Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én is ott voltam :-D. Kár hogy most olvastam a kiírást. Nekem nem volt nagy durranás.
No igen, a lapka....igazából egyetlen helyet tudok ahol van belőle, de most éppen ők nem a haverjaim. .....és nem tudom, hogy mennyire tisztességesen dolgoznak a szervizükben. .....és Nálad a baj az, hogy levenni sem lehet belőle mert éppen nagyobb kéne.
Sanyi, nyélbe tudjuk ütni valamikor a szelephézagolást?
Május 1 Horvátra jó lenne ha meg lenne csinálva. Tudom hogy a lapka a szűk keresztmetszet.
Vagy érdeklődjek másnál?
És még rám mondják, hogy trollkodom!
No ennek nagyon örvendek.......................így már tudom hogy garantáltan 94e van benne.
Ennek a típusnak anno volt egy hengerfej hibája némi szelep összezavarodás vagy mi.....olyan 100000km körül jött elő...
A légszűrőben hallom.
De szerintem csak elvezeti a hangot.
Elég szar hallgatni.
Csak van a héten szinte mindennap meló vele.
igen.
A légszűrőben?....ott talán semmit, de ha kolompoló hang van az a ritka szűrőtől is lehet mint erősebb szívóhang, majd meghallgatjuk valamikor...
Na, és elmondod Nekünk is?
Jó neked.

Apropó dízel sornégyben mi az istennyila kolompolhat a légszűrőben?
Fordulatszámmal egy ütemben gyorsul-lassul.
Leszakadt szelep?
Törött hajtókar satöbbi?
Nekem már van fingom, hogy miért kopik gyorsabban amikor eléri a kopásjelzőt... ...kiokosítottak egy gumigyárban amikor nézegettem a folyamatot...igaz nem motor hanem kamiongumi okán érdeklődtem, de egy kutya.
Anyukád nem szokta mondani, h problémás gyerek vagy te, fiam!
Én is azokat keresem. Most is már előre nézelődök, csak hát ez nem olyan gyakori méret mint a 120 és 180.
Valószínűleg az ilyen hiányos közgazdasági kimutatások és rossz tanácsok vezettek a gazdasági világválsághoz is.
A legolcsóbb ha felhajtasz 90% körüli használtat,az verhetetlen,tapasztalatból.
Nem akartam direktbe kihozni az eredményt, de így óvatosan számolva is az új mellett szól minden...
Akkoriban is 50 e felett volt az Arrowmax szett és nem 30 e. Viszont hiába megy 20 felett, nem vennék olyan. Azt sem vetem, hanem kaptam pluszban a motorhoz. Igazából még soha nem vettem új gumit.
Egyébként amit én felraknék az a szett 60 e felett van.
Annyira nem szofisztikált, mert csomó adat hiányzik, hiába, ez van ha egy infós adminisztrál , de sacc, per kb, egészen pontosan
De qrvára ráérsz kis közgazdám!
Na úgy néz ki, hogy kb. 50%-al kerül többe az új, és akkor nem néztem a kockázati tényezőt, ami az előröegedett/használt gumi veszélyeiből adódik. Függően attól, hogy hogyan súlyoznánk, szerintem kb. ugyanott volnál, csak amit kifizetnél az újra többletként, azt elidegeskeded, ill. ha tudnánk mennyi idődbe kerül utánajárni mindig, keresgélni, és erre egy átlag órabért számolnánk, bőven ugyanott jönnél ki (szerintem):
Na, sikerült kibogarásznom.
Ezek a használt gumik kerültek fel eddig a motoromra, árral és futott km-el. Előtte 2 új szettet koptattam el. A gyárit 12500-nál cseréltem, mert a hátsó kockás volt, az elsőn még volt minta, de 2005-ös gyári gumi volt. Mindkettőt cseréltem. A következő új szett Dunlop Arrowmax volt. 20 000-et tekertem bele. A hátsó már csereérett volt, de még mindig rajta van a gyári felnin. Ekkor váltottam szélesebb felnire. Az elsőt meg csak azért cseréltem, mert szét volt hasadva már egy ideje és untam hogy ráz. Van aki látta...

Használtak:
-150-es BT20 ezt a felnihez adta a srác 5000-ért, és 10 000-et futott (nem kicsit volt jó vétel)
-120-as Pilot Power 10 000 Ft és 10 000-et futott
-150-es BT20 5000-ért 4500-at futott (öreg volt és Horvátország megtette hatását)
-110-es Pilot Power 10 000 Ft és 11 500-at futott (ez volt a szinte új megpályázott felületű gumi. Annak idelyén be is linkeltem ide, nem kicsit volt jó vétel)
-150-es BT20 8000-ért és 7500-at mentem vele (ez is öreg volt, ezzel voltunk Zakopánében. Kanyarban ha kicsit jobban adtam neki már mászott el )
-110-es Pilot Power 7 ezer volt az ára, ezt postázta nekem Zoli, úgy emlékszem összesen 8000 volt így. Ebben 5000 volt de műszaki vizsgán más volt az elképzelése a vizsgabiztosnak a gumi állapotáról mint nekem. Még mentem volna vele egy 2000-et, de cserélni kellett.
-Jelenleg egy alig használtan felrakott 150-es Road2 van hátul ami 16 500 volt. Eddig 7000 van benne és legalább még ennyit el fog menni, hacsak májusban Horvátország nem papikázza meg.
-Előre most kényszerből egy 120-as Pilot Power került. 2007-es gyártmányú, ezért féltem tőle, de ahogy lekopott az öreg felület már puhábbnak tűnik és eddig még nem estem vele pofára sem. 10 000-volt és nem tapasztalok eddig extra kopást.
Ezért kellene, hogy átküldje, mert ki fogja dobni ezt is a vége, hogy pontosan mennyire, ill. ha lesz hozzá ár is, a fajlagos futásktg alapján már összehasonlítható akár a sajátjaival, akár az újakkal...
Nincs értelme.
A használt guminak van egy technikai része hogy a félig kopott gumi sokkal gyorsabban kopik féltávtól.
Fingom sincs róla hogy lehet de így van.