Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Abban a pillanatban váltani amikor a gázt elengedted
mikor kuplung nélkül mész annyit kell csinálni hogy a gázt vissza kell engedni mikor váltasz ugye?
Nem.................jól megy kuplungal.
Bár lehet gyorsváltót kapni hozzá úgyhogy biztos lehet.
Viszont nem akarok ikarushangú váltót.
A triplával próbáltad már?
Lehet.............csak rá kell érezni...................nekem nem sikerült lévén fakaezű lennék.................egy két esetem volt próbálkozásokkor hogy ki akar esni a blokk a helyéről.............többet nem forszíroztam.

no és én megint tanultam !
el sem tudtam képzelni, hogy kuplung nélkül is lehet motorozni
és amilyen peches vagyok egyszer nálam is beüt a ménkű (vagy tarcsi bowdenek !)
Na, sikerült hazahozni a gépet. Egyesből kettesbe nem igazán akarta az igazat, de onnan felfelé nem volt gond. Egyébként elhívtam havert, hogy legyen aki hazaviszi a kocsit, beröffentettem a gépet, jól megtolattam magam és kettesből hazáig...Két pirosnál csaltam kicsit de nem volt gond

Holnap bowden vadászat
Hali a Doboz szar, parázok mindig hogy kiesik a helyéről, a konzol elmegy ha te festeted le ugyanis a festés egy kalap szar, két hét után elkezdett lepattogni, így utólag már nem érte meg Győrböl Pestre elmenni érte
Csak nem bírtam ki, beröffentettem drágámat, pöcc-röff... véletlenül elöl volt a régi sisakom és a kesztyűm, meg a kabát is és pont el kellett volna pakolni, de ugye kézben nehezebb, ezért felvettem, meg közben a kukát is ki kellett tolnom, ezért bakancsot vettem, de közben véletlenül felültem a motorra és beugrott sebességbe.
Mit tehettem volna? Kigurultam és megjárattam, hiszen ha már bemelegedett, ne legyen felesleges...
Amikor visszaértem, bepakoltam a garázsba, simi/puszi, levetkőztem, rágyújtottam egy jó cigire és vigyorogva élveztem a pillanatot, miközben bámultam a most szerzett motoros csizmám... bakker, elfelejtettem felvenni
Itt is érdemes esetleg turizni...

willhaben.at
Miért nem veszel inkább használt (az aranyáron mért új, nyilván nem pálya), de márkás és minőségi dobozt?

Van az apróban is, meg simán le lehet rimánkodni eladó motorokról is dobozokat
OFF

Nem kicsit érdekelne mi járhatott az épített (?) Yamaha tulajdonosának a fejében, amikor meghatározta az árat.

550 000 Ft vs 550 000 Ft
Üdv!
Most keresgélek én is dobozt a motorra, és van itt egy tag aki tartó konzolokat készít, illetve dobozosok leraknak hozzá termékeket, ezeket mellette forgalmazza. Látom hogy te is wanshile nevü dobozt vettél, ezt árulja a srác is mellette. A konzolt honnan vásároltad? Mert írtátok hogy gyenge a konzol minősége, nem akarok gondban lenni vele. Bizonyos Schláth Péter árulja a cuccokat. Azóta neked amúgy hogy bírta a konzol és a doboz? De valahogy úgy írtátok, hogy a doboz jó, a konzol annyira nem?
Üdv
Max annyi szokott lenni, ami a láncról, meg a fogaskerékről odajut.
Lehet, hogy szavadon foglak és rád
csörgök a mai napon :)

Néha városban én is mellőzöm a kuplungot, nagyon finoman lehet nélküle is váltani, de az elinduláson még sosem gondolkodtam nélküle, pedig tegnap jó lett volna :S
Ui: amikor eltörtem a kuplung kart (jó jó bénáztam..és nem velem dőlt a vas...hanem nélkülem)..akkor Érdről simán kuplung nélkül jöttem haza...és annyira megtetszett ez a félautomata verzió,hogy sokszor mostanság sem használom... valahogy adja magát...persze erőltetni nem szabad..Egyetlen kényelmetlensége az indulás..a többi gyerekjáték... MENNI FOG!
Nekem van javítószettem végekkel..ha kell odaadom (persze veszel újat ) Csörgess meg ..lebicegek a garázsba..és előhalászom...ameddig nincs gyári addig ez is megteszi..
..jahh ha veszel gyárit akkor vegyél nekem is..mert a fedél alatt láttam egy huncut elpattant szálat...úgyhogy én sem úszom meg a cserét..
Huhh.............az jó is lehet.
Van egy szerelhető bowdenvégem.
Azt fel lehet pattintani ideiglenesen elvileg ha gondolod.
Hát én hétköznapi közlekedés közben is kuplung nélkül váltogattam 3tól felfelé. Pörgetni se nagyon kellett, ahogy elérte a 3500-4000ret már tettem is tovább ha nem siettem
nekem azt mondták egy motoros oktatáson pontosabban a Hungaroringen az akadémiában hogy ha a motor magas fordulaton megy nem kell a kuplung, lehet én értettem félre de ez csak a sportmotorokra vonatkozik?
Berakod sebességbe, majd előredőlsz és megnyomod az önindítót, beröffen és mész, esetleg 2-esben végig is tudsz tötyögni, szerintem erre gondolt Dip.
Elvben minden váltó bizonyos fordulatnál könnyen veszi a sebességet kuplung nélkül is, van, hogy ejteni érdemes a fordulatot, van, hogy emelni és közben finoman tolni be a sebességet...
Autóval rutin, motorral még én sem próbáltam, de asszem ez az elsők között lesz ha kiviszem egy körre, ne akkor lepjen meg, ha elszakad.
Köszöntem uram!
Kb
Nincs ebben annyi kraft, aztán lehet pont most viccel majd meg

Szóval ha új bowden meg van akkor bal oldali dekni le, bowden lent beakaszt, fent beakaszt, beállít, örül
De óvatosan! Első alkalommal kerékre vettem a vasat