Ez az út mellett állsz téma érdekes.
Múltkor mentem le orfűre. Motor találkozó volt. Jöttek mentek a motorosok. Látom, hogy áll két srác a tó mellett az úton az egyik a fűbe kotoroászik a másik meg áll és néz. Gondoltam megállok háátha vmi gáz van. Addig mire odaértem kb 10 "motoros" ment el mellettük (1000es gixxer, 10es kawa, stb.) A srácok 600as sportmocival voltak. Megálltam kérdeztem h tudok e segíteni v van e vmi baj? A srácok csak néztek h mivan??? Aztán láttam h csak fényképezkednek, addigra nekik is leesett h mi van. Mondták, hogy semmi és köszönik h megálltam. Puszi pá azt mentem tovább.
Szóval ők is csak néztek, hogy miért akarok segíteni
És, hogy ki a motoros? -Az aki nme néz le semmilyen motort akármilyen kicsi is. Legalábbis én így gondolom.
Múltkor hoztam debrecenből egy 125ös gépet pécsre. Sok motoros jött szembe. Furcsa volt hogy kevesen intettek vissza. Teszem hozzá, hogy volt olyan aki hayabusáról meg 1000es sportgépről intett vissza, vagy már előre integetett. Úgy gondolom, hogy aki motorosnak érzi magát az megbecsül mindenkit aki motorra ül. Mert azért a "divatmotoros" nem tudja, hogy miért integetünk. Persze az is mérvadó, hogy az ember hány km-t tolt bele a gépbe. De az sok mindennek a függvénye...
én is ezen a véleményen vagyok,hogy mostmár észre lehet venni hogy egyre több az aki nem szívből motoros hanam mert van pénze és villogni akar a többi ember előtt vagy egyszerűen jómódjában nem tudja hová tenni a pénzét ,ez sajnos saját tapasztalat a találkozókról mert mikor ott állsz a motorod mellett p.l. indulás előtt és el megy előtted 1-2 olyan gixeres vagy Yzf r1-es és végignéz rajtad és lenézően elmosolyodik.Ők nem az igazi motorosok!!!!Az igazi motoros megáll melletted ha az útmellett állsz (bármi okból ),hogy segíthet-e!
Köszi a lehetőséget,amennyiben az időjárás és az időm engedi ott leszek veletek
szeretnélek megismerni személyesen is.
Egyébként pont akkor lesznek a választások ,8-ig leszavazol vagy nem mész???
Nagyon remélem,hogy összejön.
Ezeket a"3-3,5 millás csávókat" én sem csípem pont azokért amiket Te is írtál.
Sportmotoros testartás lassú tempóba tényleg nem kényelmes,én elég sokat használom a motort városba,mert ha már van saját motorom akkor nem kérem el apám autóját,könnyebben parkolok stb. Meg lehet szokni különben.
Én személy szerint szigorítanám a motorokra a hiteleket mert pl.: 400 ezer Ft és a kezedben van egy 180 lovas motor, ami ugye avatatlan kezekbe elég brutális fegyver lehet.(akinek mondjuk ez az első motorja)
Hi! Én hétvégén vettem át a CBF 500-as gépemet szal jó idő esetén számíthattok rám túrán:D
Mondjuk a főiskola meg a meló nehezíti a dolgokat de amikor van fölös 3-4 órám asszonnyal felpattanunk a kicsikére azt adj neki Bár még járatós szombaton vettem át a gépet vasárnap este 340km volt benne annak ellenére h. esett az eső, drágám nem is csattant ki az örömtől de kijelentettem neki vagy jön velem vagy megyek egyedül aztán úgy döntött h. jön szal 500-as talikra vevő vagyok már amennyire iskola mellett lehetséges ez! Minden jót!!
Isten ment hogy Én is balhét szítsak bárki közt.....főleg motorkategóriák közt.....
De valljuk be.....amennyi versenygép elkelt akár idén is - nem találkozol vele úton-útvélen (és nem azért mert állva hagynak - mielőtt megnézhetnéd magadnak:-)
Szóval ezügyben nem általánosítok - max példáloznék Én is.....
De ugyan ez vonatkozhat a Cruiser, Chopper motorosokra is.....
A nagy többsége - személyes beszélgetés alapján nap 200-300km és már Ő a király.....
Nem egy csaj atalált meg x-y társkeresőkön, hogy "hogy a p...ba bírsz te napi 6-700km-ert elmenni???"
Ebből a speedeseket értem meg esetleg, hiszen a magyar terep nem az Ő motorjuknak való....tisztelet itt is a kivételnek, mert pl Kaktusz cimbi még ment felfelé a hegyen egy 600CBRF-el....ahol már a túraendurók is feladták.....tehát GYÖNGYSZEM mindenhol akad:-))) És ezzeket becsülöm is....
De tény - ez nem vitatéma....a sport gépek nem túrára valók....ezért se mozognak annyit....
Egy Gigszerrel nem lehet állítólag húzamosan lassan menni, mert fájnak a kezeid....Ezt nem tudom ni9nvcs saját tapasztalatom......
A haver is szólt a Busával, hogy 100 fölött kéne menni, mert zsibbad......
A másik fele a költségvetés....
Hitelre elhozhatsz mocikat - ez KIRÁLY....csak azt a "fiatalocska" kinyirja a gumikat (speederget, gumifüst...stb)....és utána veszi észre, hogy TE jó ég......40 ropi egy gumi.....
Így pedig teszi a le a gépet.....vagy már csak a városban mutogatja magát a kislányoknak........
Max azoknak mert a nagylányok szívesebben ülnek be egy kocsiba, mit egy motorra.......
No a lényeg! Mert elmentünk......
A túramotorok se túráznak:-))))) Hisz hol vannak ilyenkor a GS, Er5, CBF500, GPZ...stb.....
Nem fájó pont nekem.....épp ellenkezőleg......már szinte röhej amit olvasok sokszor.....
Ez több fórumban is volt és lesz is téma...."KI A MOTOROS".....
Abban általában egyetért mindenki, hogy a többség nem nevezi motorosnak azt aki adott évben nem csavart az órába legalább 2000-ret.......
Valaki azt mondja hogy amig meg nem borult 1x.....
Én szerintem? Szintén csak magamból kiindulva....Idén nem volt sok AKMT túra de túlléptük a 10.000-ret.....(én személyesen a 22.000-ret) Tehát ha túramotorosnak nevezed magad akkor 10e km nem téma.....6 hónap alatt havi 1000-1500km.....az semmi....
Ha speedernek? Akkor is megvan a költséged, mert kijársz pályázni.....
Én azokat nem csípem, akik megveszik a 3-3,5milkás gépet azt kimennek a Citára, meg a Nyugatinál pózolnak.....és verik a nyálukat.....
És természetesen Ők vezetik a halálozási statisztikát, mert a "Én vagyok a fasza csávó" imige-be már nem fér bele az hogy motorozon is.....szélben, esőben....stb.....Így mikor bekap egy váratlan vihart - pápá......
Hello
Én mint "gixxeres ifjú" csak annyit szeretnék ehhez hozzá szólni,hogy én augusztus 29.-én hoztam a el a gixxert 1200 km-rel tegnap(szeptember 18.-án) 2950 km volt benne és nem voltam vele nagyobb túrán egy egyszerű ok miatt mert nincs lóvém.Nem kéne általánosítani a sportmotorosokat sem a mi "kis" egyesületünkben nagyrészt sportgépek vannak és mégis több túra van egy évbenahol rendszerint nem a sportmotorosok miatt kell megállni.linkpl.: Egy barátom CBR 1000RR-rel járkál két személyel túrázni!Mi még senkit sem szóltunk le azért ha nem volt sportkipuifogója vagy fordított telója,a ruházatért elöbb "leszólunk" valakit.
Nem kötözködni akartam!!!
Teljesen egyet értek veled! Ezek a gixxeres ifjak akik kiröhögnek mert nincs sportdob meg fordított teló a motoromon! De mi is kiszoktunk ugrani a közeli kolbászoshoz (Balatonlelle) De sokszor sajnos anyagi kerete van a túrának! Jártam már úgy, hogy eltúráztam egy nagyot és aztán csak kenyeret meg vizet fogyasztottam 2 hétig! De ez a mi hobbink! 1-én megpróbálok jönni hisz ez tökéletes túra!!!!! Meg végre össze futhatnánk mert már jó rég óta meg akarok nézni ezt-azt a mocidon!!!
Nem kell magyarázkodni, hisz nem rám tartozik.......semiféle ok.
Ha valaki jön, akkor ott van - ha nem jön akkor nincs ott.....
Csak szétröhögöm az agyam a sok bikeren akik nyomják mint az atom - csak épp nem a közutakon, hanem fejben - mert náluk a motorozás annyi hogy a városban, faluban mennek 2 kört.....megmutatják hogy "NEKEM IS VAN MOTOROM"
A cimbikém is akart szervezni egy motoros csapatot......azt Ő is szembesült vele, hogy a helyi motorosoknak annyi a motorozás, hogy átmennek a szomszéd faluig meg vissza.......600-as, 1000-res sportgépekkel.....
a múltkori Szalonna 2-es túrán találkoztunk is a csókákkal.....
Kint voltak a Dunaparton......majd kövér gázzal elindultak......mi utánuk pár percel indultunk....a következő faluban már szembe jöttek velünk.....
A másik??? "voltam lent a Balcsin....."
Na ehhez is nagy tehetség kell:-)))) Akár a 7-es akár az M7-es úton megy:-))))
Szóval sok sok vicces hozzászólást olvasok azokon a helyek ahol megfordulok:-)))
És a legjobb?
Mikor néznek bambán, hogy Én egy sztrapacskáért kiugrok Szlovákiába.....
Egy Pizzáért Bajára
Egy sült kolbászért Balatonakarattyára.......csak azét mert megkívántam:-)))
A multkorira meló miatt nem tudtam eljönni ezért elnézésedet kérem,de erre mivel vasárnap el kell mennem,meg közeli a túra így nagyon megfelel! Hozok pár cimbit is!!!! Kérlek írd meg a pontos infót,h honnan mikor stb... Vagy olvassak vissza?
Persze hogy jöhetsz!
Mivel a nyári 500-as talin senki nem volt innen - ezért csak húzom a többiek idegeit:-))) hátha valaki nem bírja tovább cérnával és eljön De szerintem nem
Mert valjuk be....mióta figyelem ezt a fórumot? kb. március???
Én senkitől nem láttam, nem hallotam olyat hogy volt egy nagyobb guruláson (500km:-)......esetleg többekkel.....
És totál nem értem miért......
Olyan hozzászólások voltak: Mikor jöttök errefelé??? Amire akkor is reagáltam hogy miért??? "Te" nem tudsz elindulni kicsit előbb???
Az AKMT-ben pl. Gyöngyhalász Mosonmagyaróvárról indul minden reggel........(Moto Guzi Breva 850 - előte egy 800-as intrudere volt)......
Esély Nulla Debrecenből indul.......(Gs500)
Tompi Kaposvárról szokott jönni (Er5)
Tehát mindenki eltud menni - Csak akarni kell.......
Volt egy kisalföld túra......8kor volt a tali Győrben.....
És??? 4-kor keltem, 6-kor indultam.......
Sokszor mi a válasz....ÁÁÁÁ AZ KORÁN VAN......
Csak egyet felejtenek el az emberek (általánosan)...... minél később indulsz annál kisebb utat tudsz megtenni.....főleg manapság hogy 7-kor már sötét van......
Most nem KM vadászatról van szó, de pl. hogy akarsz elmenni PULÁBA??? 2 nap alatt???
Vagy Bled?? 7-kor indultunk és este 9-re értünk le........mivel mindig történhet valami....és történt is......
Sokan attól félnek hogy mikor tszem azt 600km a túra akkor azt egybe nyomjuk le.....
Egy frászt......
egyrészt fizikailag nem bírom én se, másrészt dohányos vagyok-)) Tehát 50-100km-ként megállás......
Voltak olyan levelezéseim mailen, hogy valakik azért nem jönnek, mert félnek - mi van HA.......
Erre is a válaszom totálisan alapszintű...... szar műszaki állapotú motorral a boltba se indulj el......
Defektre, sérülésekre, kisebb bibikre fel lehet készülni.....
Nagy bibi meg nem ugy jön, hogy nincs semmi előzménye.....
Nézd meg a túrák részt.....(már van térképes rovat is)
Az elmúlt 3 évben kb 40.000km túrát vezettem le......1-37 motor társaságában....
Eddig trélert 1x kellett hívni - bár ott is a müszaki állapot volt kicsit gyenge, ráadásul speciális dolgok klltt volna - mert egyedi motor volt........és a csókának még egy villáskulcsa se volt......
A többit mindig megcsináltuk, megjavítottuk......soha nem hagytunk ott sehol senkit.....
De ugyan ez van a GsFanoknál is.....
Nyáron voltunk kb 38-an......abból 10db GS jött el......
Ezért mondtam már, hogy sajnos a legtöbben csak a szájukat jártatják, játszák az agyukat hogy ŐK a kökemény motorosok......azt évi 2000km-rel teszik le a motorokat.....
Az ilyen kisebb csapatokat meg a legtöbben magamutogatásra használják, mert ha valaki megkérdezi hogy Ő tartozik-e valahova, akkor csak anyit mond: Gs500 Fanok....s lám csodát...tényleg ott az adatlapja.....
Persze ez nem csak a GS500-ra vonatkozik......Hol vannak az ER5-ösök??? a CBF500-ak??? és a többi 500-as motor???
Sokan jönnek oda hozzám hogy hogyan tudom ezt megcsinálni, hiszen 500-as motor......
No de kérem:-))) Apáink MZ-kel, JAWA-kal jártak ki Bulgáriába.....igaz nem értek ki 1 nap alatt, de kimentek....
Egyet tudok csak megéretni ilyenkor......ha nincs lóvé......
Hisz vegyünk egy fiatalt..... bulizik.....elkölti a benzinpénzt.....így persze hogy nem tud bevállani egy 20-30000-res túrát.....
Én nem járok sehova......sok dologról lemondással jár......de Én túramotorosnak vallom magamat.......így minden pénzemet túrába fektettem.....gyüjtök....illetve utast keresek aki bevállalja a benzinkötlség felét.....
Idén csak így tudtam Én is eljutni a nagyobb túrákra.......
Miért?
PL. Plitvice (1100km)
Egyedül: kb. 50.000ft
Ha van utasod: 31.000ft.......
Bled (1500km)
egyedül: 60.000ft
utassal: 43.000ft
MO túra ( 1900km)
egyedül: 70000ft
utassal: 45000ft....
Szóval így hogy utasom volt, ezen a 3 túrán sporoltam 19+17+25=61000ft -ot......
De azt már nem értem, amikor 1 tankos túráról van szó......és előtte 2-3 héttel be van harangozva......
Szóval mint mindig...... 500-as találkozó, de fent van az IGAZI csapatomnál is (AKMT)......és az Akmt-nek a lényege: "BÁRKI JÖHET"......
Tehát számítani lehet a 250ccm-től az 1800ccm-ig....
Szóval nem fogsz feltünést kelteni egy 650-es Bandittal:-))))
Aki eljön? Max megismeredünk:-)))
A fent dolgok a sajá véleményemet tükrökzik. Nem célom senki személyes megbántása ezért nem írtam neveket se...Max elgondolkodhat sok ember a tényeken
Az útvonal ok. szép környék kanyarok is vannak és környék is szép.
Hány fő lenne kb.
Kiírod még ezt a túrát valahová az aktuális napig???
Gondolom ez csak az időjárás függvényében aktuális.
Egyébként eddig nincs programom arra az időre (remélem,hogy nem jön közbe semmi) a te (ti ) is hozzájárultok ahhoz,hogy egy 650-es bandittal csatlakozzam hozzátok szívesen venném,ill megköszönném.
És mi lenne a további utvonal,egy kicsit bővebben halehet !
Ha időm engedi (és persze Ti Fanok is) elmennék veltek.
Igaz nem illek az 500-as csapatba de azért ha lehet ???.......
A bejáratásra nagyon figyelj oda!!!! LIterekben mérhető!!!
Amugy jöhetsz, mert mivel hegyes vidék Én max ha 80-at megyek......nem vagyok kanyarvadász.