Régi gondolkodás, kádár? Pont nem mivel kádár idejében nem volt ekkora elvonás (93'-tól vagyok magánzó) sőt magánvállalkozás sem nagyon volt, csak 83'-tól volt szabad pár szektorban vállalkozni és akkor annak alig volt %-os arányban befizetni valója. Viszont most fizetek és igen sokat, de rendben, legyen ahogy mondod, minden szolgáltatásért ami az államhoz tartozik fizetünk (ahogy most is tesszük igazából), de akkor nem kelljen adót se fizetnem. Az arányok, azok nem stimmelnek. Álldogálltam pár órát egy valami balkáni országból való sofőrrel aki tudott magyarul és szó esett a jövedelmekről, kissé megdöbbentem, hogy mennyit keres (többet mint aki itthon ugyanazt csinálja) és azt mondta mivel maszekként teszi a dolgát, hogy náluk befizet kb. 25 rugónak megfelelő összeget oszt annyi a többi az övé, igaz nincs vagy nagyon gyér a betegellátás, a nyugdíj meg az egész állami szerepvállalás ellenben mindezeket a pénzéből meg tudja engedni magának, na most ugyanezek amikre elvileg itthon beszedik a lét hasonlóképp gyérül ellenben a befizetés még nő is. Az arányok..........szívesen fizetek, de csak egyszer és nem többszörösen....
Van valami motoros bizti azt kötöttem eddig mindig.Talán netrisk-en.
EU card legyen az tuti ellátásra kötelez.
Ha motorral van gond tudod a számom.A plató vár.
De inkább futóval.
Kötöttem utasbiztosítást, de az assistance csak max. 10 éves motorhoz van. A CBR meg 2002-es.
Attól félünk hogy ha valami van, még el sem látnak a biztosítás terhére, mert a biztosító kibújhat alóla, hogy a motorozás extrém sport.
Én a Netrisk-en egyéb kategóriát választottam, de a jármű az motor. Érdekes hogy a kötvényen még a rendszám sincs rajta...
Azért ez eléggé "régimódi" gondolkodás mód. Én befizetem, az állam meg elintézi. Kádár nem kéne? Gondolom színház jegyet se veszel (mert a színházak többsége is bezárhatna, ha nem kapnának állami támogatást), és mondjuk a folyami kompokon se fizetsz (azok is erősen megtámogatottak, még ha magán üzemeletető is van mögöttük).
Miért lenne nekem ingyen amikor az adómban ezt megfizetem? Amennyiben magánkézben van egy látnivaló ahová semmit sem fizetek akkor jogos a belépő, de ha állími akkor nem.
Magamnak dolgozok, és a kb a rendszerváltás óta a családban senki sem áll az állam, vagy állami intézmény foglalkoztatásában. Szóval sok mindent rám lehet sütni, de azt nem, hogy ne látnám/tudnám/érezném milyen drága is a mi mindenkori "hatékony" államunk.
Azt viszont továbbra is fenntartom hogy semmi sincs ingyen, a kultúra sem, így illik a szélmalmokért és a körítésükért kifizetni azt az aprópénzt, ami valószínűleg még az állag megóvásukra is kevés.. de a semminél biztosan több.
Kicsit elrugaszkodtál a témától, jó, hogy nem NOKIA-s dobozokat hozol példaként. Tőlem csomagolhatsz és költözhetsz Új-Zélandra. Nem igazán jön be az okoskodásod kb. annyira hiteles, mint amikor valaki arra veri a nyálát, hogy ő még sosem lépett át záróvonalat vagy sosem követett még el gyorshatjást, ezek aztán mind hihető dolgok.
Nem értek egyet és később Te sem fogsz amennyiben nem valamely állami intézménynek (akkor még több belépőért fogsz kampányolni) fogsz az életed során dolgozni hanem a termelő szektorban. Azért nem mert messze környéken a legnagyobb az elvonás a termelő melót végzőktől és ahol hasonló mértékű ott ezeket az önkorik tartják fenn és csak a nagyobb múzeumok (de azokban sem túl sok a belépő) vagy a magán gyűjtemények fizetősek. Senki nem hiszi, hogy a nálunk beszedett belépőket tényleg arra fordítják, hogy megóvják a látnivalót mivel arra amúgyis az államtól kérnek támogatást és ha nem kapnak akkor nem is történik semmiféle állagmegóvás.
Ki tudja, milyen motor munkahengere van a képen a DL-re építve?