Mol van most! Nagyon jó mert ahogy fújom csak az megy a papírra amit tényleg melléfújok, de a görgők mindig szárazak motorozás végére. (Vagy csak én vagyok vak :D )
Figyeljetek már... Befújom a láncot, akkor az normális ha a görgőkön már nem látni cuccot egy olyan 100 km után?! Most váltottam láncspray-t, de itt is eltűnik a görgőkről gyorsan (Mondjuk ez már legalább nem dzsuvázza szét a motort).
Ja, és forró kipuffra én nem húznék semmit, mert tűzveszélyesnek gondolom. De mire leparkolsz, levetkőzöl, iszol egy kávét, stb, kihűl annyira, hogy mikor visszamész leponyvázni, már kézzel meg lehet fogni.
A párán igazából egy ponyva nem segít, sőt, anélkül jobban szellőzik (ugye). Persze ha eső is éri, az mindjárt más.
Én a Louis-os ponyvát használom, ha kültéren kell parkolni, garázsban viszont egy egyszerű pléd van ráterítve, annál jobban egy ponyva sem szellőzik.
A portól, macskalábnyomtól (:D), stb, viszont szépen meg szokta védeni.
Nem a Shox-ost néztem,de ránézek arra is.Meggyőztél Igazából rejtenem nem kell,a ház mögött áll az udvarban féltető alatt,+ 2 kamera is nézi. Inkább védeném a portól,és a párásodástól.
Apci, 10 éve használom a sajátom, ebből 7 évig volt a GS-en, és nem, nem ért le a földre. A nagyobb méret inkább a motor hosszához igazodik, nem a magasságához. Kormányrésznél igen, szélesebb, de simán el lehet igazgatni, nekem még soha nem lógott a földig.
Nekem is ilyen galambszürke izé volt a robogóhoz, aztán egyszer figyelmetlenségből rátettem motorozás után és kiolvadt a kipufogónál. :D (Azóta már javítottam szürke ragasztóval)
A legnagyobb - XL-es - a DL-re való, a GS jóval kisebb gép. Ha nagy a ponyva, leér a földre, mindig poros-saras lesz és cibálja a szél. Mire motort vált, addigra úgy is elszakad, megeszi az UV. A jobb, drágább takaró sem bírja 3-4 évnél tovább szabadban.
Gondolom a Shox legnagyobbját nézted?
Nekem a fekete van, érdemes a legnagyobbat venni, egyrészt mert ha egyszer modellt váltasz arra is jó lesz, másrészt a hátsó platni igényli a nagyobb méretet, és nem mellesleg kényelmesebb fölrakni. A széltől ne tarts hogy lefújja, a profibbakon van alul összecsatolási lehetőség. Ami fontos, hogy a vízállóság mellett hőálló is legyen (lásd kipufogó)! A fekete mellett én azért voksoltam mert jobban elrejti, vagy legalábbis nem hívja fel a figyelmet annyira. A nagy méret ezért is jobb, nehezebb beazonosítani mi van alatta. Röviden: Vedd a legnagyobbat (amit írtál még a GSXF-re is jó, GS-re simán)!
Veled bizony :D Írtam is hogy megyünk-e egy kört valamikor a Bükkben. Nekem az elkövetkező 2 hét merő szívás, nem is tudom, hogy mikor tudok motorra ülni...
Amúgy egy kérdés: Lánctisztítás közben zsibbadt már el az ujjatok? :D Nem tudom, hogy a petróleumtól van, vagy a spray-s doboz sok nyomogatásától.
Velem? Köszi a kérdést, sok a dolgom mostanában, inkább csak olvasgattam írás helyett. No meg motorozni is kevesebb idő jutott, de azért igyekszem :)
24-ére talán fel tudom tetetni az új Sport Demon-t hátra, és akkor szerintem tudok menni a Mátra-Bükk kerülésre.
vegyél pasztát...