Szia! (Szerintem én vagyok az első aki már hallott is rólad! )
Hidd el nagyon segítőkészek a fiúk, pikk-pakk kapni fogsz segítséget! Nekem is ők találtak dobozt a mocimra.
Sziasztok!
Jó emberek (a fodrásznál és siklóernyős starthelyeken lehet ilyenekkel találkozni) idetereltek, mert a CB500-as fórumon rám sem bagóznak. :)
Tud valaki segíteni abban az ügyben, hogy honnan lehetne nekem csomagtartóm? Se konzolom, se platnim se semmim. :) Mint tudjátok újan boltból horror összeg még egy doboz is, nemhogy a hozzá való cuccok. Köszi minden épkézláb hozzászólást!
2003-as Honda CB 500 S a paripám, gyönyörű, imádnivaló jószág. :)
Amúgy a mithbusters-ben volt egy ilyen témájú mitosz.
Csináltak tesztet komplett áramvonalidommal és nélküle.
Semmit nem változott a fogyasztás tehát Busted.
Ha fenn vannak a dobozok, a nagyobb légellenállási tényező miatt érdemes lassabban menni. Különben aránytalanul megnőhet a fogyasztás. Ha csak a hátsó doboz van fenn, nem jelentős a differencia a takarás miatt.
Ha egyszer úgy adódik majd leveszem én is és mérek valamit, csak ugye a kényelem nagy úr :) Egyébként nem is igazán áramvonalas a doboz hátulja (ami a motoros felé néz), tehát szerintem azért rendesen belekaphat a levegő. Lehet azonban, hogy ez csak 1-2 decit jelent (lehet fél liter pl?), amit ugye kimérni is nehéz a változó körülmények és vezetési stílus miatt. Illetve általában ha van doboz, abban szokott is lenni néhány kg plusz súly :)
Azért köszönöm, hogy megírtátok a tapasztalatotokat.
Eddig sose sikerült kimérni semmi ilyen hatását a hátsó doboznak, szóval nagyon nem lehet számottevő. Gondolom azért, mert bent van a hátam mögött, ahol már úgyis szétkavartam a levegőt.
Én eddig meg mertem volna esküdni hogy sokat dob rajta, de az idei túrázgatások alkalmával kiderült hogy ha befolyásolja is, akkor is csak minimálisan, legalább is a hátsó doboz. Oldaldobozom nincs.
Érdekességképpen: van tapasztalata valakinek, hogy boxxal és box nélkül van e differencia a fogyasztásban? Kb mennyit jelenthet fogyasztásban az hogy mindig fent van hátul a doboz?
az 5w40 sokkal jobb és csak egy ezressel drágább
elég elhanyagolt volt az opel olajügyileg amikor vettem , gyönyörűen kitakarította
nálunk legutóbb 6300ft volt a 4 liter
Hidd el nagyon segítőkészek a fiúk, pikk-pakk kapni fogsz segítséget! Nekem is ők találtak dobozt a mocimra.