Tegnap pont így halt meg csóri motoros a Margit híd előtt az uszodánál....állítólag nem 50-el ment..és a kikanyarodó autósnak még sikoltani sem volt ideje.. :(
Utassal elhiszem hogy csavarodik.. az enyém is, és a futómű geometria is más lesz, arról sem árt megfeledkezni. De teljesen jól vezethető, normális, nem alvó, nem félős, majdhogynem motort vezető jellegű utassal. Ha nem ilyen az utas, akkor nem olyan jó.
Több tucat embert vittem már magam mögött egykét 10, több 100 vagy akár 1000 kilométeren keresztül, és minddel másmilyen volt. Volt akivel jó volt menni, volt akivel meg kifejezetten nem, és volt olyan is akinek megmondtam hogy először és utoljára ült mögöttem
Azok az utasok akikkel hosszabb távon mentem, mind kaptak fejtágítást, ami volt hogy olyan jól sikerült hogy lábtartóig le lehetett dönteni a motort körforgalomban, vagy kanyarokban, mert megvolt a harmónia!
Tud azért az nyaklani, de szerintem egy személlyel nem vészes.
Viszont ha ül mögötted valaki, és hátrébb hajol a kelleténél, olyan, mintha szét akarna szakadni. Úgyhogy ilyenkor azt kell mondani, hogy ülj közelebb és karolj át!
Nem a Lepencei szakaszta gondoltam, hanem a másikra, a Dobogóköi szakaszra. Az Esztergomtól indul, viszont az is erdei, és ugyanúgy sötét van.
Letkés és párkány között van egy rövid 4-5 kanyarból álló szerpentin, amikor egy dombra kell felmenni. Ott az első kanyarban kell vigyázni, mert a közepén akkorát üt, hogy azt hittem szétszakad az első gumim. Túlságosan az út közepén mentem, a szélénél már jó.
Magyarország amúgy is olyan qrvanagy, hogy ekkora távok leküzdésére kell 1600 ccm-es motor. Alsóörsön, a Liszt Ferenc téren, Ráday utcában stb. jól mutat persze.
Az lett volna az eredeti terv, csak már sötétben jöttünk vissza, és nem volt kedvünk Lepencén át a vaksötétben szerpentinezni. Ha korábban tudunk indulni, akkor egyértelmű, hogy visszafelé Lepence befigyel. ;)
Indulásnál azt hittem, hogy lefordulok a motorról (du. 5), motoroskabát, csizma... Ilyen dög melegben lehet, hogy jobb lenne egy protektoros ing. De majd a következő szezonban.
Miből, s hogy érzed, hogy csavarodik a váz?