Sziasztok!
nekem is ilyen tanktáskám van mint Blue-nak(Motoo detail)Nekem is nagyon megfelel,én nem is akartam nagyot mert nem járok több napos túrákra.Ami kell belefér.
Széles utat!
Én tanktáskát keresek egy ideje.
Most ezt talátam:
http://www.unas.hu/shop/shop_artdet.php?shop_id=994 9&cikk=10025312
Van valakinek?
Esetleg tudtok ajánlani valami jót/olcsót?
A térképen a heves megyei pont kikre vonatkozik? Én Eger mellett lakom, szíves felvenném a kapcsolatot az ottani GS500 tulajokkal.
Megrendeltem a nagyobbik Moto Detail táskát, majd meglátjuk hogy áll rajta. Lehet hogy az utas miatt kicsit hátrább kell tolnom a táskát, az index fölé meg vmi kis szép távtartót csinálni és akkor nem gáz.
a minden igaz jönnek Debrecenből, Gyöngyösről.......az egy kicsit messzebb van:-)))
De ha megnézed csak a taglistát akkor láthatod hogy mennyire tág a lista:-)
Belépsz a fórumunkba.........regisztrálod magad.........
Azt oda jelentkezzel ahova csak akarsz! Ugyis csak akkor mondhatod hogy JÓ volt - ha már vége a túrának és hazafelé mész.....
Kötelezmény egyedül a többnapos túráknál van, ahol szállást kell intézni.
Ekkor az a bevett szokás - mint mindenhol - hogy :
- a szervező keress szállást........
- felírja az adott topicban hogy ez mennyi......
- megadd egy számlaszámt ha előleget kell fizetni (vagy az egészet)
És kész.....
Aki a határidőig nem jelentkezik az is eljöhet, de akkor a szállást már magának kell intéznie.........
PL....
A jövő hét pénteken indul a MAGYARORSZÁG kerülő túra.........
Itt mindenki maga foglalta a szállást - illetve megadtuk hogy ki-hol......így a végeredmény az let hogy minden este együtt leszünk - mert mindenki ugyan ott foglalt szállást magának............
Tehát a azt mondod - Ó IGEN..... a 2. nap itinerje tetszik......
Akkor a teendő....
reggel 8:00-ra a rajtnál vagy (pl a második napon ez Kőszeget jelenti).........
Jösz velünk...... este pedig Baján keressel egy szállást magadnak (vagy előre foglalsz valahol)........vagy este elindulsz haza..........
Ez mindig szabadon választott......
A színek???
A célt szolgálja....... láttod mi van odaírva....láttam már sokkal rosszabbat is
A másik része - ez csak komunikációra van....nem arra hogy éjjel nappal ott üljenek előtte mint egy chat oldalon..... Mi motorozunk is, nem nettezünk és jártatjuk a szánkat
Ez a saját fórumunk...... ott az első bejegyzésben van a leírás.............
A lényeg:
Találkozó 9:00 Adony geci kút
10:00 SOLT a körforgalomnál lévő Geci kút
Cél: BAJA
Ha nem akartok sokat szórakozni - akkor a saját bevett szokásom:
Mikor lerakom aludni a motort mindig lecserélem friss olajra a régit...... Így tavasszal soha nem a szerelő volt az első útam......se a 10.
Ne idegeljetek már................persze ha van 6000ként ennyi pénzetek akkor nyugodtan............
Én még a 2T-s időszakomban már Valvolinet használtam (Yamaha TZR125F).....
Jelenleg valóban! Castrol RS4 van előírva.......
A SZAKSZERVÍZBEN meg jól beletöltik a MOTUL 5100-est........ akkor innentől kezdve miről beszélünk?
Megjegyzem hogy ez az olaj tök simma......vagyis ásványi.
A GS-be az infóim szerint FULL szintist NE IS RAKJ - mert csúszni fog minden..........
Én jelenleg Valvoline Durablend 4T-t használok - és azt ugye tudjátok (remélem) hogy nem havi 100km-ert megyek vele....és nem öregúrasan....... ez részszintetikus...2400/L
Illetve van még egy ásványis a Valvoline Motorcycle (vagy hogy irják....) ez is jó, de nem annyira nekem legalábis tényleg hülye hangokat produkált. 1700/L
Hogy az olaj szine?
Ezzel mit kezdesz?
De nézegesd ha annyi időd van:-)
Max egy nagy sötét szmötyit látsz majd....... ellenben ha sok-sok pici csillogó fémszemcsét is - akkor már gáz van
Az viszontigaz, hogy forróságban..... (40 fok) is hajtani akarod a gépet akkor jobb a 20w50-es........
Időlimit?
Persze hogy van.............
Az olaj oxidálódik ugyan úgy mint a zsír, a vaj.....stb....... illetve savasodik!
Ha sokat áll a gép - az a legszörnyűbb........... egyrészt lerakodik a sok kosz, elkezd kémiai reakciókat játszani, gyengiti a szimeringeket.......
Ekkor dölők a röhögéstől igazán: "fütött garászban tartott"............ a legszörnyűbb!!!!!!
Melegben ugyanis még gyrsabb a kémiai reakció....... tudjátok.... az elemeket is a hütőben tartjuk........
Bocs - vegyész vagyok:-)))) És a nagy magyar geci vállalatnál dolgozok már 13. éve...............
Táska?
Ha a Moto Detail-es táskára gondolsz akkor az nagyon jó!!!! ellenben
1., kicsi pl 2 személynek egy 3-4 napos túrára......
2., előbb-utobb beázzik.................
Én megjártam vele a Csorba tavat, Pulát, Rovinjt.............és ebből volt jó sok autópálya is......
Doboz?
Nekem 3 "nagy" dobozom van fent............(37-37-40L)
A konzolt magam csináltam...........így kb 5000ft-ba került...............
Nem egy divatmajom vagyok.......tehát kinéz ahogy kinéz.......de a célt szolgálja..............és megártam idén már Horvátországot és szlovéniát vele...............
Tippeket találotok a GS500 fanklub oldalon a MANUÁLNÁL....... vannak fényképek is!
Ha már az olajnál tartunk. Úgy tudom idő limit is van, nem csak km.
Mivel a múlt szezonban keveset mentem, még van 3-4 ezer km olajcseréig. De ez az olaj már kb. 1.5 éves. Nem kell lecserélni?
Én 20w-50-es Castrol Gp ásványit használok. Picit eszi de ennyi km-rel én nem csodálkozok ezen. Szerintem jó bele. Valvoline-t ne tegyél bele semmiképp. Nem véletlenül olcsó. Én csak rosszat hallottam eddig róla. Telóolajat sem vettem Valvoline-ba, inkább megvettem a Castrolt, igaz hgoy Pestre kellett érte mennem de ugyanabban az árban volt.
Ti milyen olajat használtok a gépbe? Castrol van előírva, ill. javasolva, én másodjára Valvoline-t tettem bele, ennek eredményét persze csak a köv. olajcserekor látom, milyen színe van. Szóval szerintetek mi a javasolt?
Üdv: Attila
Használ vki nyeregtáskát GS-n? Hogy viselkedik a motor menet közben a táskával? Milyen típusú a táska (márka)?
Nekem a hétvégén gurult át az 55000-en az óra. Ciripelésem nekem is van, de ez ilyen. Az összes Gs-nek megvan ez a hangja. engem sokkal inkább zavar egy melegen hallható, visszatérő, kb. másodpercenként egyszer hallható zakatolás. Vezérműláncfeszítőre gondolok, de azt mondják az inkább hidegen hallható. Van hogy előjön ez a hang, van hogy nem. Az előző tulaj, jó barátom, azt mondta nem kell aggódni mert ez nem fog szétesni. Azért jobb lenne a békesség. Majd megnézem a feszítőt hátha az a bibi.
Az enyémbe még csak 7000km van,de én is hallok benne valami kis zörgést,viszont nagyon ritkán csinálja,álltalában akkor ha megállok,de akkor is csak kb:2-3 másodpercig.A múltkor például meg akartam nézetni a szerelőmmel,majd az egyik haverommal de tökéletes volt a hangja,meg sem mukkant.
Sziasztok!
1,Nem tudtok valakit akit érdekelne egy 45-ös Dainese csizma?Nagyon jó állapotú,de nekem sajnos nagy. 2, Nem tudjátok hogy a GS500F-emre mennyiért lehet venni doboztartót,vagy inkább érdemesebb csinálni.Karesz
nekem is ilyen tanktáskám van mint Blue-nak(Motoo detail)Nekem is nagyon megfelel,én nem is akartam nagyot mert nem járok több napos túrákra.Ami kell belefér.
Széles utat!