Ma este Bluenál a nyersanyag. Ideje engedtével elkészíti a filmet. Az AKMT honlapról elérhető lesz. Így darabokban, "szélzajosan", vágatlanul feltöltögetni nem sok értelme van.
Motorral autó elé nem állunk, nem büntetőfékezgetünk neki stb.. vagy ha igen, és baj történik, akkor meg nem sipákolunk utána, hogy "..de há' ezt most mér'?" Ennyire egyszerű. Ilyen szinten önbíráskodási, mint ami a videó végén van, egyszerűen nem kultúremberhez méltó cselekedet..
a " nem tenni semmit", azt szó szerint értettem.
sem verbálisan, sem non verbálisan.
mert igazad van, sem a tér sem az idő nem megfelelő háttér egy indulatkezeléshez párbeszéd formájában ez esetben.
/a hang sem egyformán terjed bukó vs. szélvédő. a tartalmáról nem is szólva/
Korrekt meglátás.
Azonban nem biztos, hogy ilyen szituációban lehet egyáltalán higgadtan beszélni. A bunkót csak bunkóval lehet beverni a földbe, értem ezalatt azt, ha egy gyökérnek elkezd valaki normális hangnemben választékos kifejezésekkel érvelni ill. rávezetni hogy mit is csinált lehet meg se érti. Azonban a motorosok összefogása nekem tetszett.
"Érdekes" videó... esetleg az is eszembe jutott, mi lehetett volna az egyik "megoldás" a roveres részéről (ha tele a tankja)... simán kifüstöli a benzinjét, a kocsi hatótávolsága úgyis több, mint ezeké a motoroké... aztán ha már csak pár kákabélű motor cincog mögötte, befordul valami rendőrségre, hogy "rendőrbácsi, kéremszépen, üldöznek ezek a motoros huligánok"... onnan meg már TALÁN lehet beszélgetni is. Bár kétlem.
A csordák-hordák-falkák ezért veszélyesek... adott szituban az ok már nem is lényeges. Csak a követés, és az összetartozás-erő érzete... háborúk is születtek már hasonlóképpen. Ilyen állat az ember... Minden esetre szociológiai-antropológiai-pszichológiai tanulmányok sorát lehetne írni ebből a 6 és fél percből...
Ha fektavon belul szivatasbol befekeznek elottem akkor megallni meg birkaturelembol is csak fellokes utan tudok.
Majd semmit nem fogok tenni csak ulok a kocsiban es hivom a 911-et.
Viszont a tomeg hergelu kagat es eljon egy pont ahol vagy menekulok vagy kirangatnak a dobozbol.
Emberunk menekult
Barmilyen megfontolt dontest hozo ember valaki nem all le megbeszelni a dolgot.
alapesetben egyetértek.
itt rossz döntések sorozata okozott egy valóban félelmetes szituációt, amiből lincselés lett.
de ettől függetlenül tartom azt a véleményem, ha egy sima köznapi idiótizmusra /befékez és vagánykodik/, higgadsággal reagálnak, nem ez a helyzet alakul ki.
a tömeg ereje nem csak rombolni képes, de megfékezni is.
mindkét oldalról rossz reakciók folyamata.
ha, amint a kommentekben olvastam, családja is vele utazott a sofőrnek, pláne visszafogottabb reakció lett volna indokolt.
már 10 emberrel szemben is esélytelen, nem hogy ennyivel.
néha nem tenni semmit a legtöbb, amit tehetünk a baj elkerülése végett.
egyik oldal pártján sem állok, de a motorosnak sorozatos csonttörései is lehetnek, plusz az anyagi kár.
az autósnak jól láthatóan az elején az ijedtségen kívül, akkor még! más baja nem esett.
mindenesetre elgondolkodtató, hogy ok-okozat mivé fajulhat.
Igen benne van a logóban.
Nem rossz, de nekem kék-fehér kell majd.
Itt a géped: Eladó GSX-R 600 !
a " nem tenni semmit", azt szó szerint értettem.
sem verbálisan, sem non verbálisan.
mert igazad van, sem a tér sem az idő nem megfelelő háttér egy indulatkezeléshez párbeszéd formájában ez esetben.
/a hang sem egyformán terjed bukó vs. szélvédő. a tartalmáról nem is szólva/
A közérzetem viszont jó
Azonban nem biztos, hogy ilyen szituációban lehet egyáltalán higgadtan beszélni. A bunkót csak bunkóval lehet beverni a földbe, értem ezalatt azt, ha egy gyökérnek elkezd valaki normális hangnemben választékos kifejezésekkel érvelni ill. rávezetni hogy mit is csinált lehet meg se érti. Azonban a motorosok összefogása nekem tetszett.
Majd semmit nem fogok tenni csak ulok a kocsiban es hivom a 911-et.
Viszont a tomeg hergelu kagat es eljon egy pont ahol vagy menekulok vagy kirangatnak a dobozbol.
Emberunk menekult
Barmilyen megfontolt dontest hozo ember valaki nem all le megbeszelni a dolgot.
itt rossz döntések sorozata okozott egy valóban félelmetes szituációt, amiből lincselés lett.
de ettől függetlenül tartom azt a véleményem, ha egy sima köznapi idiótizmusra /befékez és vagánykodik/, higgadsággal reagálnak, nem ez a helyzet alakul ki.
a tömeg ereje nem csak rombolni képes, de megfékezni is.
mindkét oldalról rossz reakciók folyamata.
ha, amint a kommentekben olvastam, családja is vele utazott a sofőrnek, pláne visszafogottabb reakció lett volna indokolt.
már 10 emberrel szemben is esélytelen, nem hogy ennyivel.
néha nem tenni semmit a legtöbb, amit tehetünk a baj elkerülése végett.
egyik oldal pártján sem állok, de a motorosnak sorozatos csonttörései is lehetnek, plusz az anyagi kár.
az autósnak jól láthatóan az elején az ijedtségen kívül, akkor még! más baja nem esett.
mindenesetre elgondolkodtató, hogy ok-okozat mivé fajulhat.