Üdv mindenkinek!
Cserélte már valaki a kilométeróra ill. a fordulatszámmérő alatti gumigyűrűt? 5-ös tétel a képen.
Az enyémen a régi teljesen elöregedett és összelapult. Már rendeltem gyári újat.
Csak amiatt kérdezem hogy mindenképpen ki kell kötni a spirált vagy esetleg enged annyit az új hogy a két műszert a házból kiemelve a felső peremén "átfeszíthetem"? Nem tudom mennyire rugalmas anyagból készül.
No,tavasszal megejtem.Jó ideje használom a gépet,de ez eddig kimaradt.
Beviszem a Suzukiba(Hollós pld) az jó,ugye?(ha van bárkinek tapasztalata velük...)
Akkor te az út előtt tudományt szereztél? Kb atomfizikust? Vagy elolvastál 4 olyan cikket, amiben bagatellizálják a dolgot?
Az egésszel az a gondom, ha tényleg nem fizikus valaki, akkor csak a neten megtalálható cikkeket olvashatja. Amik esetleg hitelesnek is tűnhetnek a laikus olvasó számára - pár idegen szó kell csak hozzá - de csak egy nyomorult ujságíró írta. Találni vastagon pro és kontra cikket is. Tehát, mint nem tudós szaki, csak a szám íze szerint tehetem le a voksom valamelyik oldalra - amit aztán makacsul védeni is kell ám, nehogy kiderüljön, mennyire hülye vagyok!
Mint Moldova írta: nem is lennék filozófus, ha 5 perc alatt nem tudnám bebizonyítani az ellenkezőjét is!!!
Akkor már össze illene kapcsolni a kompresszióméréssel - szelephézag ellenőrzésével, nem? Egy tankleszedéssel meg volna a műveletsor, bár az egyikhez hideg, a másikhoz meg üzemmeleg motor szükségeltetik....
, ez lemaradt, jövőre szeretnék erdélybe kijutni bár amikor utoljára voltam az volt ami írtam és nem voltam büszke mikor a szegény alig ruhás gyerekek ugráltak az út szélén. Mondjuk az 6 éve volt, azóta nyilván van változás.
Nehogy azt hidd.. sokak kényes ízlésének már Románia is egy olyan 3. világbeli ország ahová jobb nem menni, mint menni,a többi balkáni, vagy a még keletibb országokról meg nem is beszélve. Épp nemrég volt a Fazer topicban egy beszámoló egy olyan kárpátoki motorozásról, ahol a 7C meg a 67C és az Al-Duna volt a középpontban.. és eléggé csalódott volt az "élménybeszámoló" hangulata ennek ellenére is (pedig kb a legjobb helyeken voltak)...
Ha ezt az oldalt nem kurták volna így el, akkor most linkelném a hozzászólást (régen lehetett, most nem), így csak ennyit tudok:
Fazer topicban: freemailpeter [#5288421] 2016. 08. 29. 19:40
Ha esetleg magad is el akarod olvasni.
Azért ha páran buta hozzászólások helyett vennék a fáradságot, és szétnéznének keleten és a balkánon, nagyon meglepődnének a sztereotípiák és a valóság közötti távolságon.
Ez érdekes, mert nekem pont az agyonszabályzott Nyugat nem fekszik az 5 méterenkénti traffipaxokkal. Nagyon szívesen bejárnám motorral a skandináv országokat, főleg Norvégiát, de majd akkor teszem meg, ha az a sok álszent, halszagú buzi egyszer szublimál onnan... Na de kinek mi. A Kelet nem mozgat, de a Balkán még mindig ezerszer vonzóbb. Szegénységet meg lehet látni mindenhol (elég sok helyen megfordultam Nyugaton is), kár arra kihegyezni a dolgokat. Arról nem beszélve, hogy a lakott területeket kimondottan kerülöm, csak akkor érdekes, ha enni vagy aludni akarok, a hegyek közt meg pont nem látszik, hogy ki mennyit keres/nem keres.
Olyasmit átéltem elégszer életem első felében, akkor az az életünk volt és álmainkban még véletlenül sem a remek sztyeppék voltak hanem inkább az alpok és én azóta sem vágyom arra, szegénységet látok eleget és nem tölt el büszkeséggel, hogy hozzájuk képest én krőzus vagyok, inkább vagyok csöves a gazdagabbak között, legalább tudom, hogy mit kéne elérni.
'86 április 26.án pukkant széjjel az 1000 MW-os szenes-reaktor Csernobilban, tehát 30 éve múlt! A cégnél több dolgon , füvön, esőn stb. mérni lehetett a növekedett sugárzást. Ha csak nem okvetlen szükséges ne keveredjetek arrafelé. Nehogy belélegezzetek sugárzó részecskéket, amiket a szél felkavart pl- .
Cserélte már valaki a kilométeróra ill. a fordulatszámmérő alatti gumigyűrűt? 5-ös tétel a képen.
Az enyémen a régi teljesen elöregedett és összelapult. Már rendeltem gyári újat.
Csak amiatt kérdezem hogy mindenképpen ki kell kötni a spirált vagy esetleg enged annyit az új hogy a két műszert a házból kiemelve a felső peremén "átfeszíthetem"? Nem tudom mennyire rugalmas anyagból készül.