Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

varratás: azta, erre nem is gondoltam :)) na, akkor már csak keresnem kell, hogy hol lehet anyagot kapni hozzá :)

blue_devil: néztem az adonyi klubos honlapotokat is, a tank tetején lévő védőd fantasztikus :))) mármint nem a mintát, hanem magát a funkciót értem :)) ez kapható simában, s úgy rakták rá a mintát, vagy dekoros emberrel készítetted?
2 fajta ponyva van: ami hőálló és ami nem...ami nem az biztos ráolvad a kipuffra ha melegen letakarod, ergo vagy vársz és visszamész később vagy veszel hőállót, házi megoldás: varratás
1000 bocsánat én csak egy cimborám kérdését tolmácsoltam feléd ( én még nem motorozok ,de fogok )
Sziasztok!

Vasárnap megrendeltem a hollósnál egy akciós gs500f-et, mint életem első nagymotorját. Azt mondták, kb 2 hét múlva vehetem majd át, vagyis addig igyekszem felkészülni :))
Elkezdtem visszaolvasni a fórumot, (illetve előre, a legelejétől) de sok ezer hozzászólás áll még előttem, így picit elnézést kérve, hátha olyat kérdezek, ami már sokszor elhangzott, de azért kérdezek:
- az első 500 hozzászólás között olvastam, hoyg ügyes és gondos bejáratással nem csak az élettartam, de még a fogyasztás is pozitívan befolyásolható. Hogyan kell így bejáratni? /én is jó fogyasztású, hosszú életű mocit szeretnék :)))/
- mivel nyitott garázsunk van otthon, így szeretnék egy motortakaró ponyvát is venni, itt kell valamire figyelni, vagy bármelyik jó lehet, aminek az ára is tetszik nekem?
- s egy fontos kérdés: milyen bukót vegyek? Hollóséknál csak hiperbénák voltak 10 körül, meg elsőre drágának tűnők 50 felett. Eddig robogóztam, meg egy aprilia "chopperkompatibilis" 50-es veszedelemmel jártam, vagyis nincs normális bukóm, s nem is értek hozzá :(

Segítségeteket előre is köszönöm!
1., Feküdj le a szeretőd alá:-) a motor bal oldalán

2., Fogd meg a körmös kulcsot, meg a toldalékot (egy cső aminek az egyik vége laposra van verve...

3., illeszd össze a 2 kulcsot

4., A lengővilla és a rugó alján lévő lyukacsos henge közé csúsztasd be állítva a körmös kulcs körmét

5., forditsd el vizszintbe hogy egy lyukba beakadjon a köröm

6., feszülj neki mint ÁLLAT és forditsd az Órával azonos irányba ha FEL, ellentétesen ha LE akarod állítani

A lényeg hogy az ezüst , lyukacsos (hosszú , ovális lyukak) alatt ott áll a szám 1-2-3-4-5-6-7

A szám kifelé, vagyis a motorral merőlegesen mutasson!

Többet nem tudok segíteni igy távlatokban.....
Sziasztok!

Szép napot!
Egy olyan dologban szeretném a segítségeteket kérni,hogy most jelenleg a hátsó telóm 4-es vagy 5-ös keménységen lehet,de két személyre úgy érzem,hogy ez kevés. Hogy tudnám felkeményíteni legalább 6osra? Kerestem rá választ a neten és a fórumban is olvastam vissza,de nem találtam választ. Azt tudom,hogy adtak,hozzá valami kulcsot ami erre jó,de valami instrukciótok van,hogy hogyan álljak neki?

Köszikeee
Ez már hasonlit arra hogy Én járok túrázni:-)))))
HAGEN!

ADATLAP MIÉRT NINCS KITÖLTVE?
Most cseszem le is a friss húst, erre láttom neked sincs!

TESSÉK KITÖLTENI!

Amugy a kérdésedre......
1., Nem kellett kezes

és a következő kérdésedre: NEM CASCO sem kellett......

MInt írom :
Ha Te bemész a HOLLÓShoz akkor pl a Banditott 135.000ft befizetés ellenében elhiozhatod , 100 hónapra, havi kb 25000ft részlettel.......
Ennyi..............
Más motornál persze más a konstukció.............pl most a GS 500 F 1.098.000ft
Amugy láttod kiscsóka?

Ridert ISMEREM, és többszőr túráztunk is együtt - mégse láttam (nem eset le) hogy Ő is ezt vette......
ENNYI!
Az ember nem látt meg mindent ha épp máshol jár az agya:-)
Akkor már 7 a létszám:-))))))

Amugy nem vicc:-)
Körbenéztem, de amik vannak a neten - hát az a "ide nem szeretnék tartozni" effektet váltja ki belőlem....
Bár az is igaz, hogy megnéztem pár videót is - és hát ugye nem az ÉN stilusomban húzzák a gázkart - vagyis fölösleges lenne elmennem, hisz csak feltartanám őket.....

De ugye a saját környezetemben is vannak emberek.......szóval ha másért nem BRAHIBÓL megcsinálom az oldalt majd....

Ezügyben viszont KELLENE NEKEM SOK_SOK BANDIT INFÓ!
képek, leírások, PDF fileok.......szóval MINDEN ami GSF

a címemet már mindenki ismeri itten
Ha találsz ilyen add oda nekem is:-)

Sajnos csak szótárak vannak.....illetve a komplett fordítógépek.........gyémánt áron
Amugy tényleg nem vicceltem - UTÁLOK ismeretlek embereknek irogatni fölösleges - és hidd el sokan vannak még így.....

Szerintem áldozz rá egy pár percet és töltsd ki azt az átkozott adatlapot
Na figyu kisfiam :-) mert a habitusodból talán kitünik hogy picit idősebb vagyok:-)
(persze ez poén, de szerintem igaz:-))

1., leesett a gumi kérdésed - de mivel fogalmam sincs hogy azt a gumát eszik-e vagy isszák - igy specc Én ezért nem válaszoltam
Nekem 3 gumim volt
1., eredeti Bridgestone
2., Michelline M39
3., jelenleg a 4. széria HEIDENAU......mert erre volt pénzem - és BŐŐŐŐVEN megfelel - amit a legjobban tán az mutat hogy Erik, esSO is ezt használta ráadásul nem ugyanilyen mintában, vagy méretben, de nekik sem volt bajuk.

A sértődötségnek szerintem nem itt van a helye - főleg nem ismeretlenül!
ÉS mivel PONT azt se tudod hogy MI kik vagyunk - igy ugye adja magét hogy ez forditva is igaz......
VAGYIs igenis rákellene szánnod egy hetet hogy visszaolvas és akkor észrevennéd hogy eddig bárki jött annak NAGYON SZÍVESEN segítettünk - és érdekesmód azóta is itt van.

Nekem ugymond már nem szívügyem a GS - hisz áruló lettem - s mégis itt vagyok.......
Miért?
Mert specc beleolvastam 1-2 banditos helyre és Köszi......abból inkább nem kérnék.......

És a visszaolvasás?
Az IDEGRÉM:-)))

2 hét múlva jön egy ember a "HOGYAN TEGYÜNK FEL DOBOZT", hogyan cseréljünk olajat, milyen olajat vegyünk, milyen gumit......stb......
Ebből már volt itt egy nagy koccanás, mert szerintem Te is unnád, hogyha ugyan azt el kell mondanod havonta.......(és ez az elmondás 1 óra gépelést kíván)

Szóval ÉN nem bunkó vagyok, csak utálom ugyanazt leírni 123492737438x

Szóval bármi kérdésed van NAGYON SZÍVESEN állok a rendelkezésedre - csak hivj fel - hogy ne kelljen gépelnem állandóan....

06703734670

De amugy a GS FANKLUB oldalon megtalálsz mint "szerkesztőt"
http://akmtmedia.extra.hu
és itt a jobb menüben megvan minden

DE a gumikérdésedre akkor se tudok válaszolni, ha megsértődsz ha nem......
Annak meg nincs értelme hogy a jelenlévő 70 ember mindegyike azt írja NEm....bocs nem ismerem......sorry......azt eszik?.-........stb
Most jött el az ideje annak,hogy megyek alukálni .
Folyt.köv. holnap este 6 után.

Jó éjszakát mindenkinek és a "göthösöknek" mielőbbi javulást !
"Uram bocsá" éppen a barátunk motorválasztása előrébb való volt, mint a te gumid, amit már kiválasztottál. Ezt a legutóbbi hozzászólásod miatt írom. Délután még kibékültem volna türelmetlenségeddel..."

Bocsika! Nekem holnap 17 óra körül rakják fel, nem értem rá addig. Egyébként ha hiszed ha nem én is örülök annak ha vki eléri a célját, régi vágyát valósítja meg.

GS-emet sportosan hajtom,- a középállvány kissé elkopott -, de nem is ez a fontos hanem az hogy a feleségem is is ezzel motorozik, úgyhogy amit én még megfogok, azt Ő már nem biztos, és a gyereknek nem árt egy anyuka aki hazamegy, ezért kell tudnom, mire számíthatok, persze a gyári bemutatón kívül.

Szal Contitwisttel senkinek sincs tapasztalata?

"Ám ez az esti kirohanás értelmetlen. Kissé pökhendi és kioktató."

Nehéz itt felhívni ismeretlennek magára a figyelmet. Hogy kioktató, vagyok-e ? Nem hinném. Az a kioktató aki először közli a szabályokat, hogy így meg úgy lehet itt viselkedni. És ha ezt észreveszem és még nagyobb bűnként szóvá is teszem már pökhendi vagyok? Á dehogy.

Nem így képzeltem az indulást itt...

Nos Nekem van egy egész országra kiterjedő viszonylag zárt baráti köröm, amelynek alapja, nem egy bizonyos típus -nevezetesen GS500 - köré épült, és akkikel évek óta együtt motorozom szerte a világban, mindenféle súrlódás nélkül.

De könyörgöm, miért kell ezt tudni mindenkinek, lehet hogy nem is akarok - vagy már idő hiányában nem tudok - újabb csapattal együtt élvezni a motorozás örömeit, csak egy egyszerű kérdés volt, hogy választ kaphassak... de ezt már elmondtam.

"Holnap már lehet, hogy jött volna a válasz. Hiszen Blue "ügye" lezárult. Így tudunk másra is figyelni.
Tényleg nem lett volna más dolgod, csak várni egy kicsit... esetleg még egyszer rákérdezni."

Bocsika, de ezt kétlem, mert időközben elmúlt két nap, több oldal íródott azóta, már eltűnt a kérdésem a süllyesztőben.
Igazad lehet mert ezt én is észrevettem már Pl. beírtam egy rövid tőmondatot és egy nagy baromság lett belőle persze magyarra átfordítva.
Ez így ok is lenne de sajnos nem így van jelen esetben de lehet,hogy igen nem vagyok ott az órán és ezért nem tudom.Amit tudok segítek neki amit meg nem ahhoz kell a segítség ezért keresem azt amit.
Á a német még rosszabb: komplikáltabb a mondatszerkesztés és a ragozás.
bigmen!
Nem akarlak elkeseríteni, de nincs sok értelme. Természetesen tudom, hogy apaként segíteni szeretnél a lányodnak, de! A múltkor vhol ráakadtam egy cikkre, ahol vmi 2 új angol fordító-programot tárgyaltak ki. Olyat, amilyet németben keresel, komplett mondatosat. Nos, beírtak mind2 progiba 1 mondatot. ezután a gép lefordította. Én sem vok perfekt angol, de azt az egyszerű mondatot még én is le tudtam fordítani, a gép viszont nem. Vagyis igen, de nem lehetett megérteni! Se ragozás, se semmi. A többjelentésű szavaknál hasraütésszerű volt a fordítás, tehát abszolute nem a mondatba illő jelentést hozta a gép.
Persze, lehet, hogy németben lelhető ilyen, de ebben én sajna nem tudok segíteni.
Értelek! A nyelv lényege hogy amegtanult szavakat, nyelvtan szerint összerakjuk. Ezt kell gyakorolni. Azért nekünk is kellett példamondatokat, fordulatokat megtanulni pl:(direkt kisbetüvel írom) das gewitter ist im anzug= jön a vihar -vagy-öltönyben van a vihar. Ha a diák az utobbit mondta a tanárunk félórig jó volt a kedve
Blue főnők! Neked kellett kezes az új moci megvételéhez?
Akkor húzzál bele !
Hy Piet !

Ezt inkább ne is részletezzük,hogy meg kellett Látnád csak hogy tanulják most a németet (lehet hogy az angolt is ) Még az ABC- sem tanitották az iskolában meg azt sem hogy milyen betüt hogyan kel kimondani inkább hagyjuk. Neki viszont segítség lenne.

UI.Az egészhez csak annyit,hogy a haveromnak a lánya (az általánost már kijárta ) még most sem tud elmondani egy értelmes mondatot . Ennek oka csak annyi,hogy a suliban úgy tanitották őket mintha verset kellene elmondani , magyarul ez annyi,hogy megtanulta a szöveget (bemagolta) el is tudta mondani szépen de azt,hogy mit is jelent az amit elmondott halvány fogalma sem volt róla .Sajnos így ( is )tanitanak a nyelvtanárok .
Köszi Big!

Kalapkúrázni kellene... . Ezeket a népi gyógymódokat bírom nagyon!