Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A kv nem káros szenvedély:-)))

Miért? energia lötyöket sem iszol??? Abban is van koffein....... Én spec a tescós löttyire esküszöm....
Olcsó is és 2-3 doboz és jól is érzem magam......

Vasárnap?
Kicsit nézelődtem...... Lehetséges hogy Balatonfelvidék......
Van egy Bányamúzeum egy NAAAGY fésűűűűűs sziklával.....
Utána Akarattyán kaja.....meg ami jön még.......

Szlovákia?
Oksi Dani! Szavadon fogunk:-))))
Votál már kint???
Csak emlitési szinten..... akit eddig kivitem - és még nem volt kint - mindegyik eldobta az agyát!!! És amikor mentem mindig jönni akart......

Kint egy gond van csak!
AZ eső....... vízes úton 90-180fokos kanyarok..... nem épp életbiztosítás ott dönteni.....

Az oldalamon a MULTIMÉDIÁBAN vannak csapat videók.... nézd meg! Van közte szlovákia-mix is....ott láthatod milyen helyek vannak arra......
Motorral nem szolgálhatok!
Nem kávézok!!!
EGyetlen káros szenvedélyem van és az a motorozás
Dan: Nagyon helyes! Amúgy ki korán kel..... álmos marad.... De milyen klassz dolog úgy elindulni, hoyg nincs senki az utakon, de már világos van (esetedben épp virrad ).... Szóval én nem is sajnállak annyira, hogy olyan korán kell majd elindulnod...
(majd készítek neked kávét, jó? )

Blue: Persze, hogy ne vállald be ennyi munka után ezt. Remélem még lehet majd októberben is gurulni a szép őszi időben...

Oks, akkor a vasárnap függőben marad, még én sem tudom, hogy mi a terv, csak rémlett vmi, hogy túrát javasoltál. Jönne egy duke-os haverom is, ha mennénk.

Mindenkinek szép napot!
Ha nem vizsgaidőszakba szervezitek be a jégbarlangos túrát akkor megyek én is
Csak azért is megmutatom...

Ünnepélyesen megfogadom, hogy Nyuszikusz és Blue kedvéért hajlandó vok fökelni hajnalok hajnalán egy szlovákiai gurulás miatt.
Dani!

OK ezt a magyarázatot elfogadom:-)))) akkor majd korán kelsz egyszer:-)))) NAGYON KORÁN:-)))

Nyuszikusz!
A fene tudja......
Én egyszer voltam a parkolájánál (jöttünk haza a Csorbató-tól.....)
Azt szerveztem oda egy túrát tavaly augusztusba - erre 5 napra bevittek a korházba - így 2-en mentek csak...........
Most pedig nincs olyan napom egyenlőre mikor ekkorát btudnék vállani időben vagy anyagilag......
A szabad 1 napjaim úgy vannak, hogy északáról megyek gurulni......tehát ébren vagyok már 20-30 órája....így pedig nem vállalok be 700km-ert....hisz a reflexek már nem "frissek"....
De a terv megvan...........csak az időpont nem.....

Hétvégén amúgy ha minden igaz - és az időjárás kegyes - akkor Én vasárnap megyek gurulni (szintén Északás műszakból).....
Találkozók?
6:30 - Százhalombatta Tescó kút
6:45 - Érd Jet kút (a 6/70-es körforgalmánál)
7:30 - Velence Cápa étterem

Indulás a Cápától: 8:00

útvonal még nincs...... de a táv most tényleg csak pici lesz.....

Az időjárás miatt viszont olyenkor mindig hivjatok fel indulás előtt - hisz mig Szegeden süt a nap, addig lehet hogy Fejér megyében vihar van....
0670/373-4670
Szia!

Pont most jutott eszembe a jégbarlang, mielőtt írtad volna. Egyszer nem volna kedved oda szervezni egy túrácskát? Hátha Dani barátunk is jönne.... (ha már ennyit nyavajog folyton )

A hétvégén lesz vmi gurulás?

Sziasztok!
Blue!

Tudom h nem baszogatás nem is veszem annak. Amúgy én se járok bulizni, discoba, kocsmázni. MO-n 2 olyan zenekar van akit meghallgatok élőbe is ez egyiknek néha segítünk tehát oda ingyen megyünk. Én is inkább motorozok mint hogy egy lepukkant kocsmába ülök.

AMúgy én pesten vok kisdiák szóval nekem ott nagyon korlátozva van a motorozás, mert a kedves emberek miatt nem merem a teremgarázsba hagyni a gépet. Tehát nekem marad a hétvége, a nyár meg azok a napok amiket ellógok

A korán keléssel nincs bajom, mert ha csörög a telefon hajnali 2kor v 4kor h menni kell akkor kelek és megyek. (néha taxizok) Szóval ha föl kell kelni akkor föl tudok kelni
OccsebBBBBBBBBBBBBBB!

Amúgy a válasz egyszerű......mármint az anyagiakra....
Ha nincs fix utasod akkor azt kell csinálnod mint nekem..........
Szerezz be egy MOTOROZNI AKARÓ UTAST.......

A sima tyúkok vitettik magukat, meg "álljunk meg.."stb nyavajgás.....
De aki MOTOROZNI AKAR, az úgy is megy ha nyiltan megmondod neki hogy mi a pálya - vagyis 50-50% a benzinköltség........és minden egyébb költséget magának áll......és ugye egy ilyen nő nem ma ül először motoron - tehát nem nyavalyog ha 200km elröpen megállás nélkül.
VAGY....amit sok helyről hallotam:-) Természetben fizet:-))))

Íram.... Idén túrára kb 203.000ft ment el....
Ha nincs utasom?
Akkor a 3 nagyobb túrám (Plitvice, Szlovénia, MO túra) került volna enyibe......és akkor biza Én se motorozok le 2006-ban eddig 18000km-ert

Mondjuk ebből szerencsés vagyok:-)
Az asszony nem akar motorozni:-))))))) Így szabad a hátsó ülés az esetek 100%-ban:-))) Amikor akartam vinni utast - mindig találtam.....
Dani

8-kor???? 8-kor már dunakeszinél kell lenni:-))) 6-kor indulás van itthonról - szóval neked 4-kor kell jönnöd:-))))

Ergó ebből tudod mi van csak???
Ezt tisztán éppeszűségből mondom!

2 esélyes a dolog:

a., SOHA NEM FOGSZ ELMENNI PL DOBSINÁRA, Árva várához....stb mert ugye neked 4-kor indulnod kellene, és este 22-23-órára érnél csak haza....
b., nem úszod meg ennyivel.......7-8kor elindulsz....délután barlang.....azt megszállsz valahol (plusz szállásköltség, több kaja, több itóka....stb) másnap meg jösz haza..... Tehát plusz 4-5000ft simán a költséged....na Én a szállásdíjból lenyomok egy Ligthos 3-400km-es túrát másnap vagyis jobban jártam, és csak annyit kellett tennem, hogy 1x korán kellek fel..... (mellesleg ha reggelre megyek 3:30-kor csörög az órám)

No Én épp ezért inkább elindulok korán.

És itt jön ki hogy Miért AKMT - Adony KÖRNYÉKI Motoros Tekergők a név............
Mert épp ezért Én 4 éve lassan a környéket akartam "begyüjteni" ahol nem gond a 6-7órás ébresztő......
És most??? Győr, Kaposvár, Debrecen, Miskolcz, Gyöngyös....stb helyről járnak velem túrázni.......

Miért? Mert ŐK is tudják ezt - és inkább a motorozást választják......
Aludni tudnak a többi napon is..........

Ismét mondom!!! EZT NEM BASZOGATÁSÉRT ÍRTAM!!!! Tisztán csak épp érvek szólnak melette
Na most mi van????

Sebaj:-) rakjátok össze........Én biza nem írom le mégegyszer:-)))
ÁLLJ -ÁLLJ - ÁLLJ!!!!

Nehogy azt hidd hogy nálam nem.....

Én gürizek 3 műszakban az asszony meg itthon a 2 kislánnyal.......
lakáskölcsön, hitelek (pl a motort is ugye 6 évre vetem).......stb.....
ellenben amit kitudok paszirozni az bizony szezonban benzinre megy.....télen meg spórolás.
Persze ez lemondással is jár......
Nem járok kocsmázni, nem járok discózni, nem járok amugy sehova..........nincs kocsim, nyaralóm.....
Nekem a motorozás a szabadság TÉNYLEGES MÍVOLTJA....hisz melóba vagyok vagy itthon.....vagy kint motorozok valamerre:-)

Idén pl ugy voltam - úgy tudtam elmeni a nagyobb túrákra hogy beszereztem egy utast.....
A csaj motorozni akart - Én meg elmenni.....
Végeredmény? 50-50% a benzinköltség.......azért az pl egy MO túrán már 20.000ft nyereség.....vagyis ebből fizettem a szállásomat.....a kaját meg vittem, vagy olcsó kaját kerestem......

Volt olyan is többször, hogy mig a többiek bementek kajálni egy étterembe Én a cimbivel gyíkhúst , kolbászt zabáltunk paradicsommal ,meg zsemlével-))) Király volt:-))) Mint a katonaság alatt az őrszolgálatban:-)))

Ha nézelödsz akkor elég hamar kiugrik, hogy mindig a legolcsobb szállást keresem.....ha nincs? akkor sátorozás....
Én specc sokalok egy 5000/fő árat.........Eddig max amit fizettem az 3000ft volt:-) de ott már reggeli is járt.

Tényleg:-))
Mennyit motoroztam el túrára?? Már engem is érdekel............
Évadnyitó: 3000ft (1 nap)
Dinó park: 10000ft (1 nap)
Macinézőben: 4000ft ( 1 nap)
Plitvice: 30000ft (3 nap)
Kör: 8000ft (1 nap)
Cserhát 2: 3000ft (1 nap)
Szlovénia: 45000ft ( 3 nap)
Kör: 7000ft (1 nap)
Help: 3000ft (1 nap)
MO: 45000ft (6 nap)
500as tali: 5000ft ( 1 nap)
Ausztria: 25000ft (3 nap)
kör: 7000ft ( 1 nap)
szlovákia : 8000ft (1 nap)
----------------------------------------------
203.000 ft....

No valaki ennyiből elmegy és 1-2 hétig nyaral, meg süteti magát:-))) Én meg bejártam 3 országot és elment a 2006-os szezon:-))))

Ha pl azt veszed hogy valakik lejárnak a dizsibe és 4-5000ret otthagynak minden héten???
ha 5 hónapot veszünk az 20 hét...... az 100 ropi.....és nem csinált semmit.....csak rázta a seggét:-)

Mínőség? Mennyiség?
Itt fogalomzavarban vagytok:-))))

A mínőség nem a létszámon múlik! és nem a távon hanem hogy HOVA MÉSZ, és milyen úton.....
Vezetem 5-10fős csapatot és ott is megvoltak azok a gondok, bosszantó események amik a 37-es létszámnál....
Az igazi mínség: Egyedül......hisz ott senki nem tart fel, senki nem akadályoz.....Lehet az 300km is, egyedül ha egy tankcsapdás terepen kell átkellned...... KATASZTRÓFA!
De ha OK minden és csak a motorozás élvezete van - NA AZ A KIRÁLYSÁG.....
Ezét mondtam hogy ezt nem bántásként mondom, írom!!!!
De tény, hogy a legtöbben azért nem mennek el túrára mert KORÁN KELL KELLNI......te jó ég......és akkor soha nem fogsz elmenni sehova???? mert korán kell kellni??

Amúgy...
Ha pl 6kor indulás van, akkor ugye pl Esély Nullának 2kor kellene indulnia DebrecenbÅ‘l.....Gyöngyhalásznak, Ciláéknak és mindig megoldottuk....Pl nálam aludtak...

A másik igazi mínőség? Csapatban.....és mindegy mekkora létszám......

Ja igen..... haverokkal természetesen!! Vad idegennekkel nem megyek Én se....akkor inkább egyedül....

Mennyiség?
Olyan nincs......
Én ezt arra értettem, hogyha 2-300km-es kört írtok akkor elég hamar kivégzitek....és csak ismételiek magatokat.
Én ha lehetséges nem megyek 2x ugyan oda......kivétel ha egyedül vagyok és útbaesik.....
Így viszont ninvs sok lehetőségem hisz azt a könyéket már bejártam kerekestül-kasul......
Na igen lehet h csak 150km. De a 6oson nme egy leányállom motorozni és azért h 8ra odaérjek 6kor indulni kell.
Amúgy meg én is úgy vok vele h egy 300kmes túra az lightos, de ha a baráti társasággal tudunk egyet gurulni akkor mind1 h mennyit megyünk az a fontos h együtt menjünk. Nekem legalábbis ez a véleményem. Inkább a minőség, mint a mennyiség
Hello!

Nem tudom mi a helyzet másoknál, de én ha elmegyek egy "laza" 2-300km-re annak is örülök. Igaz egy Mátrázás nekem 500km majdnem háztól házig. Nekem inkább anyagi dolgok miatt nem jön össze az hogy menjek messzebb. Lehet hogy sok ember így van ezzel. Az is lehet hogy nem. De jó hogy pl. neked összejön. Én pl. mindegy mennyit megyek ha a barátaimmal motorozok.
Azért mondom!!! Ha "állat" vagy, akkor ne Heidenau- t vegyél:-))))

Pécs könyékére?? Miért Te nem tudsz jönni????csak 150km:-))) egyenese a 6-oson:-))))
A cimbi Debrecenből is elszokott jönni!!!! Az bizza 270km!!!!

Amugy mivel nem távolság ezért már egy csomószor voltunk arra akár HGK-ban is.....
Utoljára a család után mentem le Orfűre szakadó esőben.... akkor is 2,5 óra alatt lent voltam.....
Hazafele a 611-61-esen csak 1 óra 20 perc volt:-)))))

Most nem sértésként, és nem csak neked...
De nektek mi az a motoros túra???? 300km a környéken????
Csak mert sok helyen olvasom - NEM CSAK GS 500-nál - hogy "hűűűűű vazze mekkorát toltam...."
Azt kiderül hogy kolbászolt egyet a környéken és csuma........2-300km...

Amikor Én ezt mondom, akkor kimegyek Horvátországba, Szlovéniába, Szlovákiába, Ausztriába....

De mikor 1 nap alatt lenyomtam egy LAZA kis 608km szlovákiában, szakadó esőben - arra is csak annyi volt a megjegyzés hogy LIGHTOS:-)))

A félős embereknek:
a napi 5-600km nem egyszerre megy!!! közben vannak ám megállók....
Igaz ennek a következménye, hogy korán kell kelni......

Én specc, ha szlovákiába akarok menni, akkor 8-kor már a 2/a úton kell lennem Dunakszinél......
Ha 10-kor vagy ott - már részben fölösleges kimenni......hisz eltököltél 2 órát (100-130km)

Nálam hogy helyet is mondjak: Adony - Sahy - Banska Bystrica - DOBSINAI JÉGBARLANG - Adony
kb 700km
ez egy normál 1 napos túra.......
Igaz belekerül:-):
[(700/100)*5]*300 = 10500ft benzin
belépő: 100 korona = 770ft
parkolás: 50 korona = 385ft
kaja-pia = 1000ft
szumma: 12-13.000ft

DE! Motoroztál egy egész napot, voltál egy baromi nagy és látványos JÉGBARLANGBAN (motoros ruha előny, mert a bejárat után 3m-rel már -2 fok van - NYÁRON IS - hiszen JÉG barlang, voltál kanyarvadászaton az alacsony Tátrában......és végig csodás helyen motoroztál...
Szóval Jó kis nap!!!

Hátránya:
az út kb. oda-vissza 10 óra (levezettem pár túrát már és tudom hogy csapatosan MAX 50km/ó-val számolhatsz, hiszen egy tankolás nem 3 perc......hanem ahány ember és ahány kútfej van..)
A jégbalrang kb 2 óra..... pihenők mondjuk 100km-ként 10-20 perc.....2 óra....

Szumma: 14-15 órás program.......

Tehát még nekem is 5-kor el kellene indulni és este 8-ra lennék itthon.....
Tegnap megmotoroztattam két havert.
Az 5X kilós lánnyal kezdtem, aztán jött a 80 kilós srác.
Igazából semmi extra, bár a 80kg az már azt jelentette, hogy elindulásnál igencsak húzni kell a gázt, hogy ne haljon le szegény. A leányzó viszont szinte alig jelentett problémát. Oké a kanyarokban a dőlést eléggé bizonytalanná teszi.

A nyikorgást most nem hallottam, hiába tologattam. Remélem csak átmeneti elmezavar volt. :)
Nem hisztiztem
Csak el vok keseredve, hogy nem találok sehol semmit.
Na most az a rész h "ha enm vagy vadállat" az sajna nem igaz Néha sikerül lábtartóig lerakni a motort meg ilyen hasonló okosságokat csinálni. Szóval a Heidenaunál egy fokkal jobb gumik kellenek.
Köszönöm szépen a segítséget. Lehet h Pászóy lesz a befutó.

Blue! Nem akarnál egyszer ide Pécs környékére túrát servezni???
Gumiügyekben:

Nekem az első motoromon (Yamaha TZR 125 F) szintén Pirelli volt, de a méreteiben a neve: MT65...
Ugyan olyan mint az MT75 (mintázatilag)

Ahogy egy kis olvadt csík volt a 6-oson Én már mentem vele - és soha nem csúszott meg, pedig mint mondom 0-+1 fok volt csak!!!!

A következőn (Aprilia Futura) Michelline M39-et hordtam......az is nagyon bevállt!!!

Mivel méretekben egyezik, így a GS-en is elhordtam 18000km-ig a Bridgestone után egy M39-et, csak sajnos szálszakadásos lett.......
Mivel nem volt nálam pénz, és még baromi messsze a lakás, így vettem egy Heidenaut.....
Tapasztalat jó, hiszen MOST is azt tettetem fel újra.......mert szintén eltankoltam a pénzt:-)))

Ellenben ez a leggazdaságosabb:-)) a hátsó gumiban legalábbis

Értelemszerűen:
hedienau: kb. 14000ft
Dunlopban: kb 27000ft

A hedianuval elmész 10.000 (Én legalábbis) a többivel meg 18-20000km-ert
Tehát 2 heidenau kell 1 másik gumihoz.....
Tehát ha nem vagy kanyarvadász, 160-al repesztő vadbarom akkor jó a Heidenau is....ééééssss megmarad a pénzed is egy kis időre:-)))

Nekem legalábbis egy tökönrúgással ér fel mikor gumit kell venem, hiszen 30 ropi egy gumiért??? Kicsit pénztárcacsavaró érzés.......főleg a szezonban , mikor benzinre is alig van zseton..
Pirelli sport demon van a TZRen és nagyszerűen tapad
Csáó!

Eléggé régen írtam ide, szarakodott a belépés, így csináltam újat. Gumi témához szólnék hozzá. Én egy Gumibáró nevű srácnál vettem a gumimat, jelen esetben Pirelli Sport Demon-t. 34-ből megúsztam a párat, és egyik gumi sincs több fél évesnél. Ez még a Pásztóy áránál is jobb. Bátyám és két motoros barátom is vásároltak már nála, az én pozitív tapasztalatom hatására. Ha gondolod próbáld meg. Ez nem reklám, és nem kapok százalékot. (Bár már nagyon gondolkozom rajta) :DDD
Ha sikerrel jártál nála, mindenképpen jelezz!
Ne hisztizz:-))))

Mi az hogy nincs???
De a legfőbb gond, hogy mit akarsz????
Tessék:
110/70-17 gumi
link

130/70-17
link

De ha lusta vagy rákkatintani:-)))
DUNLOP 110/70-17 54H TL ARROWMAX GT401F G 17767,-Ft
DUNLOP 110/70-17 54H TL ARROWMAX GT501FG 17767,-Ft
DUNLOP 110/70-17 54H TL ARROWMAX GT501FJ 17767,-Ft
DUNLOP 110/70-17 54S TL ARROWMAX D103F 18648,-Ft
HEIDENAU 110/70-17 54H K63 TL 10500,-Ft
HEIDENAU 110/70-17 54H K66 TL 10200,-Ft
HEIDENAU 110/70-17 54H K68 TL új! 0,-Ft
MICHELIN 110/70-17 54H PILOT ACTIV F TL/TT 20856,-Ft
METZELER 110/70-17 54H TL Lasertec Front 19845,-Ft
BRIDGESTONE 110/70-17 H BT45F 19970,-Ft
BRIDGESTONE 110/70-17 H G549F 14680,-Ft
PIRELLI 110/70-17 TL 54H MT75 FRONT 20837,-Ft
PIRELLI 110/70-17 TL 54H SPORT DEMON F 24244,-Ft
PIRELLI 110/70-17 TL 54H SPORT DEMON K 23090,-Ft
PIRELLI 110/70-17 TL 54H SPORT DEMON M 23090,-Ft

DUNLOP 130/70-17 62H TL ARROWMAX GT401 G 27521,-Ft
HEIDENAU 130/70-17 62H K64 TL 14160,-Ft
HEIDENAU 130/70-17 62H K66 TL 13620,-Ft
MICHELIN 130/70-17 62H PILOT ACTIV TL/TT 25872,-Ft
METZELER 130/70-17 62H TL Lasertec 24465,-Ft
MICHELIN 130/70-17 62S PILOT SPORTY TL/TT 22176,-Ft
METZELER 130/70-17 62S TL Lasertec 20475,-Ft
MICHELIN 130/70-17 62T PILOT SPORTY TL/TT 22704,-Ft
MICHELIN 130/70-17 62T TL M39 24816,-Ft
BRIDGESTONE 130/70-17 H BT45 22860,-Ft
CONTINENTAL 130/70-17 H CC150 15970,-Ft
CONTINENTAL 130/70-17 H Twist 13670,-Ft
PIRELLI 130/70-17 TL 62H MT75 25688,-Ft
PIRELLI 130/70-17 TL 62H SPORT DEM K 28980,-Ft
PIRELLI 130/70-17 TL 62H SPORT DEMON 28555,-Ft
PIRELLI 130/70-17 TL 62S MT75 21499,-

Plusz 2000ft-ért fel is rakják, centirozzák.....

Én szerdán megrendeltem és csütörtökön már mehetem is érte........
Sziasztok!!!

Valaki segítsen kérlek!!! Hol lehet ebbe a nyomvadt országba gumit kapni GSre???
Egyszerűne sehol sincs.
Gurulás - NEM CSAK GS500nak:-)

találkozó:
27.-én vasárnap 8:00-kor a Velencei Cápa étterem parkolójában.....
Útvonal nincs......

Megyünk gurulunk egyet, és megtömjük a hasunkat sült hurkával -kolbásszal.......
Igen, jobb lesz, ha utánajárok.
Holnap úgyis havermotoroztatás van, kísérletezem egy kicsit.
pontosabb meghatározás???

A kormánycsapágy ugye nemlehet......hisz tolás közben nyikorog nema kormány forgatása közben......
A kerék szintén nem lehet........bááááár ha kanyar közben csinálod akkor ugye az adott oldali kerékcsapágyra nagyobb teher "kerül"........így talán ez egy lehetséges pont.....
Ha valami feszül esetleg az meg nem hiszem hogy nyikorogna......

Tehát így elég nehézkes:-)