Nem beleszólni akarok, csak segíteni. Amit erik vett az is végtelenített lánc lesz ha 110 szemnél összepréselitek az utolsó két szegecset. Amit te vettél, az is ua. csak már összepréselték, ezért kellett kiszedni a hátsó lengőkar tengelyét.(Amit tévesen neveztél főtengelynek, hiszen a motor főtengelyén a csapágyak, szimeringek és hajtókarok vannak, és ezt nem kell kiszerelni a lánccseréhez). Ha van láncszegecs présetek, akkor értelem szerűen csak be kell fűzni a láncot, és végteleníteni. Ez után már nem lesz bontható a kötés. Ha összepréselve veszed meg akkor bizony ki kell szerelni a lengőkar tengelyét. De nem verték át eriket.
De mivel préseljük össze? Mondom hogy szétszedett a lánc!
Egyébként mindenképpen meglátogatlak holnap, legalább szemrevételezed, hiszen ráérek!
Szerintem Tompinál kéne csinyálni és egyszerre a kettőt! Vagy a tied már nem húz ki 1-2 ezret?
Akkor téged átvertek?
Mert biza nekem a DID 520VM szett Folytonos láncbó állt! Nem szétszedettből, hiszen mint irom nem véletlnül folytonos a lánc egy 75LE-ös gépre.....
Kijön a főtengely, rajta van az első fogaskerék......és NEKEM egy zéger gyürő tartja a helyén hogy ne tudjon lecsúszni a "fogas" tengelyről........
2., a lánccserét pedig tényleg így kell csinálni, hiszen a leirást a LOUIS oldaláról szedtem! de megkérdezhetsz bárkit.....Ők is igy csinálják.....
SZÓVAL? tudsz szerezni krova készletett? megcsináljuk holnap?
Akár mehetek Én is........ bár Én olyan 12 óra környékére tudnék csak felérni hozzád, mivelk a sárkány 10-re ér haza.......
Ha minden OK (van lánc is, csőkulcs is.....) akkor Te felölem jöhetsz 6-ra is:-)
Bocsi most néztem meg!
Amit adtak hozzá az nem patent szem, hanem egy szétszedett láncszem, a tömítésekkel, amit össze kell préselni! Hiszen nincs is az oldalán zéger!
Millyen hüle vagyok! akkor lőttek az itthoni láncscerének mert nincs ilyen présem. Tompinak viszont van!
És ha megkörnyékeznénk? 2 mocin már 12ezret spórolnánk! Inkább hozzámotoroznánk!
Mert ha ráérsz akkor megvehetnéd nekem a láncot, lejössz, kifizetem.....és akkor meg is csinálhatjuk......
Az első lánckerékhez Sziegger fogó kell - az van nekem.......
A hátsó lánckerékhez 12-es (?) csőkulcs......az is van........
A tengelyhez 19-es csőkulcs.......NA AZ NINCS:-((((
Szóval kellene egy csőkulcs (Króva készlet - 19-17-15-14-12)....és szerintem se perc alatt megcsinálhatjuk ketten.......
erik64-nek igaza van! egyi lyen nyuszihapsi nem érdemel egy ilyen talpraesett nyulat!
Meg fogod bánni! Én is ugy jártam-bár ez menetközben derült ki és nem olyan kardinális kérdések voltak-a feleségem nem hajlandó sátorozni, biciglizni, robogozni se Sajna. Fejlődés hogy legalább mögém szivesen felül a nagymotorra. Már abba is benne van hogy vegyünk egy rendszámos robogót aztán fuvarozzam a citybe, mert a naggyal nem szivessen cikázok a dugókban.
A végtelenített láncot a helyedben nem szedném szét! hisz nem véletlenül nem pattentszemes a moci!
Te figyu!
És mi lenne ha összeugranánk és megcsinálnánk mind a két mocit?
Annyira nem lehet ördöngös, hiszen a lényeg a főtengely kihúzása és az egész lengővilla félreemelése annyira, hogy a láncot kitud szedni és betud tenni.....
Azért kiváncsi leszek........mert mint mondom az enyém állandó volt....... tied meg összerakós?