Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem is nyújtottam ki! Titokban több helyen elrágcsáltam, amíg nem nézetetek oda, hogy lejárassam Bluet!
De azért felszámolják.... Érdekes, mert párszáz forintos beker áru cuccról van szó! Miért ezen spórolnak? Mi van, ha menet közben elszáll?
Blue!

Még egyszer nagyon-nagyon köszönöm a szervízt, és az élményeket!
Mutattam otthon a tömítést, nagy volt a pillázás! Vicces volt a szitu végeredményben, és szerencsére az sem lett volna gond, hogyan jutok haza, ha Züminek maradnia kell, meg nincs csere-tömítés....

Levegőszűrő: igenis, értettem!

Amúgy tényleg nem nagy kunszt ez a kötelező szervíz, legközelebb én is meg tudom csinálni, csak (esSO-nak mondom) koszos leszek. Főleg ha kikapok megint egy ilyen tömítést! De majd leveszem a plázajárós tűsarkú körömcipőm, a sarokba dobom a miniszoknyám, és felveszek vmit hótt égő munkásruhát. csak meg ne lásson senki... Bár, ahogyan kinéznék, úgyse tudnák azonosítani a motorszerelő topis alakot a tip-top nyúllal. (csak vicceltem )

dawntez: nem nyúl(!)tunk a szelefedéltömítéshez, és sajna azt kell mondanom, hogy nem tudtam elég szépen nézni, mert még mindig szivárog. Elviszem majd szervízbe, és cserélik... Aztán akkor már fullos lesz a kisDrágám!

kisCsikó: tedd fel a képet a régi és a roncsolódott tömítésekről. Vicces...

Szijjjjja Erik!
FIZETVE! - BLUE DEVIL - 1db - XXL - Gs500 (névvel)
2-3. BVIKTOR - 2db - XXL - Gs500 (név nélkül)
4. ERIK64 - 1db -XL - Gs500 (névvel)
5. HELLBOY - 1db - L - Gs500 (névvel) -a fiam
6. dawntez - 1 db - XXL - Gs500 (névvel)
FIZETVE! - 7. BÓ - 1db - XL - Gs500 (névvel)
8. esSO - 1db - XL - Gs500 (névvel)
9. Dorina - 1db - L - Gs500 (névvel) - Pólók női Raglán - V 200 (RÖVID UJJ)
FIZETVE! - 10. nyuszi - 1db - M - Gs500 (névvel - Pólók nöi Top 200 (UJJATLAN)
FIZETVE! - 11. kisCsikó - 1db - L -Gs500 (névvel)
12. ANI64 - 1db - S - Gs500 (névvel - Pólók nöi Top 200 (UJJATLAN)
13. ANI64 - 1db - S - Gs500 (névvel) - Pólók női Raglán - V 200 (RÖVID UJJ)
nyuszi!

esSO!
Má megint mi van vazze?
Tehetek Én arú hogy sz@r a cucc? Az édekes hogyan nekem idhon ne mákás cuccc van hane bóvli és mégisen jobb a cuccc....

Le ne harapd már a fejem! Csak próbáltam humorizálni egy kicsit - nem jött be!
De a 2. tippem nekem is az volt, hogy szivat a nyúl! Plázacica effektus: seggre esik a márkanévtől!
Áhhhhháááááá! Itt vplt elbakkva!
Ja! És a szint........ tuom mi hiányzott! Egy repülő 17-es kulcs:-) hiszen az az I GAZI:-)))
Ha mindenki otthon van akkor jó:-)

esSO!
Má megint mi van vazze?
Tehetek Én arú hogy sz@r a cucc? Az édekes hogyan nekem idhon ne mákás cuccc van hane bóvli és mégisen jobb a cuccc....

Nyuszi fő mákja az volt hogy tényleg van tartalék....

Góliát!
A gumigyürüt tedd be mert ezek még nem láttak ilyet!

Azon gondolkodtam nem e az tett be neki, hogy Nyuszi felvette karkötönek:-)))) Hisz guminak, gumi....de nem arra van hogy kinyújtsuk mint a hajgumit:-)....őőő párdon: Karkötöt:-)
Ime Nyuszi megsebzett gépe... Amúgy Blue, nem én vettem észre, Nyuszi kiabált, hogy valami nem stimmel. Mi mint aki jól végezte dolgát (mint a kutya a képen, kb. én is ennyit tettem ) néztük mikor alszik el az olajnyomást jelző lámpa. Aztán még adtál is egy kicsit a fordulatnak, biztos ami biztos alapon, na és akkor...

Nyussz és én is sikeresen hazaértünk, Zümi is egyben van:)
Jóhogy nem cserélik... hiszen el lehet adni másnak. Nem árt azt cserélni minden alkalommal, hiszen gumigyűrűról van szó, nem is vastagról, így könnyen elrottyanhat... még az új is. Lásd az alábbi példát! Ez ilyan, mint a szimmering. Épnek látszik, de a belseje el van macskásodva... ergo sz@rt sem ér. Hány ilyet hajigáltam ki az MZ-nél...
Én voltam az, aki nemrégiben tömítés nélküli szűrőt vett és tömítésre vadászott. Végül nem kaptam, beépítettem a régit, lekopogom nem esett szét az elmúlt 600 km alatt.
Viszont érdekességként: a Full-Gas szerelői azt mondták, nem szokták cserélni a tömítést, csak ha sérültnek látszik.
És a szelepfedeltömitést nézted? Ereszt most is ? vagy Nyuszi szépen nézett rá és meggyogyult
Jó, hogy megírtad, milyen szinten űzöd az olajcserét!
Ezekután én biztos nem hozzád viszem.
Ámbár, még az is meglehet, hogy a nyú direkt szívatott, égetett.
6. dawntez - 1 db - XXL - Gs500 (névvel)
6. DAWNTEZ- 1 db - XXL - Gs500 (névvel)
Na elmentek Nyusziék (Goliáttal)

Vazze nem egy szép dolog volt:-)))))
Teddy! Jó volt hogy szóltál, mert az akkuban a szint nem a szintjelzők közepéig ért hanem az AKKU közepéig....szóval ezt pótoltam. A feszkó jó, a generátor is fasza.....

Az olajszürő tömitése viszont?
Bazze-vazze ilyet még nem láttam.... betettem az ÚJAT minden ok.....majd az első inditásnál szétszállt.....
Goliát majd beteszi a képet.......
Az hogy 1-2 helyen sérült volna azt mondom Elcsesztem......de ez? kb 1-2cm-es hosszúságban széttört szinte darabokra.....szóval kb 15darab volt belőle..
Megkapta az első hőfokot és nyomást és szinte tényleg darabokra repült.......

Még az volt a mák, hogy észrevette Goliát és gyorsan egy tiszta edény ment alá, igy csak 2-2,5dl ment a földre........
És ugye MÁK, hogy volt itthon 2db tartalék szürő+tömités.......szóval könyedén kicseréltem.
(LEGYEN MINDENKINEK TARTALÉK OTTHON! LÁSD A PÉLDÁT! a tömités GYÁRI suzukis volt! mégis szétment)
Akkor vettem észre hogy a megvett tömités az enyémnek kb a fele vastagságú csak....de ez még csak egy dolog.....mert iszonyat puha is volt......

Szóval kész Nyuszi gépe.....holnap pótolja azt a hiányzó pár decit és 6000km-ig semmi gondja
JA! LÉGSZÜRŐ! Nyuszi! Ezt ne felejtsd el!
az akmt-n én is javítottam. Az 516-osba beszólt az ördög, és megnövelte a betűket
!

Keresem-kutatom, de sehol nem találom a beígért fotókat! arra a 10 percre, míg elkészül a kép, meg letöltöd szgépre a szomszédtól is kőccsönkérhetnéd az áppárátot!

Mielőtt esSO megtenné a megjegyzését, hogy úgyis kár magyaráznod, inkább gyere ki elém a kúthoz, vagy vegyek gps-t és pötyögjem bele az infókat, jelzem... oda fogok találni! olyan negyd 7körül...
10. nyuszi - 1db - M - Gs500 (névvel - Pólók nöi Top 200 (UJJATLAN)
11. kisCsikó - 1db - L -Gs500 (névvel)
OK!

hivj, de egyszerűen fordulj be jobbra a 6-osról a benzinkútnál (mintha bemennél a kútra....csak nem mész be hanem jössz tovább egyenesen a kis úton.......majd a legelső utca megint jobbra.....és a 20-as szám...
tévedés:-)

A blokk ugy van vízszintben ha EGYENES TEREPEN simán középsztenderre teszed.....
A hátsó kerék nem viccből van magasabban - mivel eleve úgy lett - gobndolom - megoldva hogy simán betudd fújni láncsprayvel....vagyis a motor úgy jó ahogy van.

Amugy mindegy, mert ott - mivel központi elhelyezkedésű már nincs akkor "lengése" az olajnak, vagy nem veszel semmit észre belőle.

A nivót VALÓBAN nem csavarjuk vissza!
Vannak olyan motorok is, amiknél vissza kell tekerni, vanak amiken ugye nézőablak van - de a GS-nél nem csarjuk vissza!

UFF
Én szóltam:-) No meg a gépkönyv....
HI!

Az jó, ha hívlak, ha a benzinkútnál vagyok?

Légyszi a pólón kisbetűvel legyen nyuszi. Már átjavítottam a múltkori listában, de most megint nagybetűs lettem!

10. Nyuszi - 1db - M - Gs500 (névvel - Pólók nöi Top 200 (UJJATLAN)
11. kisCsikó - 1db - L -Gs500 (névvel)