Én fél évig használtam felesben.....érezhetően nem szerette ha pörgetem...alul..viszont nyomatékosabb volt...
...a szelepszár szimmeringeim..és a gumi ü.a csövek bánták...
Csak a tisztító hatás miatt tetem bele.. anno az izopropil alkoholt. Egy telitankhoz egy feles pohárnyit kb. Nem éreztem változást, de baj se történt.. és szép tiszta volt mindig a GS tankja.
Anno megnéztem a benzinkúton árult csoda üzemanyagrendszer tisztító anyagokat.. Aranyáron adták a semmit. Mert 80%+ izopropilalkoholból álltak azok is..
Minden egyes liter benzinben van 4% etanol! Észrevetted az évek alatt a javulást, mióta benn van?
A suzukitól (autós részleg) delegációt küldtek a japánok, hogy derítsék ki, hogy miért MO-n van a világon legtöbb injector csere garanciában!
Nem jöttek rá a kérdésre, míg be nem sz@rt a saját autójuk is, amivel közlekedtek!
Ekkor jöttek rá, hogy a magyar benzin a legjobb a világon ilyen célra!
Én a kocsimba (fél éve) néha tankolok felesbe etanolt, azóta tönkrement egy üzemanyagszűrőm, a katalizátorom szétesett, mind a három gyertya egyszerre kopott tövig, egr szelep, vagy a modulátor szart be.
Ezt nem hiszem, hogy pár hét leforgása alatt is produkálta volna etanol nélkül, mivel 13 éve ilyen gondom semmi nem volt és nem tudom mind a kor számlájára felróni!
Párat biztos, de mindent egyszerre NEM az biztos!
5% 2004 óta alapból benne van, nem nagyon van értelme többet beletenni.....a kutak közti különbségek is abból adódhatnak, hogy némely kúton talán pluszban kevernek a benzinhez mivel így elég jó hasznot tudnak elérni viszont a benya minősége romlik.....én használtam 2 autóban is etanolt(nem karbisok) és nem volt jó átalakító nélkül.....
A vasárnapi ügyeletem nem volt túl rózsás..és még a motort is csak letakarva láttam a garázsban...de a holnapért inkább bevállaltam...
9-et nem adom..
Elviekben a kedd is 2-6-ig központ lenne de a főnök jó fej mert mondtam hova megyek..és azt mondta ,hogy a környéken nem akar látni..húzzak el..ott a helyem
Sajnálom, hogy végül nem tudtam menni, csak délutánra tudtam elindulni, elintéztem pár családi ügyet, turának nem volt túra, de egy 150km beleficcent, de nagyon kis kevés volt, éppen csak belemelegedtem...azért Pilisszentkeresztre leugrottam, utólag már sajnálom, hogy nem toltam egy Dobogókő kört... de ez most feladat volt, nem buli
Az busz vagy tgk tanksapka hiány lehetett....a bilken az öszes kanyar ilyen mert sokan nem teszik vissza a sapkát és a tele tankból több liter kilötyög és az terül el szép íven....aki nekiáll locsolni az fogja és a kannából sugár isrányban valamere kiönti(volt ilyen is pár éve), de több kanyarban ívben biztos nem áll neki senki.......szerintem...
..az autóban 547 e. van