Igen, ez megfelelő módszernek tűnik. Én is így szoktam. Ugyebár nincs röntgen-szemem, nem látok bele a karbiba üzemanyagilag. Ha mégis kipárolgott, így pótlódik, és az önindító/aksi is kímélődik.
Annyi pici különbséggel, hogy valamivel korábban fordítom vissza a csapot normál állásba.
oldalsó állásba (átfolyó) - ba teszem, + szívató.......és mikor beindul tökéletesen....eléri a minim 1500-as fordulatot, akkor csavarom csak vissza Normál állásba..........vagyis lefelé......
A múltkor egész hétvégén Fatal Error (a la Bill Gates) volt a képújság helyett. Csak azért is ránéztem, hogy meddig tart... hétfő reggel lett újra "adás".
Kérdésem van hozzád Blue.
Amikor indítod télen (hosszú állás után) a GS-t, a benzincsapot előtte át szoktad fordítani "átfolyó" állásba? Nem szokott elpárologni a karbiból a benzin? Úgy kérdezem ezt, hogy egy ETZ-ről ültem át, és annak majdnem mindig ki volt száradva a torka 1 hónapos állás után...
Érdemes ezzel foglalkozni egyáltalán?
All.....
nem tudom miért, de az UW oldalak megdöglöttek.......és a Gs500.fanklub sem jön be nálam......
Aki turkálni akarna az az akmt.extra.hu oldalon tud belépni.....
Természetesen! Jól megmelegítettem.
Menni meg csak azért mentem vele, hogy a váltó, meg az egész hajtáslánc egy picit meg legyen mozgatva.
Meg még arra is jó volt, hogy egy kicsit szívjam a véreteket!
Persze, ez csak utólag jutott eszembe.
Én ma kéjelegtem... brümmögtem rajta (sisakban ), miután kiszereltem az akkumulátort.
Most egy darabig pihen a kicsi. (bár, ha jobban belegondolok csak két csavar és újra van delej )
Tegnapelőtt megtankoltam, de szó mi szó hideg van már a guminak (nem létezik valami téli papucs mutorra?! ). Vagy valami varázslat amitől nem lesz hosszú, kemény tél-tavasz.
Egy kis motorozásból!
A "kis" szó szerint értendő!!! Beröffentettem a gépet, és a garázsban ráültem. Kb 10 métert lenyomtam(3x oda-vissza).
DE NAGYON JÓ VOLT!!!
Vazze!!!
Ezt nem szabad kiszámolni, mert seggre esés a vége!Enyhe szédüléssel, rosszulléttel!
Mondjuk, én kicsit olcsóbban megúsztam, mivel 10 000-et gurultam csak/pont az anyagi lehetőségek miatt.,
Így megúsztam több tételt: csak 1 gumi kopott
1 olajcsere/olajszűrő, légszűrő , stb....
no sztráda/matricák
Persze így az élmények is lájtosabbak. A km/Ft persze kb ennyi nekem is, csak a végösszeg kisebb.
A motor nekem nem fért be a fa alá, de azért hozott neki is Jézus valamit: egy szép sárgás tónusú tankpadot kapott a drága De csak tavaszra veheti fel! .És akkor még kap egy szép új cipőt is a hátsó lábára!
Nem az izomzattal van a gond hanem a BÁTORSÁGGAL és salynos nem tudunk hitelt beválalni,mivel fenn kell tartani a kecót meg ilyenek! Na azé köszi! Még nézelődök!
Akkor nézz mást:-)
Én sajnos a 10 bank közül 7nél ügyfél vagyok:-( (moci, lakás, ...stb)
Pár példa:
HVB bank 5év, 300.000ft havi 6800ft
Citi bank 5 év, 500.000ft havi 13700ft
Én épp nem a költsön hive vagyok hanem a hitelkereté, hitelkártyákké.....
Miért? mert azt nem havonta fizeted, hanem annyit teszel be a minimumon felül amennyit csak akarsz...és ha megvagy szorulva, akkor újra kitudod venni....
Ráadásul ez ugye magas kamatú.... ha mocit veszel akkor kisebb a kamat, hiszen van fedezet..... tehát ott már nem 25-35% a kamat hanem "csak" 13-17%
A járulékos költség pedig (benzin, ruha, amortizációs költség) pedig minden bikernak megvan - vagyis aki motorozásra adja a fejét, annak számolnia kell vele......ezzen nem lehet szépíteni vagy sporólni....
Tehát felejtse el a plusz heppjeit........
Én motorozok, jól érzem magam......igaz ez az egyetlen jó dolog az életemben a kis kislányomon kivül.....
Nem járok 1000ft-os mozikba, nem járok bulikba, nem járok kocsmákba, koncertekre.......és sehova......
Ha valaki ugy akar motorozni, hogy minden más megmarad?
Legyen egy 2-3x jobban kereső állása mint nekem........vagy keressen olyan hobbikat mint én:-)
Fényképzés, pc, család......
A bank? Sajnos ebből él:-)
Nem kell messzire számolni........
Vegyünk az Én gépemet......
250.000ft előleg és 72x 20054ft csekk........ = 1.700.000ft vagyis plusz 352.000ft-ot fizetek be a banknak....
Ezt éves lebontásba véve évi 60.000ft.......havi szinten: 5000ft csak a kamat.
A www.vaslovasok.hu oldalon van egy számolósdi..... beütöd mennyit mész, mennyit fogyaszt, szervizelés....stb.... és a végén kidobja hogy mennyibe van 1km motorozásod.....
NÉZZE MEG MINDENKI NEKI MENNYIBE VOLT IDÉN A MOTOROZÁS - meg fog leőpdni:-) Kalkulátor
Nekem ez
Ebben az évben 25000 km-t tettél meg
Kötelező biztosítás 1.00 Ft/km 25000 Ft/év
Súlyadó 0.10 Ft/km 2400 Ft/év
CASCO 0.00 Ft/km 0 Ft/év
Hitel 9.63 Ft/km 240648 Ft/év
Őrzött parkoló 0.00 Ft/km 0 Ft/év
Szezon eleji átvizsgálás 0.00 Ft/km 0 Ft/év
Olajcserék 1.27 Ft/km 31667 Ft/év
Üzemanyag 15.00 Ft/km 375000 Ft/év (300-al számoltam hiszen a legtöbbet a 300-315ft-os benzin idejében motoroztam)
Gyertya 0.17 Ft/km 4167 Ft/év
Levegőszűrő 0.33 Ft/km 8333 Ft/év
Lancspray 0.40 Ft/km 10000 Ft/év
Első gumi 0.48 Ft/km 12019 Ft/év
Hátsó gumi 1.65 Ft/km 41250 Ft/év
Egyéb költségek 0.00 Ft/km 0 Ft/év
ÖSSZESEN 30.02 Ft/km 750484 Ft/év
Tehát 30,02ft/km a költségem........és azanyát:-) az idei évben a motrozás nekem 750.000ft-ba volt.....
Ebben pedig nincs benne a kaja, szállás, belépőjegyek.......
De nem rinyálok..... Én ezt választottam........
Ha azt venném, hogy havonta veszek magamnak valami göncöt pl 7000-ért egy pólót......(és ugye ez még nem is FULL márka)
elmegyek 2x dizsibe....10.000-ért......
1-2x moziba......2000-ért.....
egyébb kis sörözés a haverokkal........1-2000-ért........
Ez ugye nem sok idő.....mégis 21.000ft, éves szinten pedig 250.000ft és meddig éreztem jól magam????
Összesítve kb. 450 óra.....kb 3 hét.......
Motorozáskor pedig ugye ez hónapokban mérhető...............plusz ugye az az érzés amit közben érzel, vagy amivel gyarapszik a tudásod.......
Persze télen sincs semmi.....hisz ilyenkor meg fizetem vissza a hitelkártyákat
Ma is voltam itt a cityben:-)
Nekem ez volt a Fa alatt-)
Milyen havi 10 lepi? 100 ezret adnak 5 évre havi tíz törlesztővel. Tudtommal Te sem ennyit fizetsz. Egy rendes részlet 20 felett van. Ez lehet, hogy csak 2 dizsi ára, de van még szerviz-, ruha-, benzinköltség, stb, stb. A dizsibe meg még mindig mennek, tehát ez mind + költség.
A bank a világ egyik legganajabb cége!!! Ha valaki rendesen kiszámolná, hogy a felvett kölcsönre mennyit fizet vissza, és hosszútávon bírja-e, senki sem venne fel hitelt. Sajnos én is beleestem a csapdájukba, alig várom, hogy vége legyen! SOHA TÖBBET! Csak kp, inkább ne legyen motor. És a kereskedő is átver. Rábeszél a minél nagyobb hitelre, mert részesedést kap! Igaz, az ember annyira örül az új gépnek, hogy bele sem gondol. Na jól felb.....tam magam! Gyűlölöm őket!
Annyi pici különbséggel, hogy valamivel korábban fordítom vissza a csapot normál állásba.