Piet! Ha egyenesen megy az autó, akkor sem megy egyenesen... amilyen útjaink vannak, a négy kerék sohasem éri egyszerre a földet ugyan akkora erővel, lehet akár milyen jó a futómű. Nos, éppen elég, ha a sofőr nem tudja, hogy "miaf@szvan" hirtelen, aztán kész a baj. Egy fiatal Audival történt, és sajnos nagyon jól fogott a kézifék... mindkét oldalon megszűnt a gumi létezni a kocsin.
Tovább nem emlékezem, mert nem jó!
5-en utaztak a kocsiban. 4-en meghaltak... csak a sofőr élte túl. "Poénból a hátsó ülésről rántotta meg valaki a kéziféket egy laza 120-as tempónál... Ennyi volt 4 jó gyerek élete...
Biztos ezt gondolta az utas is.
Pedig de.
Ha csak 1 kicsit nem egyenesen megy az autó, akkor tuti keresztbeáll.
Veszekedés közben pedig ez elképzelhető.
Dehát az önmagában nem olyan veszélyes Kellett ahoz még valami másnak is társulni, kormány félrerántása, vagy nagyon féloldalasan fogott, csuszos ut stb
Ez igaz. Én ettől parázok a legjobban. Mármint, hogy egy ilyen barommal találkozok az úton, amikor én normálisan vezetek és egy ilyen f*sz meg elcsap. A másik parám, meg az elalvó vezetők. De érdekes, hogy amikor motorra ülök akkor sohasenem gondolok ilyenekre. Hála az égnek. Csak ilyenkor, mikor pihen a paci.
Vazzzeeeeg, Nyuszi!
Az ilyenektől mindig a frászt kapom.
Egy hülye haverom szokott néha-néha meglepni engem ilyen linkekkel, csak ott bene szokott lenni a sofőr is. Megnézem, hátha valami ökörséget, vagy egy szép nőt küldött, mint ahogy azt álltalában szokta, azt nesze. 2 hétig nem térek magamhoz. Félbeszakadt emberekből kilógó belekkel, meg agyvelővel álmodom!
Mivel a feszítés után lett a bibi, szinte 100%, hogy ott a baj. Nem húztad nagyon feszesre? A láncot alulról felnyomva kb 2-3 cm-t lehessen emelni. De inkább legyen lazább, mint túl feszes! Mennyi km lehet a láncban? kb 30 ezret ki kéne bírnia, bár a vezetési stílen sok múlik. Ez az érték a kímélősre értendő. De ha, mint írod, részlegesen már NYÚLott, akkor cserés. Nézz szét a Bázismotor v a Nagyvas lapjain. Van 40- és 70 LE-ig. Ha folytott a gép, sztem elég a 40 lovas. Én ezt néztem ki magamnak folytott gépre: RK lánc, O gyűrűs, 520/110 szemes, 40 LE-ig, 33,4 kN szakítószilárdságú (a DID ugyanez csak 29,4):16 970 Ft /Nagyvas/ Vannak lánckerekek is, tipusra kikereshetők, asszem 3-4 ezer/db. Sokan esküsznek a szettes cserére, de nekem az a véleményem, h egy fogaskerék 2 láncot elbír. Ez rajtad múlik! Buxafüggő. Nos, röviden ennyi.
Igen, így is megoldható. Én arra gondoltam, ha van cím, a falutérkép alapján könnyen meglelhető. Ilyen térkép már minden helységben van. Egyébként nem egy komplikált hely: a fő utcán kívül talán 2-3 mellékutca van. Amolyan igazi egyutcás falu, igaz, hogy az meg 5 km.
Nektek a bőség zavara lesz! Sokféleképp jöhettek, de egyik szebb, mint a másik.
Pénteken munka után, négy-öt óra körül, ha minden igaz. Nem tervezünk hosszabb ottartózkodást, csak egy villámlátogatást. Mindegymerremotorozunk alapon. Erikkel sms-eztem, beszéltem is délelőtt. Otthon lesznek délután.
Péntek délután, ha lehet, meglátogatjuk Erikéket Szurdokpüspökiben (vagy hol a bánatban), hagy örüljenek! Valaki még arra...?
Én/mi! Mikor, pontosan? Mi amúgy is megvagyunk híva! Persze titeket sem fognak elküldeni!
De így többen lenénk, ők meg letudnák egyben a kettőt. To in one!
Egyébként azoknak, akik csak a saját településük utcáit ismerik: a falu a mátra dny-i lábánál fekszik, a 22-es út mellett, Pásztó alatt. Gyönyörű dimbes-dombos erdős vidék.
Help!
Hétfőn írtam h hazafelé, láncfeszítés után fura surlódó hang jött a váltóház felől.
Ma szétszedtem. A kis fogaskerék kicsit lóg, de sztem ennyi kell neki (vagy nem?). A lánc mint Eriké egyik helyen majdnem feszül, a másik állásban már lóg. A fogaskerekek nincsenek nagyon elkopva. Megkentem mindehol, de most is csúnya súrlódó hang jön ki. Az állítás után most csak addig fogja ezt csinálni míg újra összekopik a rendszer, vagy azonnal cseréljem a szettet?
Tippek?
thx
Mijé monydod esztet? Aha. Karácsonykor forralt boroztunk! (nem is tom ki lehetett az ötletgazda... ) simán beleférne egy poharacka borocka abból az isteni nedűből.
De tényleg, hogy lehet valaki ilyen hülye?
Szomorú.
Tovább nem emlékezem, mert nem jó!
Én szombaton mehetek valamerre.......lehet hogy elgurulok a francba:-))))
Döbrönte, pápa...és a környék
Dawntez
passzolok....... hallani kellene............
Pedig de.
Ha csak 1 kicsit nem egyenesen megy az autó, akkor tuti keresztbeáll.
Veszekedés közben pedig ez elképzelhető.
Nem tudom még mi lesz, most már nem leszek gépközelben, ha megyek akkor csak 8 fele érek oda (remélem nem zavarok).
Ha megyek megcsörgetlek.
Mármint hogy valaki behúzta a kéziféket?
A kedvenc sógorjelöltem így halt meg 4 évvel ezelőtt. Ez egy "köcsög" dolog...
Az ilyenektől mindig a frászt kapom.
Egy hülye haverom szokott néha-néha meglepni engem ilyen linkekkel, csak ott bene szokott lenni a sofőr is. Megnézem, hátha valami ökörséget, vagy egy szép nőt küldött, mint ahogy azt álltalában szokta, azt nesze. 2 hétig nem térek magamhoz. Félbeszakadt emberekből kilógó belekkel, meg agyvelővel álmodom!
gondolom, mindkét feszítőt húztad, nincs a kerék "keresztben". És szigorúan fújni 500 km-enként!
Mivel a feszítés után lett a bibi, szinte 100%, hogy ott a baj. Nem húztad nagyon feszesre? A láncot alulról felnyomva kb 2-3 cm-t lehessen emelni. De inkább legyen lazább, mint túl feszes! Mennyi km lehet a láncban? kb 30 ezret ki kéne bírnia, bár a vezetési stílen sok múlik. Ez az érték a kímélősre értendő. De ha, mint írod, részlegesen már NYÚLott, akkor cserés. Nézz szét a Bázismotor v a Nagyvas lapjain. Van 40- és 70 LE-ig. Ha folytott a gép, sztem elég a 40 lovas. Én ezt néztem ki magamnak folytott gépre: RK lánc, O gyűrűs, 520/110 szemes, 40 LE-ig, 33,4 kN szakítószilárdságú (a DID ugyanez csak 29,4):16 970 Ft /Nagyvas/ Vannak lánckerekek is, tipusra kikereshetők, asszem 3-4 ezer/db. Sokan esküsznek a szettes cserére, de nekem az a véleményem, h egy fogaskerék 2 láncot elbír. Ez rajtad múlik! Buxafüggő. Nos, röviden ennyi.
Nektek a bőség zavara lesz! Sokféleképp jöhettek, de egyik szebb, mint a másik.
Pénteken munka után, négy-öt óra körül, ha minden igaz. Nem tervezünk hosszabb ottartózkodást, csak egy villámlátogatást. Mindegymerremotorozunk alapon. Erikkel sms-eztem, beszéltem is délelőtt. Otthon lesznek délután.
Anyukám, tényleg van benned valami szép.....
? ? ? ?
De mindjárt kihúzom!
Péntek délután, ha lehet, meglátogatjuk Erikéket Szurdokpüspökiben (vagy hol a bánatban), hagy örüljenek! Valaki még arra...?
Én/mi! Mikor, pontosan? Mi amúgy is megvagyunk híva! Persze titeket sem fognak elküldeni!
De így többen lenénk, ők meg letudnák egyben a kettőt. To in one!
Egyébként azoknak, akik csak a saját településük utcáit ismerik: a falu a mátra dny-i lábánál fekszik, a 22-es út mellett, Pásztó alatt. Gyönyörű dimbes-dombos erdős vidék.
Hétfőn írtam h hazafelé, láncfeszítés után fura surlódó hang jött a váltóház felől.
Ma szétszedtem. A kis fogaskerék kicsit lóg, de sztem ennyi kell neki (vagy nem?). A lánc mint Eriké egyik helyen majdnem feszül, a másik állásban már lóg. A fogaskerekek nincsenek nagyon elkopva. Megkentem mindehol, de most is csúnya súrlódó hang jön ki. Az állítás után most csak addig fogja ezt csinálni míg újra összekopik a rendszer, vagy azonnal cseréljem a szettet?
Tippek?
thx