Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Achar, gratula a géphez!
Ritkán írok, inkább csak olvasom a fórumot, de válaszolok, aztán a többiek majd kijavítanak, ha nem jó.

Ha teljesen ismeretlen az előélete a motornak, akkor én szeretek cserélni mindent, amit nem árt. A "legjobb minőségű" a GS500 esetében sokszor csak pénzkidobás, egy nagyon egyszerű, 25 évvel ezelőtti konstrukcióról van szó...
Szóval:

- gyertya (nem kell irídiumos, teljesen jó a hagyományos, esetünkben NGK DPR8EA-9)
- légszűrő (mondjuk HifloFiltro, HFA3503)
- olajszűrő (mondjuk HifloFiltro, HF133)
- olaj (2.9 liter, 10w40, félszintetikus elég. én a következő cserénél kipróbálom az ásványit az enyémbe, állítólag szereti, főleg nagyobb futásteljesítménynél. Valaki próbálta esetleg?)
- láncot először talán elég ellenőrizni, 2-3 centin van- e a feszessége, nincs- e szakaszosan megnyúlva, ilyesmi.
- gumik állapota, nyomása, miegyéb...

Hirtelen ennyi. Megvenni meg, ahol a legolcsóbb, rengeteg webshop van már, pl a Nagyvas, ahogy már elhangzott.
Alkatresz zolditol vagy motoralkaresz.eu esetleg nagyvas.hu.
Sziasztok
Egy 2003-as Gs500e tulajdonosa lettem hetekkel ezelőtt, első nagymotorom, és segítséget szeretnék azzal kapcsolatban, hogy alkatrészeket honnan érdemes hozzá rendelni, milyen olajat, láncot, gyertyát cseréljek benne? Mi a legjobb minőségű?
Micsoda hétvégw! Sikerült összessen vagy 110 km-t motoroznom.
Most is Tatabányáról kellett hazamenekülnöm a vihar elől.
Egyetlen pozitívum hogy egy 1098-es Ducatisal menekültünk, így jobban megcsodálhattam.
Szép kis vas, meg kell hagyni.
Hogy érted h kiszàradt? Ennek lehet nincs hozzà köze de amikor előjött kétszer egymàs utàn szarabb kúton kényszerültem tankolni, ebből az egyik 100 as benzin volt. Az érdekes az h megnéztük a gyertyàkat és az égéskép jó, nem a legszebb de bőven elfogadható
Hőgomba/termosztát.
Folyamatosan hideget érez és dúsít az injektor..
...vaaagy a szarrá etanolozott benyától valami kiszáradt....falsot szív aminek a kámpjúter igyekszik utána menni..
Esztergom, Prop-Tech esetleg?
Hali mindenki

Kéne egy kis tanács
Van ugye a 2009 es Honda cbf-em injektoros, hónapok óta 1-1,5 literrel elkezdett többet fogyasztani, hibát nem jelez, de azért elvittem a Hondába hogy dugják rá a laptopra , annyi derült ki hogy a lambda szondának az értéke felugrik néha 2-3V-ra aminek max 1 Voltanak kéne lennie ami túl dúsításra utal. Azóta nagyon intenzíven figyelem a gépet és olvasom a szervíz manualt és cikkeket a neten, amit még megfigyeltem hogy ingadozik az alapjárat gázadásra egy fix gázállást tartva is ingadozó a fordulatszám. Ja és ami a legnagyobb probléma hogy a motorolajba nagyobb mennyiségű benzin került eddig már 1 liter feles "olajat" engedtem le és még mindig nem látom az ablakocskán a maximum szintet, ergó a 3 liter motorolajba több mint egy liter benzin kerül bele hónapok alatt, ezt ma vettem észre.... Ma csatlakozókat és vákumcsöveket ellenőriztem, a lambda szondát szettem ki a helyéről és drótkeféztem meg, de befújni nem mertem egyenlőre semmivel.
Mivel a probléma úgy érzem túl nőtt rajtam ezért szeretném az itteni szakértő urak tanácsát kérni melyik szervizbe vigyem el a gépet ahol megtudják mondani hogy mi a pontos baja és értenek az új gépekhez is, a győri Honda szerviznek kritikán aluli a hozzáértése, tehát Pestre akarom elvinni de lövésem sincs hogy hova. Előre is köszi
Elvileg 13,5-15v kozt kene lennie.
Nem ko egy fix mero esetleg?
Maradt meg par darab az elozobol.
Mekkora töltési feszültségnek kell lennie a Gs 500-nál? KI kellett cserélnem az akkumulátort - cellazárlat -, és most kezdek " gyanakvóbbá" válni.:-)) Pontosabban képezni szeretném magam ezen a területen. 13,4-13,9 volt között ugrált a mérő beindítás után. Tanácsokat szívesen fogadok. Üdv.
Sok jó kilométert kívánok a géppel. A képek alapján gyönyörű állapotban van. Üdv.
Írta is, hogy nagy....betű.
Gratulálok az új géphez az enyém is ez az évjárat!A km feltűnően kevés,de legyünk optimisták!Mennyibe fájt egyébként?
Akkor csak túl nagy.
Jpg,de nagybetűvel.
PNG?
Nem megy fel vmiért.....
?
....
De ő nem!
Inkabb csak remult.
És ő sem volt pici!
Ahhoz kepest a neni eleg nagyra nott.
Igazából japánok(mondtam,hogy mindenhol ott vannak) ,a srácnak aki velül volt,van egy R1-ese otthon,mutatta a fényképét a telóján.
Pont a minap volt a HVG-n egy cikk arról, hogy a kínai minimálbér már elérte a magyar szintjét. Az ottani árszínvonal meg jóval alacsonyabb...
Nyilván vannak olyan tartományaik, amik többszáz év lemaradásban vannak, de ezekben a népsűrűség is nagyon kicsi. Már egyáltalán nem igaz, hogy egy tál rizsért dolgoznak, persze van ilyen is.
A japánokat pont rossz példa felhozni, ők 20 év alatt jutottak el oda, hogy legyenek saját fejlesztéseik, a kínaiaknak 40 alatt sem sikerült... Nem mellesleg a japán "másolat" sem volt soha teljes mértékben másolat. A világot nem váltották meg az elején, de mindig egy tökéletesített verzióban adták ki a koppintást.