Az egyik haver most csinálta frissen a jogsiját, vett egy R6-ost (nyugi, előtte már motorozott és tud is) és valami irdatlan sok teljesítményadót fizet. Ha jól emlékszem 16 e / negyed év (de lehet hogy félév). El is vette a kedvemet a sportmotorozástól.
Ha már megvan a jogsid, azt nem veszik el, de ezentúl 24 éves korig nem kaphatsz nagymotor jogsit.
(bár azt nem tudom hogy érvényben van e, vagy csak januártól )
Na jó ez enyhe túlzás, de most hogy nagymotorra csak 24 évesen lehet ülni, fel fog menni azoknak a motoroknak az ára, amiket A korlátos jogsival lehet vezetni. (papíron 25 KW)
Ugy is lehet. De kicsit ugyesebb megoldas:
Csovet radugod es belevezeted egy flakonba. Kinyitod a legtelenitot majd addig pumpalod a pedalt amig friss folyadek jelenik meg. Majd elzarod, ennyi. Az atlatszo cso induljon eloszor kicsit felfele es ugy le a flakonba. DOT 4
Ezek is elkeltek már?
Egyébként az enyém is 25Kw-os. Lehet hogy majd 1:1-be váltok Gixerre. Mindig lesz olyan ifjonc, aki nem akar 24 éves koráig várni és inkább csenget kicsit többet.
Holnap fékolajat kell cserélnem hátul, kérdésem a köv lenne hogy helyesen akarom -e csinálni
Szal a benzincsövet rádugom a leeresztő csavarra, majd pumpálok a fékbe 6-7-et, lenyomva tartom, majd kiengedem a leeresztő csavaron az olajat úgy hogy közben a másik feléről a tartályba töltöm utána a friss olajat, úgy hogy ne kapjon levegőt, majd mikor már más színű lesz az olaj a benzin csőbe akkor kész van, majd megpróbálom légteleníteni megint, kihagytam valamit vagy esetleg valami tanács? kösz
GS500F-t keresek 33le papírokkal. Hasznaltauto.hu, motor.hu, kepesmotor,hu, expressz.hu-t mind végigérdeklődtem, végigtelefonáltam. Az összes elkelt :D
Ha esetleg valakinek van eladó, megnézném :)
Nem én nem geoládázok, bár még az is lehet, hogy rákapok annak az ízére is. Mondjuk csak egy Becker GPS-em van, nem tudom, hogy azzal egyáltalán lehetne-e geoládázni? Időnként a várakat is elég nehéz megtalálni, nemhogy egy geoládát.
Esetleg ti is geoládázol? Netán megtaláltad a geoládát?
Érdekes ez a zsilip dolog, amikor a Tisza túrán voltam (eddig 3x) egyszer mind a két duzzasztónál kajakkal át is zsilipeltem. Érdekes érzés volt lesüllyedni 5 ill 10 métert.
ssel.
(bár azt nem tudom hogy érvényben van e, vagy csak januártól )
Kortól függ.
Már motorkortól.
3 éves az szívás.
Majd ha öregebb lesz kevesebb lesz az adó.
Nektek mennyi az éves teljesítményadó?
Elég hurutost lehet kapni a GS áráért.
Csak papíron buta..
Ugy is lehet. De kicsit ugyesebb megoldas:
Csovet radugod es belevezeted egy flakonba. Kinyitod a legtelenitot majd addig pumpalod a pedalt amig friss folyadek jelenik meg. Majd elzarod, ennyi. Az atlatszo cso induljon eloszor kicsit felfele es ugy le a flakonba. DOT 4
2.
Ezek is elkeltek már?
Egyébként az enyém is 25Kw-os. Lehet hogy majd 1:1-be váltok Gixerre. Mindig lesz olyan ifjonc, aki nem akar 24 éves koráig várni és inkább csenget kicsit többet.
Szal a benzincsövet rádugom a leeresztő csavarra, majd pumpálok a fékbe 6-7-et, lenyomva tartom, majd kiengedem a leeresztő csavaron az olajat úgy hogy közben a másik feléről a tartályba töltöm utána a friss olajat, úgy hogy ne kapjon levegőt, majd mikor már más színű lesz az olaj a benzin csőbe akkor kész van, majd megpróbálom légteleníteni megint, kihagytam valamit vagy esetleg valami tanács? kösz
GS500F-t keresek 33le papírokkal. Hasznaltauto.hu, motor.hu, kepesmotor,hu, expressz.hu-t mind végigérdeklődtem, végigtelefonáltam. Az összes elkelt :D
Ha esetleg valakinek van eladó, megnézném :)
Esetleg ti is geoládázol? Netán megtaláltad a geoládát?
Érdekes ez a zsilip dolog, amikor a Tisza túrán voltam (eddig 3x) egyszer mind a két duzzasztónál kajakkal át is zsilipeltem. Érdekes érzés volt lesüllyedni 5 ill 10 métert.