Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Csak elméleti súkú messzire menős túrát tervezünk.
Balkán kontra olasz kanyarrengeteg relációban.
Az egyik kultúrális sokk pozitív és negatív viszonylatban is a másik motorozós sokk.
Amúgy ha a jégtáblákat kerülgetve megyünk lehet még ők fizetnek.
Neeem, még van hely!
A processor megtelt?
...mi ez a rengeteg számítás, adatmennyiség...belefáradtam míg végigolvastam!
Most csak a naggyábólit néztem de a szeptemberi árak se jönnek ki olcsóbban max a szállásnál.Szeptember végén a komp 926 euro lenne.Az 175 euro nyereség.
Október decemberre már azért ott is van elég sok eső.
Jah ez a másik.
Livorno jobb.
Mint mondtam szlovéniában 420 körüli áron mérik a gázolajat onnan Civitavecchia 630 km-re van livorno 420 km.
És ugyanezen társaság ugyanilyen időponti kompjára ugyanilyen kondíciókkal 1402 euro a kompdíj lejjebbről.
Ergo 300 euroval drágább és osa -vissza 400 km-el többet kell autózni Civitavecchiából mint livornoból.
Miért nyáron nézed? Én nyáron tuti nem mennék oda. Az ősz közepén valamivel olcsóbbak az árak, meg kellemesebb is 15-20 fokban motorozni mint 30-ban..ja és szinte üresek az utak is a nyári turistaforgalom hiánya miatt
Livorno? Civitavecchiából van komp Szardíniára

Egyébként 200 euro a retúr repjegy Budapestről Cagliariba..az is opció szerintem.
Jelen kalkuláció moby ferries aug 20-27 oda vissza 1 moto 1 ember 191 euro.
Ugyanaez 6 ember és 1 H100+futó 1100 euro.

191x300=57300+ 20x6x420=50400 107700.-+pályadíj+szállás KB 150-160e 1 ember reálisan lábon.

1100x300_330000 +90000 gázolaj + 100euro oda-vissza vonatjegy kb 30000. fejenként vonattal 100e.Ergo nem várt költségek bekalkulálva lenn van a szigeten az ember 100 max 120eből és vissza is természetesen a 150-e hez képest.
Csak a komp 1 motorra 120 euro és a 2000 Km üzemanyag költséget is nézd.
KB úgy kell figyelni hogy retur 2 emberrel (oda-vissza) egy 5,13 méteres teher és egy 3 méteres futó kompköltsége 420 euro naggyából (függ a kompjárattól és a lefoglalástól is) Jön még hozzá 2000 Km gázolaj 10 literel számolva.
Nya ez KB 420x300=126000.- 200x450=90000 plyaílat most nem néztem.216000/6=36000 legyen mondjuk 40-45e kérdés mennyi a pálya meg kéne kötni egy biztosítást a motorokra is.És van hogy a kompra 490eurot dob ki nameg számolhatunk 530 forintos digó gázolajjal.Ergo az 50e-ből kéne kiindulni max marad szállásra is.
Motornál 20x6x420=50400+120x300=36000 csak az oda vissza út natúr 86000.- forint pályadíj nélkül.Ha nem vagy acélember egy 20-30euros szállást mindkét visszaúton meg kéne ejteni ami felnyomja KB 100-110e-re a lejutás költségét.
Namost egy kényelmetlernebb opció de jóval költséhatékonyabb hogy 50e-ből lejutnak livornoba a motorok mindenki más meg vonatozik oda-vissza és a szigeten már motorral kavirnya van a kompkikötőből.
A 100-120e az plusz kocsival és szállítással törpöltem ki.
És nem lesz mosottszar mindenki két napig az odaúttól.
Egyébként meg felesleges az árakról beszélni, mert most egyikünknek sincs pénze ilyenre, később meg úgyis csak drágább lesz
Ha motoronként oda vissza kerül 60-ba a szállítás az elég drága... főleg hogy még az ember lejutását is meg kell oldani,tekintve azt hogy lábon lemenni a motorral kb ugyan ennyi a kikötőig meg vissza, tehát valahol (nem tudom hol) de nem kellően költséghatékony ez a történet.
A krím és a többi extrém hosszú motoros dolpggal az a gond hogy az odajutás kevésbé élvezetes vagy igen sok kultúrális tölteléket kell beleszőni hogy megérje.
A fenének van kedve poros földutakon lődörögni naphosszat 70-el.

Bocs öregszem és nyűgös-sznob vagyok.
Én számoltam KB 1db H100+futó két emberrel (3 kinzás lenne)Oda-visza 6 motor kompal gázolajjal pályadíjjal 50-60e lenne.
A másik 3 ember lejutása egy külön kocsival még kb ennyi tehát az egy 100-120e lenne és akkor a szállás,kaja,benzin kérdés nyitott.
Maxi kényelemmel kalkuláltam és legdrágább költséggel.
inkább csak kétszer..

fáradt vagyok
260-ból megvan a krím félszigetes, kárpátokat és a Duna-deltát felölelős keleti kör majdnem 3szor is egy kör 5000-5500 km
Hát az nem kevés pénz. Abból megvan egy tavaszi meg egy őszi hosszúhétvégés horvát túra, meg egy 5 napos montenegró karika. De biztos fasza lenne!
öpp rossz sort néztem a jegyzeteimnél... minimálisan 380 euro a fejenkénti költség +kaja+szállás+pályamatrica a kocsira.
Én annyit számoltam eddig hogy 3 motor 3 főre a komp már lényegesen drágább mint ugyan ez egy nagyobb, de utánfutó nélküli 3 fős teherautóval.

sacc 200 euro a szardíniai benzinköltség motoronként meg fejenként egy 100-as körül van a komp 3 főre egy ducato méretű teherautóval (motor+1fő valahol 150 körül lenne). Kijutás a kocsival oda vissza kb 2500 km az olyan 350-400 euro plusz autópályadíj.

Tehát kaja és szállás nélkül 500 euro körül van a dolog fejenként. Nekem szerintem bőven megállna 600 alatt, mert én biztos hogy sátraznék, valahol kempingen kívül..
Nos a számítások kész vannak kell még minimum 4 ilyen ütődött mint mi és mehet a menet.
KB 220-260e ből megvan az egész tokkal vonóval két autóval komppal apartmannal.
Jövő évre tolódik mert nem jött be annyi pénzem mint számítottam (vagyis elvitt egy 100-ast a kocsi renoválása alaphangon)

Bár GSS beültette a bogarat a fülembe egy szilveszteri nagyon délre vonulással.El a hidegből.
Még meg kell tervezni rendesen.....mert az eddigi ötleteim túl bonyolultak...
Nem véletlenül linkeltem... majd egyszer egy októberben (de semmiképpen se május-augusztus között) szeretnék majd motorozni Szardínián úgy 5-7 napot meg olyan 2000 kilométert. Hiba volt streetviewal átböngészni a szigetet , mert azóta ellenállhatatlan vágyat érzek arra, hogy oda menjek..minél hamarabb
Használd örömmel!

Kedden este kimentem a tanyára Bugacra és csak most jöttem haza. Szerdán fater mondta telefonon (internet nincs a tanyán) hogy itthon hagyta a csomagot, úgyhogy így utólag is sorry a kis késésért! Nem rajtam múlott...