Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez speciel nem jelent semmit.
En se ismerek egyetlen alpakkat sem de tudom hogy sokan vannak.
Ez csak akkor lehetséges ha van elég fizető kereslet...,de gazdag kevés van aki ezt megengedheti magának, én pl. egyet sem ismerek sőt még magyar ismert embert sem hallottam, hogy nyaralni ment volna Dubai-ba....celebek persze mennek, igaz melózni.
Azok a united parcel kamionok a neuromancerbol.
Az szerintem is így van amit a végén írtál...mondjuk a japánoknak sem volt saját fejlesztés még a 70-es években sem nagyon, addig szinte mindent csak loptak mint utánuk a kínaiak....ezen mára persze túlléptek szerencsére, remélhetőleg a kínaiak is....amúgy nekem személy szerint egy kínaival sincs bajom sőt senkivel a világon...bajom azzal van aki a megélhetésemet veszélyezteti.
Mar most jelentos a luxusturizmus naluk.
Nem 800 csak 40 milla......a másfél milliárd tengődik..... ...az arány kb. mint nálunk, csak jól tűrik (mint mi).
Vége lesz ha elfogy az olaj, no meg az olajért ki fizet?......az arab sosem dolgozott csak dolgoztat, de amiket leírtál nem hoznak majd annyi lét, hogy az életszínvonalat fenntartsa...persze majd meglátjuk mi lesz bár azt én már biztosan nem élem meg.
Elég sok ellenpélda is van erre. Katar pl. már most készül arra, hogy egyszer elfogy az olaj és másból kell megélni. Ők akarnak lenni a térség légi központja, ezt eddig elég jól össze is hozták.
Egyébként meg nem a mi pénzünkből, hanem az ő olajukból van nekik. Kinek mije van, abból gazdálkodik. Más kérdés, hogy akkor se költöznék oda, ha fizetnének. Utálom a sivatagot és a nagy meleget...
Kínában már jóval többen élnek egyre jobban. Persze, nem mind az 1,4 milliárd, de 800millió már egészen biztos. Ráadásul kezdik ők is kitelepíteni azokat az iparágakat, amik nagyon környezetszennyezőek vagy csak olcsó munkaerőre építenek. Nem véletlenül fektetnek be Afrikában horribilis mennyiségű pénzeket. Ha valahol, akkor ott bizony van olcsó munkaerő... Nem adok neki 10 évet és meg fognak jelenni a Made in ............ (valamelyik afrikai ország neve behelyettesítendő) gagyi termékek.
Más kérdés, hogy még mindig nincs egy darab saját fejlesztésük sem, ami kiemelkedne világszinten és valószínűleg nem is lesz. Ez meg így nem fog működni a végtelenségig...
Nem a mi pénzünkből...........az olajból.
Nem szívjóságból adjuk át a pénzt.
Amúgy igen keményen melóznak az olaj utáni időkön.
Iszonyat kemény fejlesztéseket csinálnak turizmus,infrastruktúrális fejlesztések,befektetések terén.
Nézz szét picit.
Nem lesz vége ha elfogy az olaj.
Ki él jól?...és miből főleg meddig?.....jelenleg a mi pénzünkből, munkánkból pénzelik a nép életét a sejkek, de ha ez eltűnik (mondjuk ez még hosszú idő) akkor ha nem lesz Juszufnak ingyé lakás és állampolgári jövedelem meló nélkül hamar elzavarják a górékat...a csövesebb diktárook elhullottak az utóbbi 2-3 évben......a diktatúra addig elviselhető amíg a diktátor tud a népnek enni és lakást adni....ha csak a nyomort adja akkor elzavarják...
Ha ezek kínaiak vótak akkó most is megvót szotyinak egy.
Mert a 80-as években rájöttek, hogy ha nem engedik legalább a gazdaságot szabadjára széthullanak aminek a tienanmen téri események adtak némi látszatot....a gazdaságot liberalizálták, de az ideológiát nem...és ez még mükszik valameddig...a sikerességről nem beszélnék annyira, a látszat és a valóság nem ugyanaz....a népesség jóval nagyobb része nélkülöz sőt tengődik, csak a kevés kb 40 milla ember él jól illetve elfogadhatóan.....az tény, hogy a szigor még egyben tartja az országot....az ujgurok mindenesetre már elkezdtek valamit még ha kevés is róluk a hír, de már zártak le övezeteket, városokat csak hát a hírzárlat....én nem ájulok el kínától sőt károsnak tartom a végtelen beengedésüket....eddig az összes cég amit ismerek, hogy megvették vagy betársultak vagy tönkrement (nem véletlenül és kivitték a gyártást) vgy csökkentett módban üzemeltetik.....talán egyről tudom úgy, hogy valamennyire fejlődik, de a tapasztalatom szerint az is csak álca.....lenyúlnak, kirabolnak mindent...
Pont ilyenről van szó egy új soriban.Most tölti le öcsi.
Arab katonai rezsim családi vezetéssel.
Tanulságos.
Az arab olajállamokban is diktatúra van, ehhez képest nagyon jól élnek.
Kina egesz sikeres.
Nem csak a kommunista....hanem az összes diktatúra...és persze volt vagy van ahol sikerül és van ahol nem az össznépi átverés...ma már ez nehezebb, ha nem tiltják a netet akkor minden elérhető....ahol igfen ott még sikeres a vakítás.
http://hu.wikipedia.org/wiki/E...

Itt van egy ilyen bunker. Állítólag még ma is sok van, régebben 700.000 volt.Vadkempingezésnél jól jöhet, nem kell még sátrat se verni.
Ez a kommunista rendszer sajátossága. Észak-Koreában is ez van és egy ideig nálunk is ez volt. Romániában is ez ment még a '70-es évek végén is, igaz akkor már kevesebben hitték el...
No igen, az egész ország fallal és bunkerekkel volt körülvéve....és a lőrések befelé néztek...a lakosság úgy tudta, hogy az egész világban káosz és éhínség van így ugyan náluk is ugyanez volt, de azt hitték még mindig jobb otthon mint máshol... ..
Érdekes, hogy az írásmód ellenére vagy épp azért anno a hírekben Hodzsának ejtették...
De akkorse rokon.
Max rokon gondolkodás.
Pedig ha elolvasod a munkásságát, az szépen rímel a hozzászólásodra..
Akkor no..........nonononono.
O valami tot rokon?