OFF
tényleg utoljára: USA-ban nem GSM rendszer van, legalábbis nem elterjedt, és SIM sincsen, hanem a telefonba élesítenek vmit, így nemigazán mennek a függetlenek, de náluk nem gond, mert a percdíjak, meg a költségek nem jelentősek.)
ON
Az jóóó, de a mostani telefonom független (egyszerű, mezei Nokia), és már sosem veszek hálózathoz kötöttet. Néhány külföldi szerencsétlenkedés és ráfizetés elég volt, hogy letegyek a "függőkről".
Nade már enyhén OFF...
Minek az a szűrő?Tiszta a tank....................ez olyan mint a törülközőt se kell mosni...............mivel zuhanyzás után tisztán törölközünk meg..............ergo sose lesz koszos.
"Hát akkor most faszorrú bácsi is levonja a tanulságot." Ez én lennék...
A világ pénzrendszere nem lehet egy állam az államok felett!
A bankoknak a megtakarításainkból kell élniük és nem a haláltusánkból. Egy pénzintézetnek akkor kéne jól mennie, ha az egyes ügyfeleinek is jól megy.
Ebben a témában regényeket lehetne írni, de a lényeg mégis az, hogy az egyéneknek is és az államoknak is ki kell törniük ebből a gondosan megalkotott csapdából. De ehhez ezt mindenkinek látnia kell és jó alaposan össze is kell kapaszkodnunk...
Ezt most igen egyszerűen látod!
Csak egy apróság! Van hitelkártyád?
Hány nap alatt érkezik meg az utalás a kártyádra..miközben elektronikai átutalásról beszélünk? Bp-Genf-Bp...sms oda-vissza 30 másodperc.. Több milliárd kártyafelhasználó...napi kamat..stb..
(és nem említettem a különböző címszó alatt levont jelentéktelen filléreket) A le..de inkább fölkerekítésekről lassan csordogáló milliárdokat.
A bankok uzsora kamatairól ne is beszéljünk mert valóban hülye aki hitelt vesz fel...de a kényszer nagy úr..
De amikor az országod van eladósítva az rád is keményen kihat..
és még sorolhatnám...
Lejjebb mazsolázva...nem hiszem, hogy szívesen élnél Iránban, vagy iráni fenyegetettség alatt. Azért ne menjünk túl messzire...
A hiteleket vég nélkül felvevő amerikai és más nyugati állampolgárokról szó sem esik, csak hogy a bankok.
Én meg nem költök olyan pénzből (pl. hitelkártya), ami nem létezik.
Hol kerül 200 dollárba? Az alig 40ezer Ft. Ha ennyibe kerülne itthon, 4 hónapnyi félretett pénzből megvehetném.
Itthon akkor miért kerül 180ezerbe?
már csak a garancia érvényesítése miatt kell itthon hadakozni, bármit is veszel... (habár az Apple állítólag maximális vásárlóbarát ebben)
A fogyasztóvédelem egyébként kőkeményen lecsap a trükköző boltokra. Van zöld számuk, és seperc alatt megb@sszák őket, ha kekeckednek a vásárlóval.
Ööö, sósavval szerintem kicsit durva nekiesni. Amikor pucoltam a tankot, asszem Brigéciollal (vagy leginkább mosóbenzinnel) öblítettem át a szűrőt, meg alaposan fújkáltam (tüdőből - kompresszor híján). :)
az i-telefont (4S) 199 dollárért forgalmazzák külhonban. Itthon mennyi lesz a kezdő ára neki?
Hamburgban, a 3 leggazdagabb német város egyike, a szupermarketbe olcsóbban vásároltam be, mint itthon..... A műszaki cikkek is olcsóbbak voltak, ha lett volna éppen annyi pénzem, akkor vettem volna kint egy laptopot, mert kb 30%-al olcsóbb volt.
És ott a jelenlegi munkámmal 1500-1700 eurót keresnék havonta.
Az is röhej, hogy az élelmiszerárak hasonlóak itt, mint nyugaton. És nem kevés dolog ott olcsóbb (természetesen nem az éttermekre gondolok, mert az alapvető hülyeség). Mert mi jobban élünk, mint ők. Nem kell ájfont venni, az csak kortünet, de annak az ára 1,5 havi átlagmagyar fizetés, míg nyugaton 1 havi fizetés negyede.
tényleg utoljára: USA-ban nem GSM rendszer van, legalábbis nem elterjedt, és SIM sincsen, hanem a telefonba élesítenek vmit, így nemigazán mennek a függetlenek, de náluk nem gond, mert a percdíjak, meg a költségek nem jelentősek.)
ON