ellenben ez a beirás már más témát feszeget.....
Specc Én el nem tudnám képzelni hogy valaha is pályára járjak - ráadásul CSAK PÁLYÁRA:......
túl vagyok Én is 2 buktán....és visszaültem......
Az Én szemszögemből az nem motorozás............ha pályázol......DE UGYE EZ AZ ÉN SZEMZÖGEM, AZ ÉN VÉLEMÁNYEM - MAGAMNAK!
Miért?
1., anyagilag sem tehetem meg....(belépő, ruha, gumi....stb)
Dodo cimbim 6000ként etteti meg a gumiját a busával.......és ugye a busára nem tehetsz fel Heidenau gumit:-)
2., szerintem rém unalmas körözni......
3., mi a jó benne? Attól érzem magam fasza gyereknek hogy Rossi köridejét futom?
Ezért nem értem azokat se akik kijárnak az Evo-ra..... 1-2x buli....de utána?
ez már hasonló szitu az agyamban mint a HD fesztivál, vagy a citadella.....
Annyit leszámítva hogy itt nem csak magamutogatásból viszik jópáran a pálmát:-)
Persze van aki ezt élvezi - hát élvezze.........ezügyben nem veszünk össze:-)
Én tutira nem tudnék így lenni a paripámmal........
De ugye ezt is írtam már.....
- Nekem a motor egy közlekedési eszköz..... AZ EGYETLEN KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ.....(mert még a bringám is szétment a télen:-)
- Én nem azért motorozok, mert épp nem tudom hova tenni azt a havi 0-20 rupót..... hanem mert motorral jutok el olyan helyekre ahova szeretnék, ami érdekel, ami szép........és miközben eljutok oda - motorozok.....és aktívan pihenek.....
Pl hétvégén a szakadó esős szerpentineken nem az járt a fejemben hogy minden csekket kifizetem? Minden le van rendezve.......És nekem ez már pihenés......
Ha találtok egy olyan túraleírásom ami arról szólt hogy BLUE ELMENT CSAK ÚGY MOTOROZNI (pl mikor a pesti HVCS kimegy a nagykörútra vagánykodni) akkor fizetek mindenkinek egy italt a következő bulin!
De még a kajatúrákba is mindig becsempésztem valami értelmet, szépséget......
Váltsunk témát! Ezek az előbbiek egy jó kis tábortüzes iddogálós motoros találkozóra valók!
Szóval az új téma: nagyon érdekelne. kinek milyen tapasztalatai vannak milyen gumival? És a doboztartó is nagyon érdekelne Gs 500-ra!
Amugy Én specc nem csak a cigókkal vagyok így.....
Lehet az Szerb, szlovék, román, francia, angol, német...........fullra nem érdekel............mindenhol vannak negatív érzések...és mindnehol vannak gondok.....
Nem az egésszel, de darabkákkal......
A lényeg? Ismét az amit hallotam, láttam......
Szerbek - TISZTELET A KIVÉTELNEK - utálják a magyarokat......és ugye a saját exem is belemondta a burámba a lentebbi szöveget......de specc az esetében azért milyen jó itt lakni, milyen jó hogy a gyereki magyr iskolába járnak, milyen jó hogy magyar állása van, milyen jó hogy a halmozottan beteg kislányát MAGYAR alapitvány kezeli.......
Szlovák - lecsukták a tanárt, megverte magát a szőke csaj....stb.......megtámadták a magyar rallysokat.....
Román?
1., emlékeztek a nészavazéásra a 2ős állapolgárságról?
le lett szavazva - másnap mi ment minden csatornán? Bemet a kamerás a boltba......
1 L tej.......10 lej.....MAGYRAOKNAK 20...........
2., a ciánszenyezést a mai napig nem rendezték, pedig a Tiszamentieknek ez mekkora kárt okozott?
Francia?
Az itenért nem szolnan meg más nyelven.....a franciáknak valami kibaszott nagy felsőbbrendüségi érzése van.......
Angol, amcsi?
egyszerűen Én azt mondom hogy buták......
egy haverom volt kint tanlni - és Ő mesélte hogy kint egy HIGH Scool olyan mint nálunk egy szakmunkás előkészítő.....
PL Az amcsik hol tanulják a magyar törénelmet? Akkor nekünk minek?
Szóval ez van.........
az emberek általánosítanak...........
És mégis mindenkinek van Szerb, szlovák, román kapcsolata akik egy ilyen hallatán nagyon megtudnak sértődni.....
És a lényeg?
Hogy szerintem nem szabad.........hiszen nem mondhatod meg a másiknak hogy MIT GONDOLJON, MIT ÉREZZEN..........hiszen nem az adott emberről, népről gondolja hanem csak célcsoportokról akikről tudomása, tapasztalata van......
Itt a 10 pont a konkrét esethez is meg ált.ba is...Ezt kéne felfogni néhány (nem)"motorosnak" agyilag
"ez biztos sokaknak nem fog tetszeni most.. De.. Aki motorra ül utcán, annak tisztában kell lennie azzal hogy ez egy veszélyes üzem, és próbálni kell mindenre felkészülve motoroznia! Ami azt jelenti hogy defenzívebbnek kell lenni mint autóban.. És nem szabad minden körülmények között nagy sebességgel közlekedni. A képeket nézve sajnos a fiatal srác sem jól választotta meg a sebességet.. Természetesen nem Ő volt a hibás, és NAGYON NAGYON SAJNÁLOM hogy a motorozás az életébe került.. Lehet ha 90 km/órával megy, akkor is megtörténik, nem tudom.. De lehet hogy akkor van ideje korrigálni, és fékezni.. Az pedig hogy az autó sofőrje nő, vagy kissebsgéhez tartozik nem változtat a dolgokon, és nem szabad ebből ítélni.. Az hogy nem volt jogsija az viszont valóban felháborító, mint ahogy az is hogy rabolt, és mégis szabadlábon van! És attól sem lesz jobb a családnak ha meghal még egy ember (gondolok most a sofőrre) mert az nem hoz már senkit vissza.. Szvsz mindenki jobban vigyázzon magára, és gondolkozzon előre amikor motorozik! Ha pedig száguldozni akartok, akkor irány a pálya! Én ezért - és mert én is elveszítettem a Testvéremet - nem motorozom utcán.. Senkit nem akartam megbántani.. csak leírtam a véleményemet... Sziasztok, és élvezetes balesetmentes motorozást mindenkinek! LX"
Ezt hívják általánosításnak - amit szintén megjegyeztem!
és ugye azt is írtam hogy akad olyan akivel semmi bajom....IGEN, csak épp ugye ezt az 1 kezemen megtudom számolni....mig a másik felére nem elég sem a 2 kezem se a 2 lábam:-)
%
Ha nem értenéd.....
Hallasz, látsz, tapasztalsz 10 esetet mikor a motoros meghal, megsérül....abból 1 esetben van az hogy az Ő hibája.....
Vagyis 90% (9 eset) nem a motoros a hibás
10% (1 eset( a motoro a hibás....
Igy már érted? Ehez nem kell statisztika
Vagy vezesem le neked mataematikai képlettel?
Ez ugyan olyan mint mikor megelőznek téged motorral....
esetemben 85% szépen indexelt, kikerülve előzőtt meg....
15% ugy elment mellettem fél méterrel, hogy az ütő megállt bennem......
Az okfejétsed értem és egyetértek vele......de mint írom EZ AZ ÁLTALÁNOSÍTÁS!
De akkor minden politikus egy fasz? (nem mert van köztük nő is:-)
Minden vállalkozó lop, csal, hazudik? Nem mert vannak tisztességesek is...... csak épp alig élnek meg....
Minden kövér ember azért kövér mert egész nap zabál és nem mozog? Nem mert specc Én alig eszek - mozogok is - csak ilyen a szervezetem......
Szóval ez egy örök vitatéma.........
Én az estek 99%ban a saját tapasztalataimat írom le! ezért dobálozhatok %-ékokban!
De ugye ezért vagyunk mások......hisz baromi unalmas lenne álandóan helyeslően bológatni..
A szólásszabadság jogát pedig fentartom, hiszen nem azt írtam le hogy az összes cigót ki kell írtani, deportálni.....csupán annyit hogy nekem specc kicsit már sok belölük.....
De tudod mit!
Lehet hogy azért nem vágod a témát mert aktivan nem élsz köztük.....veled még nem történt olyan eset ami megmarad benned...
Gyere fel Ercsibe lakni....kiváncsi vagyok mikor vezeted be te is a keritésbe az áramot - mint amit pl. a kollegám tett......
Miért? Hát mert nem a magyar szokott napi rendszerességek MEGÉLHETÉSI BÜNÖZŐ lenni......
Nálam a CIGÁNYOZÁS pedig a cigókra vonatkozik!
Aki nem vallja magát nnak az ezt kifejezetten kikéri magánaék és Ő ROMÁNAK valja magát!
Ezt a mondtást szerintem te is ismered "nem cigánykodok"... Na erről van szó!
Azt pedig hogy kit utálok, rühelek pedig hadd ne kelljen már megmagaráznom senkinek jó?
Bár akkor sem értem miért véded annyira őket.........de ugye ez már a TE magánszférád amihez pedig nekem nincs semmi közöm - igy ezt neked se kell megmagyarázni.....
na jólvan, én is tudok így fogalmazni:
A motorozáshoz több IQ kell mint a cigányozáshoz, és még így is van aki benéz egy kanyart....ennyi, Tökömbe az ilyen hangvétebe. Ez meg ott lentebb cigányozás. Persze nem kell olvasnom.
Meg hogy, az autós _megölte_ a motorost, akasszuk fel, nyírjuk ki...Ember ! Ennyi agy? Majd, ha te nézel el vmit akkor jövök, hogy lógassunk fel meg hogy szar a magyar törvény...Ezt nem kizárólag a "cigányos balesethez" írtam, elhangzik-zott ez már máshogy is.
A tökömet abba is hogy így Gyurcsány meg úgy a kizsákmányoló állam, B+ el lehet menni külföldre -ahol majd jó lecigányoznak-, nem dumálni kell meg szidni az államot, tessék, szabadság van vár az EU...ja, hogy csak magyarul tudsz meg 8. ált., középf. félszakmád van...óó várnak az eperföldek...meg a holland tulipánszedés
Pöcsömet az állandó államot szidásba, meg hogy a "túlzott adók"...ez megy, a demagóg ált. duma. Apád mi a fasznak építette 40 évig a kommunizmust? Akkor nem tartanánk itt lehet....
Be tud ám szólni más is ilyen szöveggel....Kevesen voltatok a szavazáson.
Sziasztok,
mert a Drága már régóta állt ott várakozva, és nem mozdult , nem csorgott szépen lassan előre, ezért gondolta pár métererrel a kereszteződésben - hogy valószínűleg látja a motort...
Nem érint mélyen a téma, csak nem akartam elmenni mellette.
Saját magaddal is ellentmondásba keveredsz.
Azt mondod rasszista vagy, és a cigányok ilyenek meg olyanok. Aztán jön, az ismerek cigányt aki meg "normális". A szokásos: cigánnyal, zsidóval, homokossal, mind hallottuk már. El kéne dönteni, hogy azért mert cigány valaki, akkor szerinted már szar ember, lop, nem dolgozik, vagy nem, ez a rasszizmus.
Aztán eljutsz idáig, hogy százalék.
Ne haragudj, de nem hinném, hogy birtokában vagy ilyen 90%, meg 10 százalékos adatoknak sem a cigányokkal, sem a motorosokkal kapcsolatban. Nem is biztos, hogy létezik ilyen, vagy hogy egyáltalán létezhet(normális motoros is meghalhat a maga hibája miatt, most akkor ő minek számít?).
Itt merül fel a kérdés, számít-e a százalékos arány. ha 10 cigányból 1 fér bele a Te normáidba, akkor mondhatod-e, hogy a cigány az ilyen, meg olyan? És ha 10-ből 2? 10-ből 5?
Oké, 10-ből 1 esetén hazudsz a legkisebbet, de akkor sem igaz.
Ha az átlagmagyar elhiszi neked, hogy 10-ből 1 motoros hülye, de utána ha megkérdezik, továbbra is azt mondja, hogy a motorosok ön és közveszélyesek, akkor az Neked elfogadható?
Nekem nem elfogadható, hogy ha 10-ből 9 cigány nem dolgozik, bűnöző, segélyből él, és előkerül 1 hír, hogy 1 cigány megölt 1 motorost, meg egy nőt (?), akkor azt mondjuk, hogy "ja persze, azért mert cigány, egyértelmű."
Ha meg nem azért, akkor miért számít, hogy az volt-e?
Amikor cigányozol megsérted azokat a cigányokat, akik nem tartoznak abba a csoportba, min alapszik a véleményed, amikor valaki a motorosok száguldozásáról, felelőtlenségéről beszél, megsérti azokat, akik normálisan közlekednek. Mindkét esetben negatív hatással vagy az adott csoportra.
Hát ez szar...........
No igen! A pénz nem minden - és a magyar jogrendszer ezt nem ismeri.......
Megelégszenek azzal, hogy kifizeti az anyagi kárt és kész......az hogy valaki élete végégig nyomorék vagy épp %-okban károsult lesz azzal már nem fogalakoznak....
Bár azt nem értem, hogy ha látta a szöszit, le is lassított akkor miért nem engedte már be?
Erre van a MINDENHOL RÁM VADÁSZNAK szlogen.....
Igen csak ugye a téma %-os aránya nem mindegy.....
Itt most ugye a cigók és a motorosok állnak elsőorban....
No a cigók 90% ...................inkább nem írom, le de itt már páran megtettétek
A motorosoknál már csak 10% a köz-és Önveszélyes.........
A szomorú hogy ténylegesen jelenleg az autósok miatt hal meg a legtöbb motoros!
Én specc 1 olyan halálesetet nem halotam idén még, hogy ment a motoros mint a rakéta és balfasz volt - kisodrodótt, fának csapodott......
Én ebből azt szürőm le hogy nem volt.....hiszen tavaly is MINDEN halálesetett rögötn nyomtak a TV-be hogy a rossz hírünket kelltsék - csak mire páran ezt levélben megfogalmazva kritizálták igy megszületett ugye az, hogy NEM BIZTOS HOGY MINDIG A MOTOROS A HYUNYÓ!
Az AKMT DVD-re épp a héten került fel egy tavalyi MOTOROS riport amit anno a TV2 adott le.......
Motoros megy, felkamerázva..... és bizony ha nem figyel kb 5-en gázolták volna el......kb 10km-en belül...
JA! A MÉRET:-))) Ha jól láttam egy HAYABUSA volt.... szóval még azt se mondhatják hogy nem vették észre, hiszen egy busa azért nem épp a pici méretéről ismert
egy kedves barátom majd" 3 hete Budaörsnél - majdnem - hasonlékkepen járt; ott volt jogsi, csak szőke fiatal néni, aki a szembesütő naptól nem látta az egyenesen haladó barátomat R6-osával, nem adta meg az elsőbbséget - barátom még előtte gyanút fogott, lassított 40-re - miután pár méterre volt a kereszteződéstől nyomott egy kövér gázt, és a Drága akkor hirtelen "mégis" bevágott az R6-os elé. Nem esett nagyot a barátom, de szerencsétlenül - most frissen házasodva, gyerek nélkül a rehabilitáción próbálja meg újra érezni a lábait - ami egyelőre nem megy... A Drága mindent beismert, elismert, fizeti a totálkáros motort - és.... mi van az egészséggel?
Vigyáz, mert épp miattuk ÁLTALÁNOSITANAK minket is a külföldiek....
Hisz azok meg annyira buták hogy
a., AZT SE TUDJÁK Hol van MAGYARORSZÁG
b., Annyi az értelem a hülye fejükben MAGYARORSZÁG = gulás, és cigányzene....ergo a magyarok cigányok....nem ám egy Árpád által vezetett nép......ÁÁÁ nem....
De ugye ezt még megbocsájtom nekik, hisz szegény külföldiek elég buták.....
tavaly volt egy ismerősőm..... SZERB........
No Ő pl gyengének és "feladónak" jelemezte a magyarokat.....
Mire erre bepöccentem és kicsit keményebb hangnemben rákérdeztem hogy ha GYENGE ÉS FELADÓ a magyar nép, akkor mégis ki a kurva anyja háboruzta végig az életét? És sok esetben ki állítóta meg a betörő népeket?
Történelem hiányos embereknek mondanám:
Tatárok, törökök, németek....
Országok tüntek el, népek haltak ki.....de a magyarok még mindig itt vannak!
És ha a főgeci Gyurcsány kicsit visszavenne az arcából akkor itt is maradnak......és nem mennének el külföldre karriert és életet csinálni.....mert előbb -útobb tényleg csak a sallang, a maradék, a szerencsétlenek maradnak itt.....abból pedig nem lesz GDP....
ellenben ez a beirás már más témát feszeget.....
Specc Én el nem tudnám képzelni hogy valaha is pályára járjak - ráadásul CSAK PÁLYÁRA:......
túl vagyok Én is 2 buktán....és visszaültem......
Az Én szemszögemből az nem motorozás............ha pályázol......DE UGYE EZ AZ ÉN SZEMZÖGEM, AZ ÉN VÉLEMÁNYEM - MAGAMNAK!
Miért?
1., anyagilag sem tehetem meg....(belépő, ruha, gumi....stb)
Dodo cimbim 6000ként etteti meg a gumiját a busával.......és ugye a busára nem tehetsz fel Heidenau gumit:-)
2., szerintem rém unalmas körözni......
3., mi a jó benne? Attól érzem magam fasza gyereknek hogy Rossi köridejét futom?
Ezért nem értem azokat se akik kijárnak az Evo-ra..... 1-2x buli....de utána?
ez már hasonló szitu az agyamban mint a HD fesztivál, vagy a citadella.....
Annyit leszámítva hogy itt nem csak magamutogatásból viszik jópáran a pálmát:-)
Persze van aki ezt élvezi - hát élvezze.........ezügyben nem veszünk össze:-)
Én tutira nem tudnék így lenni a paripámmal........
De ugye ezt is írtam már.....
- Nekem a motor egy közlekedési eszköz..... AZ EGYETLEN KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ.....(mert még a bringám is szétment a télen:-)
- Én nem azért motorozok, mert épp nem tudom hova tenni azt a havi 0-20 rupót..... hanem mert motorral jutok el olyan helyekre ahova szeretnék, ami érdekel, ami szép........és miközben eljutok oda - motorozok.....és aktívan pihenek.....
Pl hétvégén a szakadó esős szerpentineken nem az járt a fejemben hogy minden csekket kifizetem? Minden le van rendezve.......És nekem ez már pihenés......
Ha találtok egy olyan túraleírásom ami arról szólt hogy BLUE ELMENT CSAK ÚGY MOTOROZNI (pl mikor a pesti HVCS kimegy a nagykörútra vagánykodni) akkor fizetek mindenkinek egy italt a következő bulin!
De még a kajatúrákba is mindig becsempésztem valami értelmet, szépséget......