Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mintha már Téged is láttalak volna itt!
Dagadjon csak Nyuszancs:-)

De ami tény az tény..... Hol van a többi csajszi?
szóval konkurencira nem kell számolnod, mert a Te teljesítményed már nagyon előrébb van:-)
Nem hiszem, h az a cél, h mi is így motorozzunk. Szerintem ezek az egyszerűbb feladatok önbizalomnövelés gyanánt vannak, amiket mi is végrehajtottunk. Nekem legalábbis jól esett a tudat, hogy meg tudtam csinálni.

Amúgy a srác mondta, hogy nekik 2 hetes a képzés, és után utcára engedik őket moccal. Na jó napi 8 óra motorozás, de akkor is "csak" 2 hét.
Nincs ezzel semmi baj Blue.
A veszélyérzet szerintem nem tudásszinttől függ.

Ha abszolút profin kezeli valaki a motort, akkor a hétköznapi motorozást biztonsággal, jól tudja csinálni, tudja, hol vannak a határok, rutinból csinál olyasmit, amit kezdőként még el sem tudott képzelni (pl. olyan nagy dolgokat, mint a kanyarodás ) . Vészhelyzetben pedig különösen jól jön, ha pikk-pakk le tudja dönteni a gépet, majd vissza, mondjuk egy hirtelen kerüléskor.

Ha többet tudsz, mint ami a hétköznapi motorozáshoz kell, akkor a hétköznapi motorozás is könnyebb, biztonságosabb.
Bagoly mondja verébnek, hogy éjszakás.
Szoktam olvasgatni ezt a topikot (is), meg még sok másikat. Tetszik az itteni hangulat, a miénk meg olyan punnyadt, hogy 2-3 napig sincs egy post sem.
Hahó!
Most beszéltem szerelővel, akihez szelepek miatt vittem. Azt mondta 4 korongot cserélt x az ára.
Na most amikor eljöttem tőle, akkor még azt mondta 2 henger 2 korong x/2 lesz az ára.

Legjobb tudomásom szerint most mondta jól, mert nem hengerenként 1 szelep van , de erősítsetek meg.
És miért is kell cserélni ezeket? Azt hittem csak állítani kell.
Én ebben csak azt nem értem hogy ENNEK MI KÖZE VAN A HÉTKÖZNAPI MOTOROZÁSHOZ?

Elnézegetem a képeket és OK! Elismerem TUDNAK! De szerintem ennek semmi köze a biztonsághoz. SŐT!
vegyünk egy gyereket.....megtudja ezt csinálni.....még bátrabb lesz......és nem lesz veszélyérzete.....
Ezeknél még senki sem dőlt! Csak a végén, amikor már mindenki hulla fáradt volt, de még csinálta/gyakorolta a feladatokat! ÉS akkor is csak 3an dőltek el.
Ez a rendőr úgy csinálja, mintha full természetes lenne ez az állapot, hogy ennyire döntve egy kézzel kanyarodik!

Jaja, ilyen láb ide-oda tevős mutatvány nekünk is volt! Akkorát néztem, hogy elsőre nem is tudtam balra kiülni női lovaglópózba, hanem a rendőrsrác jött elmagyarázni, meg mutatni hogyan kell!
bandita, mióta nyomulsz te itt? :-) amúgy ha összesprolom a köv. javítás árát elmegyek egy képzésre, de egy ilyen kéz ide oda meg ülök az oldalán trükknél fosok h elvágódok azt megint tankfestés lesz a vége....
Nekünk is az akrobata mutatványokkal kezdődött, motorra feltérdelés (először egy, majd mindkét lábbal) oldalsó ráülés, mint a nők szoknyában a lovon. Felállás, (a motor egy oldalán mindkét láb) Egy kézzel vezetés, majd keresztbe tett kézzel vezetés (ez szerintem csaka rendőr tudta megcsinálni) stb...
Utána mindenféle szlalomozás, döntögetés a bóják között, 1-esben, max 2-esben folyamatos lábfékezéssel, kötél körbevitele egy oszlop körül.
Sosem hittem volna, hogy a rendőrök ilyen szinten motoroznak. Rendszeresen karistolta a talajt a bukócsövével minimális sebességgel.
Na milyen volt a nyaralás?

Inkvisitor: Mit nem adtunk volna a protektoringedért!
OK köszi.
Igen, tudom, de a Pest közeli képzésekre, valahogy nincs hely. Meg ez így egész jó lett volna, ha nem jövünk haza szombat este! (Goliat érezd magad letolva, hogy pont most születtél meg 2,5 x éve! )

Utólag is:
HEPI BÖRZDÉJ TU JÚ!

Nektek milyen jellegű feladatok voltak?

Itt is mondták, h terveznek a továbbiakban képzést úgy 25 ft/alkalom áron, de még csak tervek vannak.
Vannak már egy ideje ilyen képzések. Én is voltam tavaly nyáron egy ilyenen Biatorbágyon a Rynart parkolóban. Kb. ugyanilyen meleg volt, még a bukómból folyt a víz. Csak nekünk nem ingyen volt. De így is jó volt.

- Állítólag a srác elvesztette a memóriáját...
Nem csodálom egy ekkora esés után. Az a csoda, hogy egyáltalán megmaradt.
ahogy kivettem a szervezők szavaiból már régen terveztek, proponáltak ilyen jellegű képzést, csak eddig vszeg "nem volt rá keret". Most az a szörnyű baleset felnyitotta egy időre a felsővezetés szemét, és kikalkuláltak vmennyi (nem nagy) összeget a balesetmegelőzési keretből. Szorri, ha rosszul írom.
Volt a nap elején egy beszéd, és abban is sok utalás volt "arra" a balesetre.

Állítólag a srác elvesztette a memóriáját...
jav: pécsi
Akkor jól láttam. Volt az M1-en a Híradóban egy összefoglaló erről a Pécsi eseményről, és a legvégén ezexerint téged mutattak. Természetesen a mánfai baleset bemutatása sem maradhatott el. Lassan minden motoros témájú műsorba bevágják.
Sziasztok!

A hétvégém motor nélkül telt, ellenben voltunk a Szlovák paradicsom nevű nemzeti parkban, ami nem okozott csalódást. Főleg, hogy péntek este és szombat délután is volt nem kevés zuhé, meg vihar, így 20-25 fok körüli hőmérsékletet élvezhettünk.
Érdemes lehet oda elgurulni is, nagyon szép út vezet oda, megfelelően kanyargós, hegyes, dimbes-dombos. Aki nem veti meg a gyaloglást, annak kötelező a Hernád áttörés megnézése is. Tériszonyosoknak is érdemes erőt venni magukon.
Az pedig kissé szomorú, hogy ott harmad áron lehet kempingezni, mint itthon.
Bedobok 1-2 képet majd, ha fel lesznek dolgozva.

Gratulálok a Mesterkurzus különítménynek, valószínűleg keményebb volt, mint nekünk az esőben.
Nagyon nagyon jó kis nap volt, az biztos. De néha már tényleg azt hittem, hogy össze fogok esni a melegtől. Hát nem tudom, hogy újra ott lennék-e ha tudnám hogy uyganez a forróság lesz. De amennyire ismerem magam, biztosan bármikor vevő lennék egy iylenre. Hihetelen érzés volt, mikor a rendőr mondja a kör közepén, hogy döntsem még nyugodtan, van még 3 cm a koptatóig. Mondom én már most úgy érzem, hogy ki fog csúszni, de hát próba szerencse. És mikro továbbdöntöttem hihetelen meglepődtem, hogy mire képes ez a mocc. Azért az hozzátartozik, hogy nagyon jó minőségű volt a repülőtér betonja, elég nehéz volt megcsúszni (kivéve azt a szerencsétlen sárga felfestést, amin valaki el is dobta a motort )
Ez aztán az életkép! Annyira meleg volt a sátor alatt is, hogy türcsi kellett a buksira, nehogy felforrjunk!
ez az uccsó adag egyenlőre...
és még egy párat teszek ide :
Szép jó reggelt mindenkinek!

Nyussz és Teddy: bocsi hogy a képek egy része csak most kerül ide,de kicsit hosszú lett az elmúlt hétvégém...

De itt az első adag (amúgy ftp-n is nemsokára fenn lesz minden):