Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

AJS Cr125. Honda Cbr 125 "koppintás". Angliából lett behozva. Jókis motor volt kb 2 lityós fogyasztással :D
és milyen motor ez az adatlapodon? honnan szerezted?
Ezt a sörétes dolgot hogyan kell érteni? Bemegyek a vadászboltba és kérek 5 deka sörétet? Vagy a légpuskába való ólomsörét is megteszi? Az adatlapomon látható motor tankját egyébként 0,4es sóderral tisztítottuk. Hát ezt a módszert nem ajánlom senkinek. Egyrészt nemis tisztította ki teljesen, másrészt rohadt szopás volt kirázogatni belőle. Régebben simsonhoz vettem ilyen kis szűrőt, benzincsőre kell rárakni. Igaz hogy annak sosem volt tisztítva a tankja, de azt a szűrőt sztem havonta tisztítottam úgy telement kosszal. Írtátok hogy a benzinszűrő nem valami jól szűr, tehát én biztos hogy fogok ebbe is tenni olyat, majd ha ráveszem valamikor magam a télen hogy szétszedjem....
Nálam is az előző tulaj adta a motor mellé a rozsdát, kint állt a motor a szabad ég alatt.
De probléma megoldva. Már megoldva....
Gyanítom sokkal kevesebb combos kigyorsítást művelsz mostanában
Nem húzod neki.
Múlt hét előtt sikerült még motoroznom pár napot, viszont tankoláskor ért a meglepi...brutálisan leesett a fogyasztásom, 187 km-re megevett 7-7,5 litert, ami 4 liter körül van.
Ok, lehet a hideg miatt kevésbé tolom, nyugodtabb a tempó, de ezt 2 személlyel művelte és nekem szinte soha nem megy le 5,2 alá...
Gyanítom, hogy sok benzint kap, szívatót is alig kell az elején ráhúzni, 3 perc alatt meleg... és kurva jól megy, persze a hideg levegő...
Más logikus ok? Miért hidegben esik le a fogyasztás?
Nekem se volt rozsdásodási problémám... és a 85' körüli tartalék tankom se rozsdált még fél éve amikor legutoljára néztem, pedig csak 4 liter benzin van benne, mondjuk néha megrázom ha elmegyek mellette
Pucér liba...ezt megadom!

..mondjuk szerintem az sem normális amit én művelek vele...de hát ha szeretem csinálni...
..és ha majd egyszer nyugdíjas leszek...már ha élek olyan sokáig....és lesz jó sok szabadidőm....húúú mennyit fogom tutujgatni...mert ,hogy tankolni nem tudom majd...az biztos!
Mert te gondos gazda módjára rakod le a vasat.* :) De ha az előző tulaj szart a motorra, akkor nekünk meg a szívás marad.

*Tőled nyugodt szívvel vennék motort, mert tudom, hogy minden bizbaszt karbantartasz rajta, sőt, még túl is van tutujgatva a Pucér Liba. :)
Nem értem ezt a tank rozsda mizériát....az enyémben nem találtam semmi rozsdát....csak egy kis sárgulás volt a betöltő peremén...
..jahh mindig teli tankkal állítom le a vasat...
képesmotoron korlátozott a feladás,ezért szokták a sportmotor képgalériába betenni.lehet énis berakom,a többi cuccal 1 ütt
Lehet, hogy egy Képesmotor vagy Hahu-s hirdetés is segítene a vevőtalálásban.
tárcsa nélkül
Tárcsa nélkül?
4 sör úgy, hogy az én tankomat is bevállalod! ;)
te tudod, de simán kiszedi... következő projektnél kipróbáljuk, 4 sörre emelem a tétet
Hmm... A bevonómassza darabkák szerintem könnyebben kijönnek porszívóval, mint a sörétek. Azért én még1x átgondolnám a "söréttel pucoljunk tankot" projektet, mert nem volt kellemes az a 2-3 tankrázós du. :)
nem sörétet, hanem bevonómassza darabkákat szippantottam ki, a srác, aki felújította a tankot, az szedte ki a sörétet. Csőbe találtam a munkahelyen pont akkorát, amekkora a betöltő nyílás, a másik felét pedig a porszívó sarokkiszívójába nyomtam, a maradék rést meg elzártam, és kész.
Milyen szűkítővel, és kb. milyen átmérőjű gumicsővel próbálkoztál? Most így saccra 5 cm átmérőjű lehet a porszívócső, gondolom ennél azért jóval kisebb gumicsővel szippantottad ki a söréteket.
Amúgy azért jó a sörét, mert a kis részekbe is belemegy a tankba, míg a lánc vagy csavar nem minden zugból tudja kiszedni a rozsdát. És egy csavart már a porszívó sem szed ki olyan könnyen.
Oks köszi mindenkinek!
Ezt nem próbáltam speciel, de ha újra tankrozsdátlanításra kerülne sok, mindenképp eszerint fogok eljárni. Köszi a tippet! :)
A maradék benzint pedig úgy lehet kiszedni, hogy egy vileda rongyot belegyömöszölsz a betöltő nyíláson, de csak úgy, hogy a legvégső csücskélt még fogjad. Így megforgatod a tankot, a rongy felszívja, majd kihúzod, és kicsavarod. (sok koszt is kiszed.) Igény szerint ismételhető.
A tank felújítást követően az alján levő csavarokba bement a bevonómassza. Ezt ki kellett kapirgálni, nem volt egyszerű, főleg minden forgács beleesett a tankba. Porszívó csövébe egy gumicsövet tettem, és az már beleért, és kb 3 perc szenvedés után mind kijött belőle. (Nem írok olyat, hogy működik, ha nem próbáltam volna ki....)