Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nekem Heidenau K65 van elöl hátul is a neki megfelelő. Nincs bajom vele. Én is MZ-zek. Volt kupás motorom is ,azon is heide volt fenn.Előtte lévő hondámon is Heide volt. Egyikkel se volt soha bajom. Meg kell tanulni jól bemelegíteni őket. Hondával a hungaroringen koppig leraktam. Az Mz kupások mindegyike Heidenauval megy! Nem akárhogy... Igazából a futómű, és a helyes guminyomás a lényeg. mikor még Hondáztam lementem Kakucsra. Panaszkodtam hogy kellene valami jobban tapadó gumi a motoromra.. Erre az egyik Mz kupás srác felment a pályára, egy szakadt,de ez tényleg az volt, Ts 125-el, valami betonkemény Mitas gumikkal, és olyan köröket ment hogy mindenki csak pislogott.
Motorozni kell tudni... :) Ha megcsúszik a gumi az több okból is lehet. De a vezető hibáját nem a gumira kell fogni. Nem mélyet kell dönteni, hanem íven kell menni.. stb stb.
De ha ez a gumi lefogy kipróbálom a Metzelert! :D
Amire én esküszöm, a Homasitában (vagy Cora, Tesco...) kapható k.va egyszerű mérőtoll: http://www.homasita.hu/index.p...
Itt nincs se digitális tekknyika, se más, ami megviccelhetne. Tisztán mechanikus működés, a hibalehetőség jóformán kizárva. És nem mellesleg ~400 Ft.
Igen, a gumis is azt mondta, hogy ez lehet kemény lesz. Ebből kifolyólag tartós, és ennek ellenére jól is tapad. Esőben százszor jobb mint a BT volt, és ami a legérdekesebb nem volt válogatós a különböző aszfaltokra. Amikor mások mondták hogy itt meg ott megcsúsztak, énnekem fel sem tűnt hogy megváltozott alattunk az aszfalt.
Az elmúlt hónapokban volt egy két megcsúszásom, de az a szerelésekből származó szennyeződés volt. Fékbetétcsere, lánccsere, olajcsere... Amikor pár hete lemostam a gumit tiszta vízzel, a szélein lepergett róla a víz...

Jövő tavasszal scerélem, és majd beszámolok a tapasztalataimról!
Jesszus...egy éve néztem utoljára....:)
foregon a szelepeken már túl vagyok ,a szervizben sikerült egy hónap alatt korongokat cserélniük ,de ugyan úgy csörög most is mint elötte:( A Szervizben azt mondták,hogyha csapágyas ,és kell hozzá véletlenül főtengely akkor csak maga a főtengely 220.000ft . Jó mi? Állítólag bontottan nem is lehet kapni:(
Metz Lasertec
Kb 5-ször próbáltam egy még jobb tesztet feltölteni, de nem jelenik meg soha!
Ha megengeditek egy mérőóra javaslatom volt!
Nálunk a 2 benzinkút közül az egyiken mindig valaki összetöri az órát.A másikon meg eleve szar volt!Az más tészta,hogy minden óra össze-vissza mér mindent!A MOL kúton 2db hitelesített cimkés óra van,de mindkettő máshogy.Na akkor mi a pontos?
Felbasztam az agyam és vettem a obi-van kenobi-ban egy digitálisat.Az mindenhol ugyanazt a 350-360-at mérte.Azt nem tudom, hogy mi a mértékegysége,de sehogy sem stimmelt!Nem volt benne sem 350-n sem 3.5-sem!Na akkor mi a @-omat mutat?
Visszavittem és visszaadták a pénzem!
Bementem az autósboltba és kértem egy spécibbnek mondható órát!
Ott egy fém mutatós valamit adtak.
Azzal meg csak ugyanannyit tudtam mérni minden kerékben!Az autóban és a motorban is!
1.9-et!
Ez sem stimmelt.Ezt is visszavittem és visszaadták a pénzem.
Aztán vettem egy lábpumpát a Lidl-ben, az meg csak úgy nagyjából olvasható le.
Pár napja rendeltem a kinai webshopról egyet.Ez meg jónak tűnik!
6 dollár volt!Pár napja tesztelem és mindenhol próbaméréseket végzek!
Ugyanazon keréken mindig az előző értéket adja!Az is lehet, hogy beválik.
Ezzel itthon induláskor faszán be tudom lőni a motorgumit!
Lehet, hogy lesz benne +- valahány %, de akkor már nyert ügyem van!
az tényleg baj...
Hű, ez jó kis leírás, szerint a boncterembe is simán beküldhetnéd mint gumiteszt.
Nem fogsz benn csalódni!Bár nem ismerem a Dunlopot, de az általában keményebb gumikat gyárt.Kérek majd egy véleményt, mikor leteszteled az új gumikat!
Hétvége kilőve :(
de a nyomás akkor sincs benne.a mérö óra meg mindenhol mást mutat
Köszi a kimerítő választ, azt hiszem ezt fogom én is választani.
Most Dunlopom van, de az 10 000-el drágább. Nagyon szeretem, de ha lehet olcsóbban keresek hasonlóan jót. Úgy érzem ezt a Michelint be merem vállalni. Ha meg kibír egy huszast, az egyenesen a menyország!
Szia sonyika!

Nekem ugyanez a gumim van, a gyári nyomásra fújva, és nálam nem jelentkeznek azok a "tünetek" amiket leírtál. Lehet hogy nem a legjobb gumi a Heidenau, de ilyen jelenségeket önmagában nem produkál. Szerintem nem itt van a baj.
Jaja!Nagyon tetszik!
Egy ismerőstől kaptam az ötletet, ő még pályázott is vele!Pár napja még ebben a fagyos 20-25 fokos hidegben még Kőröshegyen motorozgattam a sportmotorosokkal kicsit!Csizmám orrán vannak jelek a dönthetőségről!
Jelenleg kb 9000km van benn és most kezdett kicsit kockásodni!Sajnos felénk sok az egyenes.
Minimum 20ezret ki fog bírni, bár nem kímélem.Mecsekben is szeretem, bár ott mostanában már hideg van.
Nyáron tökéletes szokott lenni.
A Heidi miatt a szerpentineken párszor beszartam, mert azt sehogy sem sikerült megfelelően használnom! Még az MZ-s srácok is lealáztak a Mitas gumikkal!
A gumis emberem megmondta, hogy ha motorozni akarok és nem baszakodni, akkor a két lehetőség közül válasszak, a heidi kuka!Idézem:"Addig dobd ki a picsába, míg fel nem borulsz vele, azt akkor nem spóroltál semmit!"
Én még le akartam járni, de nekem a biztonság úgy érzem fontosabb, mint a pénz és akkor meghirdettem!Természetesen a véleményemet közöltem a vevővel, de neki meg a pénz volt a fontosabb!
Párban:
Pirelli sport demon (40.000.-)
Michelin pilot activ (42.000.-)
(Akkoriban volt MO.-n 54.000.-)
Gondoltam a drágább biztos azért több, mert jobb alapon ezt rendeltem!
2009 Decemberben került ennyibe Németből házhoz szállítva!
Ha érdekel valakit a gumis elérhetősége, kiírom az adatlapomra.
Van egy hátránya a jó száraz guminak!
Vizes úton olyan közepes!Meg igényli a tiszteletet és az óvatos mozdulatokat!
Semmi több szerintem, de nem kell beszarni tőle!
Csak normális módon kell kezelni.
elvileg a leeresztő csavar mágneses, és összeszedi ha van bent, de én még mindig javasolnám a szelepeket nézd meg először
a szerviz manuált nekem is kéne ha lehet.
akkor eladnám a gumikat 20 e ft-ért ha valakit érdekel és kelneki szóljon.
Köszönöm szépen az összes hozzászólást ,és a szerviz manualt is!
ma leengedem az olajat,remélem semmiféle fémes dolog nem lesz benne. A gumi témához csak annyit ,hogy nekem metzeler (lasertec )
van rajta ,és nincs rossz tapasztalatom:)
Köszi, minden tanács jól jön. :) Még gyűjtök 1-2 hónapig, aztán télen szerintem megveszem a gumát. Akkor talán olcsóbb - szezonon kívül.
még egy ha nagyon laza akkor is beszitálhat nem?ha ösaze jön vasarnap majd valaki megnézi nekem?hozok szerszámot.tehát holnap reggel 2,5 hátso 2,2-3 elsö gumi nyomast megcsinálom mert van otthon kompreszor.
Most sokat fogok ám segíteni :D
Pirelli Sport Demonom van, de nincs összehasonlítási alapom, már hidegen is puha, melegen nagyon kellemes, hátsóm kockára van kopva, de a múltkori esőben is szépen tapadt, igaz nagyon elővigyázatos voltam. Fehér aszfaltot ez sem szereti, ha megcsúszik, szépen egyenletesen teszi, könnyen korrigálható, bár néha állat vagyok, de még bőven a gumi határai alatt motorozok.
elméletileg 7-van a váltó felöl nézve.a kormány elfordul széplassan sztenderen.
úgy tudod megnézni hogy mikor felrakod középtámaszra, a seggét lenyomod, és hogy milyen könnyen mozog a kormány, ha középen megakad tehát érzel ott egy kis helyet neki na az nem jó, ha berakod középre a kormányt el kell dőlnie magától,
Egyébként a hátsó rugós tagod mire van állítva, nem túl puha?