Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Kötöttem külön biztosítást. 3800Ft volt a 6 napra, motorszállítással meg egyéb feltételekkel.
Otthagytam..............na jó a baloson van egy 4 mili mert a balosok elfelé mennek a parttól így nem volt kedvem feszegetni egy repülést a vízbe.
Ebben igazad van, de nekem este szükségem van egy forró zuhanyra meg egy ágyra, reggel pedig egy angol wc-re. Nem az én világom a sátras nomád cigány életvitel... Pláne, hogy az összes költségnek kb. a negyedét tette ki a szállás. Nekem ennyi belefér, hogy az egész napos motorozás után meglegyen az esti kényelem.
EU card az únió területén és a csatlakozó nem eu-s országok területén egy igazolás hogy fizeted a TB-t.Ergo minden különös fizetség nélkül igénybe veheted a sürgősségi kórházi ellátást amit más esetben fizetnél.

Napéldául e nélkül a muri nélkül egy horvát mentős fuvar 15 kilométerre 200 euro lenne.
Amiről ugyan adnak számlát és benyujtva a magyar TB visszafizeti ha viszont momentán nincs nálad ennyi cash cseszheted a dolgot.
Így kell ezt!
Hova lett a majrécsík?
Utasbiztosítás szvsz jobb, mint az E-111 kártya. Durván 300 Ft/nap-tól már van, és az több mindenre kiterjed.
Mondjuk Albac előtt a panziót az úgy találtuk meg, hogy:

-Na, álljunk meg, hol az istenbe vagyunk.. térkép
Lámpafénynél megálltunk
- Hö.. egy panzió, szép. Bemenjünk?
- Menjünk!
Na ez volt kb 20 sec.. és már meg is volt a szállás
Nem a szolgáltatásaira értettem..
hanem arra, hogy nem kell 5 percnél többet foglalkozni a szálláskereséssel idegen helyen.. a világ végén..pláne éjszaka
Apropó biztosítás!
Eurú kártyát csináltattál, vagy kötöttél pluszban biztosítást?
Mire jó az Euró kártya? Kinek van, kinek nincs, hol lehet csináltatni és érdemes e?
Nincs kényelmesebb?....hát egy ágyat fürdés és normális vacsora után kissé kényelmesebbnek gondolnék.
Na látod milyen jó is a sátor.. semmi közepén le lehet térni balra-jobbra a földútra, aztán lehet is feldobni a sátrat. Kényelmesebb szállásbiztosítás nincs.. főleg ott ahol nem terem panzió minden bokorban
Nem szokásom gumit fényképezni mer kiafenét érdekel..........de............
Én eddig kb soha nem költöttem többet összesen mint a benzinpénz 120%*-a azokon a közepes túrákon amiken eddig voltam.. Szerintem nem maradtam le semmiről, hogy nem volt tető a fejem felett.

* a technika kopását nem számítva
Attól függ, milyenek az igényeid? Nekem úgy kb. a fele volt a benzin, a másik fele a szállás, biztosítás, pályamatrica, kaja. Utóbbi tételeken lehetett volna faragni, de annyira nem izgatott.
Nekem se a kedvencem az éjszakai motorozás, főleg ha még eső is társul hozzá, de mivel sátrazni nem vagyok hajlandó, néha muszáj volt egy-egy nagyobb városig elvergődni, ahol van is valamilyen olcsóbb szállás.
Többnapos túráknál az a baj, hogy a benzinpénz dupláját költi el legalább az ember. Igaz olyan helyekre jutunk el, ahova egy nap soha sem tudnánk.
Legközelebb megfontolom, izgat engem Horvátország, meg Ausztria is.
Én szeretek az éjszaka közepéig motorozni, főleg ha éppen érdektelen helyen visz az út.. sajnos ezt kevesen tolerálják, és még kevesebben élvezik
Kemény vagy mint a kő!
Ezt nevezem kalandnak!
Minden rendben volt, a motor is teljesen jól viselkedett. Viszont a vezlánc feszítőben lehet, hogy nem ártana a rugót kicserélni.
Igen, végig egyedül mentem. Nem is baj, szerintem az emberek 99%-a sírógörcsöt kapott volna, amikor este 10-kor még motoron ültem és fogalmam sem volt róla, hol fogok aludni!
Viszont cseszheted hogy nem jöttél.
hazafelé a Bihar hegység felé jövünk :) trafit olvastam h sok van mindenhol, majd ügyesen nyomjuk
Gratula!
Örülök, hogy hazaértél baj nélkül!