Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Blue!

Jobbulást kívánok neked javaslom a forraltbort némi izzadással egybekötve ..... hatásos.
Szia Blue !

Áruld már el,hogy honnan jött ki neked ez a 64 ft.os gázár.
Most a hétfőn voltam illetékes gázhivatalnál számlamásolat miatt és megkérdeztem,hogy jelenleg mennyibe kerül a gáznak m3-e.Erre azt mondtaák,hogy mivel nincs rajta állami támogatás (jelenleg) ezért most bruttó 98ft/m3.
A másik utánna számoltár már,hogy mennyi gázod megy el mert szerintem át vagyunk baszva ezzel is.
Nekem 2999 m3 van megállapitva egy évben na most.. tekintettel arra,hogy jövőre beolvasás alapján kértem az elszámolást így minden hónapban mérem a fogyasztást (jelkenleg is) a legutóbbi 232m3 volt .A fütési szezon max 6 hónap ha 300m3/hónapX6 az is csak 1800 m3 akkor mire fizetem(jük) ki a többit ??? a nyári hónapokban a főzére nem megy el havi 230m3 akkor hogy van ez??? Átbasznak és kész.
100,000 forint a lefojtó kitt GSXR600asra... és az tényleg lefojtja 25kw alá! persze ha vizsga után kiveszik belőle akkor ugye...
Sajnos az enyémet is berendelhetik - azt fizethetnek:-) mivel tényleg annyi:-) és ugy beperlem őket mint a sicc:-)

Szóval épp ezért nem fognak szerintem berendelgetni semmit......és ezért nem rendelik be a rendőrők se - hszen egy teljesítménymérés valami 200 körül jár (Én ezt hallottam)
Esetleg kitalálják hogy a műszaki vizsgán lesz teljesítménymérés is......ott viszont ugye cummi......

Onnantól borulhat nagyon sok motor, hiszen a 2db 125-ös motorom is CSAK 11KW-os volt (közben 20-25kw)
Így viszont nyugodtan megfizethetettik visszamenőleg a pénzt, büntetéssel és kamattal spékelve
...aki a törvény betűjét kitalálja...
És még hány ilyen dolog van... Csak nagyon útálatos dolog a broki szopósabbik végét állandóan bekapni...

Én azé" irattam be a valós teljesítményt a forgalmiba, mert azt mondta a kereskedő, hogy utána nézhetnek ám... mivel ez lesz az adó alapja. Nem akartam fölöslegesen vizsgálatra járni a motorral. Így meg jogosítványom nincs rá... tavaszig... Mit lehet tenni...

Szóval,a GS-nél azért hihető, hogy 25 kW-os, hiszen létezik ilyen a piacon. De láttam már GSX-R 600-ast is 25 kW-tal a forgalmiban.
Párat biztos berendelnek, ha értő szemek fogják ezt egyszer megnézni.
Félő, hogy lesznek ilyenek...ilyen értő szemek.
Szomorú, hogy csalni kell, mert valaki "farok".
No ja megjártam már vele:-)))) De le is eset 5 nap alatt 15 kg:-))))
A legjobb fogyokókura:-))))

A gáz hogy MA MENNEM KELL DOLGOZNI!!!!! mivel a tegnapi volt az utlsó szabadságom....és az eslő szlogen amit a fönök gondolna " elfogyott a szabi - irány a táppénz"-----
Jelenleg 38,2 a lázam......éjjel volt durvább is:-).....és 6 óra múlva indul a busz
:-)
Te a kocsival kompenzálod a Súyadódat - Én meg a biztositrással:-)

Eddig fizettem a Gs-re évi 24.000-ret.......(Allianz - B4)
Most meg fogok 12.000-ret (a franc se tudja melyik:-)

Bár mivel az enyém csak 25 - igy ugye csak 2400-ről 7500-ra ugrik
Teddy!

Miért a gázzal nem ezt csinálják???
Bekötették mindenkihez a gázt a leguolsó kis tanyába is.....azt mikor már ok minden akkor EMELJÜNK RAJTA......

A gond ezzel hogy én a 64-ft-os kategóriába fogok kerülni, hisz 4-ünkre azért nem keresünk ketten 320.000-ret.......
Ellenben a sok vállakozó meg ugye minimálbéres - tehát ők meg majd csak 55ft-ra fognak fizetni - és még sajnáld is őket!!!! plusz ugye behozzák a nagyit, papit....stb.....

De ha nem is igy lenne....ki tudja a 20.000-ret kifizetni??? az aki keres 100.000-at vagy aki 500.000-at???
És újra föl vagyok ba...va emiatt! Mérhetetlenül...
Szóval, azt hogy az útterhelés alapján fizetsz... hamar ki kell verni a buksiból.
A teherautóknak marad a régi rendszer, mert ugye jó a lobbi a fuvarozók részéről... és ki terheli legjobban a világ legfaszább közútjait... HÁÁÁT, PERSZE hogy nem a motorosok...

Eddig ebből a pénzből visszaosztottak valamennyit az önkormányzatoknak, szerintetek most? Ugyanannyit kapnak vissza, de több marad a nagy kalapban... oszt" lehet másik lyukat betömni a mi péz"ünkkel.
Lesz belőle kormányzati negyed, meg jutalom a minisztereknek, meg ilyen nemes dolgok...
Sziasztok!

Azt a kifejezést, hogy súlyadó innentől kezdve el kell felejteni...eddig valóban a tömeg alapján fizettél. Viszont Kóka lenyilatkozta a múltkor (egy hónapja), hogy ennek az adónak semmi köze a jármű súlyához. Nem titkolt szándék, hogy a vagyont akarják megadóztatni. Minél újabb, minél erősebb a gép, annál inkább nagy értéket képvisel... Tehát innentől kezdve a vagyontárgy feltételezhető értéke után adózol. Ebből bizony utat nem újítanak fel...

No, ez viszont felvet még egy kérdést. Panaszkodnak a másik oldalról, hogy öregszik a járműpark. Eddig kedvezményesen juthattál új gépekhez (autó, motor, egyebek...) kevesebbet fizettél, mert modern volt a cucc. (környezetvédelem...) Most, hogy sok van a viszonylag fiatal járművekből... meg is lehet őket sarcolni rendesen.

Az én példám:
Autó: 16 éves 45 kW 1150 kg... eddig fizettem 14400-at
most viszont 5280-at fogok. Spóroltam itt 9120-at

2006-os motor, ami 35 kW, és 183 kg fizetnem kellene 2400-at
most viszont fogok 10500-at. Bukok 8100-at.

Ganz egal jól jövök ki (néhány száz forinttal), DEEEEE autót kellene cserélni valami újabbra... HATALMAS BUKTA!!!!!

És ez a motor csak 35 kW!!!!!

A lényeg gyerekek, hogy valóban luxuscikké vát a motor! Luxus mértékű adót fizetünk majd rá.
A "VAGYON" UTÁN KELL MAJD ADÓZNUNK... ÉS AZ UTAK EGYRE SZARABBAK LESZNEK...
Tetszik-nem tetszik ki kell fizetni.
Sziasztok !
Hogy ne kezdődjön jól az újév,tettek róla nagyjaink.
Szakadt volna anyjába a feje aki ezt kitalálta .

Januártól változik a gépjárműadó !

2007 január 1-jétől változik a gépjárműadóról szóló törvény. A változás az adó alapja és mértéke mellett érinti az adómentességet és a kedvezményeket is.
A 2006. évi LXI. törvény módosította a gépjárműadóról szóló 1991.évi LXXXII törvényt, amely 2007. január 1-jén lép hatályba.

A jogszabályi módosítás érinti a személygépjárművek, motorkerékpárok, adóalapját, az adó mértékét az adómentességet, valamint a katalizátor utáni adókedvezményt.

2007. január 1-jétől megszűnik a - köznyelvi szóhasználattal élve - „súlyadó”, helyébe a gépjármű értékéhez igazodó adóteher lép, amely az autó életkora és a motor teljesítménye alapján kerül megállapításra. (Kivételt jelentenek a tehergépjárművek, mivel esetükben megmarad a régi rendelkezés.

2007-től adókötelesek lesznek a motorkerékpárok is. (Korábban a 250 cm3 alatti rendszámtáblával ellátott motorkerékpár adómentes volt.)

Az adó alapja személyszállító gépjármű (a hatósági nyilvántartás szerint személyszállításra szolgáló gépjármű, motorkerékpár, kivéve az autóbuszt) a hatósági nyilvántartásban feltüntetett teljesítménye, kilowattban kifejezve.
Az adó mértékét a teljesítmény és a gépjármű gyártási évétől eltelt időhatározza meg.

Az adó mértéke:
- Az adóalap után a gépjármű gyártási évében és az azt követő 3 naptári évben 300 Ft/ kilowatt
- Gyártási évet követő 4-7 naptári évben 260 Ft/kilowatt
- Gyártási évet követő 8-11 naptári évben 200 Ft/kilowatt
- Gyártási évet követő 12-15 naptári évben 160Ft/kilowatt
- Gyártási évet követő 16 naptári évben és az azt követő naptári években 120 Ft/ kilowat

Az autóbuszok, nyergesvontatók, lakópótkocsik esetében megmarad az önsúly szerinti adóztatás (változatlan adómértékkel, vagyis 1200 Ft/az önsúly minden megkezdett 100 kilogrammja). A tehergépjárműveknél szintén nem változik az adóalap, amely az önsúly plusz a raksúly 50 százaléka.

ADÓMENTESSÉG
Mentes a gépjárműadó alól a súlyos mozgáskorlátozott személy, vagy a súlyos mozgáskorlátozott kiskorú személyt szállító, vele közös háztartásban élő szülője, nevelőszülője, mostoha- vagy örökbefogadó szülője tulajdonában lévő, egy darab 100 kilowatt teljesítményt el nem érő személygépkocsi, ide nem értve a személytaxiként üzemelő személygépkocsit.
Ha a mentességre jogosult tulajdonában több személygépkocsi van, akkor a mentesség kizárólag – a feltételnek megfelelő – legkisebb teljesítményű személygépkocsi után jár.

ADÓKEDVEZMÉNYEK
Személygépkocsik és motorkerékpárok esetében megszűnik a 20, 30, illetőleg 50 százalékos katalizátor utáni környezetvédelmi kedvezmény.

A motorozz.hu oldalról szedtem le.

Mit szóltok hozzá ????
Hát nem vitték túlzásba a festást, két mütyür matrica oszt kész.Szerintem egyre randább!
Persze azért jó moci. Nézzd meg budymike gépét milyen szép GS-t tudtak csinálni a 90-es években
Hali srácok.

Rég jártam erre. mindenki jól van?

Jelentem ma vittük haza a gépet.kész lett. elég sok minden ki lett cserélve rajta úgyhogy mostmár jöhet a tavasz!

Jók legyetek!

Üdv mindenkinek és kellemes ünnepeket.
Szép lett a K7-es festése...
Ez így tényleg gané helyzet. Ha menni kell, és fáj, akkor még üvölteni sem tudsz... vazzeg.
Mandula ügyileg én sem vagyok rendben... szombeton disznót vágtunk, és a fene sem érezte a hideget. Mer" ugye forraltbor dukál...

A mandula nem vészes, de a bokádat megnézetném valami fehérköpenyessel... nehogy má" baja legyen a fékezős lábadnak.

Jobbulást kívánok minden estre!
vigyázz a manduládra, azzal már megjártad...
lényegében naked annyi a Z hogy kék fehér, a festés miatt adtak neki egy Z jelőlést, valami limitált szar sorozat...
hát igen az a lehető legrosszabb
Aztán csak ésszel!!!!!

Én egytől félek a motorozás tekintetében CSAK!
Hogy túlélem, de még rajzolni sem fogok tudni

Szóval NE időre menj - Hanem a látványért

Amugy az a Z nem elirás???? Mert 1200Z-ről bevallom Én még nem hallotam...csak S-ről dobj fel róla egy picture-t

Mozgás??? Az meg mi???? Egész nap vagy fekszem vagy ülök - és imádozom hogy ne kelljen kimenem a wc-re.......
Erre pluszban begyuladt a mandulám is......
nekem mondod gondolhatod én is így tettem...tetű gyorsan el lehet költeni a félrerakott lovét.... a többi felszerelésről nem is beszélve...drága hobby....mindegy, ráérek később zsírkrétát venni azt rajzolni...
Sokat tipródtam én is a hitelen... de a vágy k...va erős volt. Bevállaltam, mert a kéjmámor az kell.
jah ezen is van hitel..ezvan...huzos motorárak vannak de aki szereti az veszi a vsakat...
Asszem sokunké új... ám egy része a banké. Egy jó nagy része még...
Szerintem itt a motor kora ugyan úgy nem téma, mint a mérete. Ember legyen, aki megüli... ez viszont fontos!