Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én is soxor tankolok ott, de semmi gondom. Átlag 4 a fogyim, de ha csalnak a mennyiséggel, akkor csak 3,5.
Sziasztok, valakinek van eladó suzuki gs 500f re első villa,és elsö komplet lerék
Első komplet kerék?
Savoya Auchan... ott sikerült a 54 literes tankomba 56-ot tankolni, úgy, hogy még volt benne egy kevés... iszonyat siettem, nem volt időm nekiállni balhézni... fasza kút...
Az elmúlt két alkalommal OMW-nél tankoltam és Ganja tempójában 4,2-, 4,4-et evett a vas, pedig nálam 5,2 az alap fogyi... részben a csuklóm, részben a benzin lehetett az oka.
Én figyeltem.
Nem tudom, nem figyeltem sose, hogy milyen kút, de a legdrágább volt, az biztos.
76-ban már bölcsibe jártam.
Nincs is itt semmi dráma, sértődéseknek sem kellene lenni, csak én is elmondtam, hogy mit gondolok a problémáról. Ma még csak egy "kezdő" vagyok GS-ügyekben, de jövőre már -remélem sok jó kilométerrel az ötszázas nyergében - úgy fogom én is mondani az okosságokat, hogy csak na.:-))/ Na, ez csak vicc volt./ Különben jól haladok, mert már majdnem kétezernél járok. Egy hónapja vettem, használom, túrázom vele, nagyon szeretem. Szóval ez a fórum jó hely, jó alakokkal, akiktől segítséget is kaptam, tehát nincs dráma.
Ui.: Jut eszembe: 1976-ban leégettem az adatlapon látható TLF kuplungját ...:-)) Üdv. mindenkinek.
Az volt a Tamoil nem?
Az utolsó olasz kúton 1,96 volt, azt hittem befonom a hajam rögtön.
Ráadásul kár volt telerakni 40 km-re Szlovéniától
1,7-1,8 volt szinte mindenhol. vagy picit több.
Olyan tankonként 25-28-at vertem el 250-270 Km-enként.
Felüdülés volt a horvát 17 euro.
És akkor a letenyei 6000 már nem volt drága.
lassan nálunk lesz a legolcsóbb....... románoknál is vagy 40-el drágább volt májusban
a szerbeknél is legalább 10el több mint itt
A legviccesebb az volt mikor letenyén tankolva kijelentettük hogy az út legolcsóbb kútján tankoltunk.
pár éve nagylakon a 23 literes tankba 23 litert tankoltam olyan 21:50 felé és 22 ig van nyitva
eddig ez volt a 2. legcumibb tankolás
a pálmát az viszi amikor kb már senkinek nem volt benzine és a tervezett román kút nem volt nyitva hétvégén......
szerencsére találtunk egyet nem messze, de már majdnem kardjába dőlt a csapat
Egyenlore nekem a tapasztalatom hogy a JP es Tamoil kutak a legdragabbak.
A kis kutak is tok normalisak bar a kiirt ar es a valos koszono viszonyban sincsenek.
Az automata kutak viszont szopas a kobon mert elore kell bedobni a let es nem ad vissza.
Viszont sikerult 4 deci maradekkal becsuszom egy ilyenbe.
ja és a lényeg aki csak ott tankolt nem volt gondja avval a benzinnel........
utána áttértem az omv-re, de már ott is(mint mindenhol) csak pamacsok vannak
Sokszor tankoltam a Vágóhíd utcai maszek kúton, mindaddig amíg 2x egymás után vizes, vagy kis ktánszámút nem sikerült tankolnom. Azóta nem megyek oda, még ha arra is visza az utam.
A másik a Savoya Auchan kútja. Megnyitása óta rendszeresen jártam oda. Soha semmi bajom nem volt (pedig az volt a legolcsóbb). Egészen idén tavaszig. most már oda sem járok.
zsigulival jártam úgy amikor még egyéni pamacsok voltak a benzinek hogy tankoltam a szomszéd faluban aztán alig tudtam hazajönni
a 2 fajta benzin összeveszett aztán kicsapódott valami trutyi
a tankot ultrás kaviccsal tudtam kisikálni, ac-karbi könnyű menet volt de a benzinvezeték majdnem cserés lett alig lehetett átpumpálni a szmötyit
utána ablakmosó szivattyúval nyomtunk át rajta a nitrótól kezdve mindent amit találtunk a házban
Hát én már mentem a GS-el 60e-t + a ciberével is 25e-t, de még nem futottam bele ilyenbe. Mondjuk nem is tankolok noname kútnál. Ezek szerint nem is biztos, h megéri.
Monnyuk a warti ota nem szoptam karbival.
Azota nyugis az eletem.
kis kút kerekeskút
van a tankszűrő, az kifogja a nagyja retket, a karbikban is kellene lennie a tűszelep fölött, szóval nem volna szabadna eltömődni a fúvókáknak mert a tűszelep feletti sokkal kisebb lyukú mint a fúvóka
ellenben ha valami kicsapódik a benzinbe-ből és lerakódik az az igazi cumi
Sose kellett ilyen tisztitassal veszkodnom.
Ti hol tankoltok?
Megpróbálhatod a leeresztőt, ha az sem segít marad a fúvókatisztítás . Akkor nem vizes volt a benzined, hanem koszos. Ha így van, keress egy másik benzikutat és szerelj be egy benzinszűrőt is. Idén tavasztól nekem is van már, mert 3x kellet karburátort tisztítanom a koszos benzin miatt. Azóta nincs gondom .
Értem,köszönöm.Azóta már tankoltam(mint írtam 450 km volt a túra,muszáj volt),de nem lett jobb a helyzet.Esetleg a karbi leeresztőn engedjek ki egy kis anyagot,hátha van víz benne?
Igen, az etanol bizonyos mennyiségű vizet fel tud venni, a többi meg nem elegyedeik a benzinnel. Vagyis egyszerű fajsúlykülönbség alapján szétválaszthtó a víz és a benzin. Célszerűen egy keskeny, magas átlátszó edény megfelelő, ott látszik a két folyadék. Ha valakinek van vízzsákos szűrője, akkor sűrű vízcsapolással hamar át lehet folyatni a benzint. Az általab említett szűrő a viszkozitáskülönbségen alapul. A benzin átfolyok a lukakon, míg a víz nem tud.
pet palackba kiengedve elég hamar leül az aljára, utána le lehet önteni
havernak így csináltuk régen, de az szerintem még az etanolos benzin előtt volt
ha az etanol ekkor már full telítődött vízzel elég szar lehet a hatásfoka, bár nem vagyok vegyész csak gondolom