Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az enyémben általában akkor kell cserélni, ha fékezés nélkül utolérek egy kocsit :)
Egyébként ha cseréled, érdemes eredeti Suzuki szimmeringet betenni, szerény tapasztalataim szerint sokkal tovább tart (30-40e km az olcsó utángyártott 10 ezre helyett). Jártam úgy is, hogy betettek egy pár olcsóságot és a szervíz utáni első hétvégén lepisilte a féket és első gumit a teleszkópolaj... persze pont a hegyekben.
Nálam 28 év és 50e km Jóó....ebből 19-et pihent
Egy régiség.
Amíg nem engedi az olajat a szimering, ne cseréld ki. Felesleges!
Kinek mennyi. Nekem 30ezer volt az előző telóban és nem kellett volna cserélni még benne a szimeringet, aztán jött a baleset... A másikat meg nem raktam bele anélkül, hogy ki ne cseréltem volna, megölt volna az ideg, ha összerakom és utána szedhetem szét megint...
Az én motoromban 35e van most 33-mal vettem mikor megvettem akkor már az egyik kicsit olajos volt időnkét. Most sem folyik még de egyre olajosabb. 20Km után már meg kellet törölnöm.
Köszönöm a segítséget, így már menni fog remélem.
Megrendeltem a simeringet. Ezt az oldalt nem ismertem, mégegyszer kösz.
Nekem durván 29 ezer van a gépesbe, de a teleszkópomon még egy kis olajfoltot sem vettem észre eddig. Kb. mennyi idő, vagy megtett km után kell hozzányúlni? Gondolom nagyban befolyásolja hogy milyen utakon jár az ember és mekkora terheléssel, de úgy durván számítva mennyire kell tartósnak lenni? Nincs nagy kedvem szétszedni, bár az első elég puha, lehet bepróbálkoznék nála a keményebb olajjal.
Persze hogy sok!
De legalább így a rózsadombi elvtársakat le lehet nyesni...bár én máshogy nyesném őket.
Ki lehet szedni úgy is a szimeringet, hogy pl. kihegyezett csavarhúzót átütsz rajta. Itt nagyon kell vigyázni, hogy ne karmold meg a telószárat, épp ezért javasolt teljesen betolni, hogy a legfelső része karcolódjon, ha karcolódik, az úgyse fog soha odaérni a szimeringhez.
Régi AKMT-s cucc, itt nézd meg: szimmering csere.

Emlékeim szerint teljesen szét kell húzni.
Teleszkóp szimering cseréhez, szét kell szedni teljesen a telószárat?

Valaki ? Help. Leírás találtam a neten, de gondolom megkérdezem csinált-e itt valaki ilyesmit. Vagy senki nem szerel itt?
Még megy az izmolás hogy ne %-os legyen én úgy hallottam.
Az a baleseti adónak nevezett rablás mértéke amit a kötelezővel fogunk mindannyian fizetni jövőre...
Így van....sajnos olyan törvényeket hoztak, hogy nemcsak az adókat hanem egy sima telefonszámlát is rá lehet terhelni egy ingatlanra ha kiadják végrehajtásra(járt így szomszéd)....vicc, hogy egy szolgáltatónak milyen hatalma van...
Már a lehetőség is nagy baj mert ha van rá mód akkor előbb-utóbb valahol elkezdik és akkor nincs megállás......nemrég ezért még ekézték az előzőeket erre behoztak egy sokkal rosszabbat...
Ha egy átlagos ingatlant veszünk, legyen 10 M, annak is ugye 300e lenne az éves adója. Szintén átlagfizut figyelembe véve (mondjuk 150e/hó), 2 havi fizetés... És akkor még sehol sincs a rezsi, kaja, motor :)
Ha nem fizeti be a tulajdonos, függetlenül attól hogy hol él, előbb utóbb az államra száll az ingatlan.

a 3% rendkívül sok.. a 30 az irreális lenne, mert aki 10 millás házban lakik, az nem keres 3 milliót se általában.. tehát ki se tudná fizetni. De az évi 300 ezer is felfoghatatlanul sok, a hazai keresetek tükrében.
Az a 3% is elég, ha plusz sarcról van szó.
Na igen, így papírforma szerint ez még elég egyszerűnek tűnik, de a valóságban kéne hozzá találni egy erre vállalkozó ügyvédet (tudom, mindenre van egy megfelelő ember, csak pénzt és ismeretség kérdése), hogy összehozzák a chilei nagybácsival a biznict. :)
Hmm, tényleg. Frankón 30%-ot olvastam valahol, de akkor az másra vonatkozik.
Egy nagyságrendnyi a bibi

3 az a 30
Majd szépen megindulnak a fiktív eladások. Érjék el a bolíviai, chilei, ugandai tulajdonost...
Ha az 30%, akkor eláshatjuk magunkat, asszem. Ez lesz az új bérlakás program: eddig az emberé volt, ezután már csak (jó esetben) albérlő lehet.