Megmértem a raktárban a Trw és a Ferodo is 8-8,1 mm vastag míg a Tokico amiből lecsiszoltam kb.8,6-8,8 mm volt mikor kivettem először és megmértem.
A csiszolás után lett az a vastagság mint a másik két márka.
Úgy tűnik neked lesz igazad.
Szétszedtem, nem volt kosz, korrózió vagy egyéb probléma. Lecsiszoltam kb.4-5 tizedet mindkét betétből és már közel nem súrol be úgy mint előtte.
Két rövid kört tudtam csak menni a városban vele de elsőre jónak tűnik.
Holnap a cégnél megmérem a készleten lévő TRW és Ferodo betétek vastagságát hogy a benne lévő Tokico-hoz képest mennyi az eltérés a vastagságban.
Szombaton szétszedem, kitakarítom (ha valami nem stimmel még mindig van kihez fordulni mert apósom autószerelő)
A youtube-n egész jó videó-t találtam róla.
Jó esállyel nem takarította meg a kopott betétek miatt kijjebb álló dugattyúkat,emiatt egy ráégett koszgyűrű maradt rajtuk,amit az új betét miatt begyömöszölt a karmantyúig és ez megfogja,nem engedi vissza a dugattyút és szorul.
Kivéve a betéteket nagyon óvatosan ki kellene pumpálni a dugattyúkat mig kiderül van e kosz alatta,de tényleg finoman mert ha kijönnek szétfolyik a fékfolyadék.
Ha van akkor fémtisztára pucolva visszanyomhatóak és valószínű elmúlik.
Ha nem akkor szerelő vagy bárorság és szaktudás meglétével teljes szétszedés,pucolás,karmantyúcsere.
Üdv mindenkinek!
Első fékkel kapcsolatos problémám lenne.
A betét érezhetően fogja a tárcsát akkor is ha nem húzom be a fékkart. Középállványra téve, a kereket megforgatva azonnal megáll, halhatóan súrol.
A fékbetét még majdnem új (tokico), ezt az előző tulaj cserélte vagy cseréltette.
Létezik hogy valamit nem jól raktak vissza vagy szorulna valamelyik dugattyú a nyeregben? (AJP tipusú a nyereg)
Köszi szépen, de nekem nem ilyen komoly holmi kellene, hanem az olcsó, asztali verzió érdekelne.
pl.: http://www.jofogas.hu/pest/Furogep_oszlopos__Einhell_50857120.htm?first=1 (Csak olcsóbban: 1-2 éve még a Lidl-ben 12 ezer körül lehetett kapni akcióban, de mára már a duplájára drágult, én marha akkor nem vettem...)
Talpon állva a földtől kb 2 m magas 1 kwos motor, 4es morze kúp a felfogatása 400v ról működik.
Újszerű, alig használt, kihasználatlanság miatt eladó. :)
Mivel itt nálunk vidéken a boltban nem tudtak adni, a webshop-ok katalógusaiból nem tudtam kitalálni, melyik is kell nekem. Egy webcím is jó lett volna. jelcsa viszont pont olyat adott, ami nekem kellett :)
A csutkakormányos motorhoz kormánybefogó adapter boltban......szerintem....
..amúgy bontóban,,,vagy motoros hirdetési oldalakon...
...cipőt a cipőboltból....ahogy a régi reklám tanította
A csiszolás után lett az a vastagság mint a másik két márka.
Indítás után egyes be, kuplungkar kienged és abban a pillanatban leállt! Többször eljátszotta, de utána működött rendesen! Ez mitől lehet? köszi
Szétszedtem, nem volt kosz, korrózió vagy egyéb probléma. Lecsiszoltam kb.4-5 tizedet mindkét betétből és már közel nem súrol be úgy mint előtte.
Két rövid kört tudtam csak menni a városban vele de elsőre jónak tűnik.
Holnap a cégnél megmérem a készleten lévő TRW és Ferodo betétek vastagságát hogy a benne lévő Tokico-hoz képest mennyi az eltérés a vastagságban.
Bár nem tudom mekkora lehet a féktárcsa és egy új betét közötti távolság ha minden rendben működik.
A youtube-n egész jó videó-t találtam róla.
ugyanez volt a napokban az automnál...sörözéssel együtt 1,5óra alatt megvolt a javitás, azóta gyári...
Kivéve a betéteket nagyon óvatosan ki kellene pumpálni a dugattyúkat mig kiderül van e kosz alatta,de tényleg finoman mert ha kijönnek szétfolyik a fékfolyadék.
Ha van akkor fémtisztára pucolva visszanyomhatóak és valószínű elmúlik.
Ha nem akkor szerelő vagy bárorság és szaktudás meglétével teljes szétszedés,pucolás,karmantyúcsere.
Első fékkel kapcsolatos problémám lenne.
A betét érezhetően fogja a tárcsát akkor is ha nem húzom be a fékkart. Középállványra téve, a kereket megforgatva azonnal megáll, halhatóan súrol.
A fékbetét még majdnem új (tokico), ezt az előző tulaj cserélte vagy cseréltette.
Létezik hogy valamit nem jól raktak vissza vagy szorulna valamelyik dugattyú a nyeregben? (AJP tipusú a nyereg)
pl.: http://www.jofogas.hu/pest/Furogep_oszlopos__Einhell_50857120.htm?first=1 (Csak olcsóbban: 1-2 éve még a Lidl-ben 12 ezer körül lehetett kapni akcióban, de mára már a duplájára drágult, én marha akkor nem vettem...)
Újszerű, alig használt, kihasználatlanság miatt eladó. :)
http://www.jofogas.hu/zala/Elado_Rexon_mullner_RDM_270_FW_oszlopos_furo_50704735.htm
..amúgy bontóban,,,vagy motoros hirdetési oldalakon...
...cipőt a cipőboltból....ahogy a régi reklám tanította
Hol kaphatok csutkakormányos motorhoz kormánybefogó adaptert? Nem cserélném le a komplett felső kiflit...
(a tank fullon van, nemrég tankoltam)