan mint a motor mindig mosolyt csal az arcomra. Másokéról meg lefagy... A teljesítménye es a füst felhő miatt amit hagyok magam után !
Nem kötekedésből, tényleg! de én nem hiszem el, hogy ez áll az eladás hátterében. Ezzel természetesen nem megbántani akarlak, nem vita alap, ez csak egy másik ember véleménye.
Aki ilyen motort vesz, az tudja, hogy mire fogja használni. Lehet ezekkel a motorokkal szabályosan közlekedni, de nehéz. Te nagyon jól tudtad, hogy mire vetted anno, tudtad nagyon jól, hogy fogsz a sebességhatárokat bőven tálépni országúton mortorozni. Tudtad ezzel azt is, hogy magadat illetve másokat is veszélybe fogsz sodorni és tudtad nagyon jól, hogy emiatt kerülhetsz grízes helyzetekbe. Lehet hibázott az autós, de lehet, hogy nem látott, lehet nem számolt azzal, hogy te a 90-es korlátozásnál 200-al fogsz felé közelíteni. Természetesen én nem szeretnélek emiatt megkövezni de akkor is hibás voltál, nem is kicsit! És mielőtt azt mondanád, hogy egy laikus minek szól bele, csak szeretném elmondani, hogy több kb 18éve motorozom, kerültem már necces helyzetebe, volt TL-em is és igen karamboloztam is már (nem a TL-el). De mielőtt az autósokat, vagy bárki mást hibáztattam volna, szépen végiggondoltam, hogy miért történt az ami törént: gyorsan mentem, figyelmetlen voltam, stb...
És igen, én is volt, hogy leültem pár percre, és elgondolkodtam, megéri e! És mindíg arra jutottam, hogy igen, csak tanulnom kell az elkövetett hibáimból. És ahogy az előttem lévők közül is mondták, sok mindent el lehet követni azért, hogy megelőzd a baleseteket (láthatósági például, stb..). De ha szeretsz motorozni, annak nem az a módja, hogy eladod a motort. Tarts akkor pihenőt, ne ülj rá pár hétig/hónapig a motorra, addíg is átgondolod a helyzetet és legközelebb megfontoltabban fogsz közlekedni.
Nyugodtan elmondhatod, hogy anyagi okokból vagy csak azért adod el, mert nem jött be a TL és másik motort akarsz, ez egy jó közösség itt szerintem, senki sem fog érte bántani.
Én is eladtam a gépet nemrég, egészségügyi okokból, ezt dobta a gép, nem bírok már motorra ülni, pedig csak 29éves vagyok, képzelheted én miket éltem ált az elmúlt hónapokban, még az eladás után kissé megnyugodtam lelkileg. Én viszont már nem leszek jobban, és tudom, hogy nagy csoda kell, hogy ismét fel tudjak ülni egy ilyen motorra, a még nemlétetző gyermekemnek 20 évig tartogatni (aki kitudja fog e motorozni) nem lenne értelme. Továbbá jól jött a gép ára, beforgattam a lakáshitelembe...Ez az én történetem és nem szégyellem, nekem így alakult az élet.
De amit Te írsz személy szerint nem hiszem el. Ha lesz még motorod, akkor minek adtad el? Elrakod a garázsba nem kér enni...Ha nem akarsz utána telj.adót vagy biztit fizetni, akkor átmenetileg vonasd ki a forgalomból, majd előveszed ha ismét rádjön a mehetnék, de ez így ebben a formában butaság. Annak pedig tényleg nincs értelme, hogy veszel egy motort, ráköltesz, majd hirtelen felindulásból eladod, utána megint veszel egyet, arra is ráköltesz, pedig már volt egy jó géped.

Mint fentebb írtam, ez csak a magánvéleményem, megbántani, pedig a legkisebb mértékben sem állt szándékomban téged! ÉS remélem nem haragszol rám emiatt.

De mégegyszer szeretném azt leszögezni, hogy aki néha kihívja maga ellen a sorsot, az ne csodálkozzon, ha néha pofára esik. Az autós+motoros viszonyról Magyarországon pedig ezer oldalakat lehetne teleírni, de ne felejtsük el, hogy szokszor mi magunk (motorosok) is jócskán átlépjük szabályokat. Most már "csak autósként" én mindíg helyet adok a motorosoknak, figyelek rájuk/rátok, tágabbak és gyorsabbak is reflexeim sokszor mint az átlagautósoknak, mert van közel 20év motoros rutin a hátam mögött, de nekik lehet ez a rutin hiányzik, autóból minden másképp néz ki mint motoron ülve. Sokszor abszolút nem látnak tieket, és hiába mondják, hogy legyen hangos a motorod, tapasztalatból mondom, hogy a sportdob más egyébre nem nagyon jó, mint a tizenéves csajokat az utcán riogatni vele. Mert mire az autós a 200-al jövő motoros hangját meghallja, már régen késő! Ne mindíg csak őket ítéljük el, bár abban igazatok van, hogy az autós morál az országban siralmas.

Tisztelettel!
aha...
jó kis cucc volt.
keresgélek hátha....
üdv.
Nem húztad meg rendesen?
Valaki találkozott már olyan esettel hogy a hátsó hengerben ki volt lazulva a gyertyája?
Talált!
Taken? :D
De, ha letépnénk a harmadik körmét, miközben árammal rázatnánk egy szögön keresztül a combjában...
jah de sztem azt se mondaná meg hogy honnan szerzi
Pfff...biztos adna...
bodis-at meg kell kérdezni
A fenéket, simán meg lehet hegeszteni awi-val.
Már csináltam.
Valahol tuti tehet venni normális 0,5-ös falút is, csak hol?
vagy venni kell egy kb 2-s falú csövet és leesztergálni akkorára amekkorára gondolja az illető csak legyen ki azt összehegeszti utána mert ilyen falvastagsághoz robot ügyességre van szükség
Igen sztem is, mert a rugó akasztók is gagyik, meg a felfogató fül hegesztése. Valami másolatnak tűnik nekem is...
Az egész jól hangzik!
1mm-es fallal már lehet kapni 50-es csövet
szerintem csak valamilyen kopi lehet m4-ről mert a visszafordításon látszik hogy nem túl igényes.... 2 patentív van össze hegesztve
Ez kéne nekünk bizony. Szépen redberakni, felpolirozni.