Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A héten eddig bírtam BKV-val, újra nyeregben...
És még én sokallottam egyik nap a 4,5-es fogyasztásomat...
(Ez volt az idei szezon negatív csúcsa)
jó neked , én már 6,5 L-nél tartok.....
Hmmm... akkor valsz nekem magas nyáron is, mert 1500-2000 az alapjáratom, vegyes fogyasztás meg nyáron és most is 5,2...ok, 15 foknál hidegebben még nem mentem, nekem már az is antarktisz.
Nagyon sok naftát kap, mert most is pöcc indul, utána kell kis szívató, mert fullad, de 1-2 perc és rendben.
Az Üllői útnál az Europark után a Shell kúttal szembeni utca kb. Merőleges az Üllői-re. Jól dolgoznak. A kútnál biztos megmondják pontosabban.
Városban 5,5.
A Tiéd is? Mi ez gyerekek? Sztrájkolnak a GS-ek? Én meg már kezdtem szidni magamat, hogy már megint kezdek megunni egy motort.

Esetleg az időjárási viszonyok okozzák?
Valami állítási dolog? Leginkább csak a karbin lehet!?! /Légszűrőt már cseréltem, esetleg sportlégszűrő---jobban menne vele?/
Gyertya?
Vagy egyszerűen csak szubjektív!?

Egyébként pont ma elég jól ment, .....és összességében szeretem.
Én is érzem néha lomhábbnak. Én olyankor inkább nem erőltetem, csak pianoban, persze közben kicsit szomorkodom. De ez sokszor szubjektív is. Mindennap más viszonyban vagyunk.
Mostanában kicsit sokat fogyaszt: 5,5l alá nem megy.
Üdv!
Tudnátok mondani helyet vagy munkakört ahol tudnak első teleszkópszárat egyenesíteni? Mert úgy néz ki a GT-m nél szükség lesz rá csak nem találtam googleban semmit:(
80ezret tettél bele? Az szép! Mennyi lehet most összesen a gépedben?
...vagy haza kell költözni anyucihoz... lakás-rezsi-kaja megoldva, és mehet minden zsé a hobbira...
Én mindig 1500-ra húzom az alapjáratot, télen nyáron így használom. Az eddigi 80e km alatt nem okozott problémát és hideg időben kifejezetten jól jön. Mivel sokat jártam csomagokkal, így könnyebb elindulni és hidegben sem fullad könnyen. Amióta megvettem mindig ugyanúgy indulok hidegben... full szivató, amíg magától fel nem megy 4 ezres fordulatra, hagyom egy fél percig aztán fokozatosan le. Amíg készülődöm, fel is melegszik, ez kb. 3 perc aztán 5-6 ezerig forgatom amíg érezhetően "ki nem simul" a járása. Amúgy nem kell sokat agyalni rajta, rohadt nehéz széthajtani ezt a motort. Olaj legyen cserélve, karbik szinkronizálva, szelephézag ellenőrizve, másra nem kell figyelni.
MOTUL (nem reklám !)
már visszakapta a 10W 40 et .
kap kis +alapjáratot . most kb.1200
és türelmesebb leszek a bemelegítésnél .
kösz a tanácsokat !
Nem tudom, hogy Istinek milyen olaj van a mocijában, csak példaként írtam. Nekem 20W-50 van, ezért le is tettem, max. hétvégén venném elő ha tizen X fok van.
Jövőre Motul 5100 lesz, 10W-40-es. Már itt áll a kanna... csak lenne már tavasz... :D
Ilyenkor kimondottan káros a 20W-50......nyáron még talán elmegy(bár nálunk nincs akkora hőség tartósan, hogy az kelljen), de most nagyon nem...
Szerintem azért érezheted lomhábbnak, mert a mostani reggeli hidegekben sokkal hosszabb idő alatt melegszik be a motor, mint amúgy.

Úgy állítottam be az alapjáratot, hogy kb. 10-15 perces folyamatos haladás után 1500 körül legyen.

A "sűrű" motorolaj is pl. 20W-50 közrejátszhat az indításnál, valószínűleg többi idő kell neki, hogy elérje az üzemi hőfokot, mint pl. egy 10W-40-es olajnak.

Amúgy meg ne törődj vele - szerintem. :)
akkor nem csak én tapasztaltam a lomhaságot !
(nem vészes , de nem harap igazából )
én mint műszaki analfabéta ismét kérdezek .
1.,az alapjáraton érdemes e állítani ?
2.,a motorolaj lehet gond ?
3.,ne foglalkozzak vele ?
Én is annak éreztem múlt hétvégén!
ez így van.a pénz meg az idő ritkán találkozik össze,legfeljebb felsővezetői szinten.
Vagy csak szimplán sokat keresel.Az a tapasztalat hogy a nagy multi cégek fizetnek.(na nem a legalján,inkább az aktakukac szinten.)Bár kidolgoztatják a beledet is.
Hugom ilyennél van.Keres,bár elkölteni nincs ideje.
Én talán kibírnám... csak látnám tavasszal egyszerre azt a pénzt amit egy szezon alatt szépen lassan elmotorozgatok
erről nem akarok nyilvános fórumon beszélni.viszont ahogy én látom itthon csak akkor fér bele egy ilyen nyári túra,ha az egész évről lemondasz
azt meg ki bírja ki?
Maradj ott..............fasza napos az idő.
na ja....ezt lehet huszonévesen csinálni lemondva elemi igényekről(pl. fürdés, tiszta klotyó stb.), de én már nem szívesen mondanék le a napi kétszeri fürdésről napokon át....