Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nos, élő példa testközelből.

A család egyetlen vállakozása az a kis kocsma, ahol ettünk egy finomat. Rá férne a festés kívülről is, de a rasszista család nem meri megtenni, mert félő, hogy a közelben élő roma identitású állampolgárok másnapra összekenik a friss festést. Nem mással, hanem azzal a mutyival, amit a latrinából kimernek.

Egyetlen baj van, hogy néhányak közülük összeférhetetetlenek. PONT. Én vakartam már a cuccot a kocsma faláról Karácsony másnapján és Húsvét hétfőn is. Ezért volt vigyázó ember a motorok körül 29-én. És nem tudnak mit kezdeni velük a rendőrök. Mert aki kitalálja az "sárga papíros", aki elköveti az meg gyermekkorú...
És a hab a tortán, hogy a főgeci a sitten szerzett "sárga papírt". Miután leületették, mert az udvarban találtak egy holttestet nála...
1000-ből legyen csak egy ilyen család. Már sok. Pláne aannak aki a történetben szereplő kiskocsmából próbál megélni nyugdíjas évei előtt... És újra PONT.
Ami számomra rasszista felhang:

"ezek" - akkor itt most nem a cigányokról van szó? Nem a bőrszínről? A hozzászlás alapján igen.

"De a kérdés: ki látott már oktató autóban vezetni tanulni cigógyereket? " - ez nem bőrszín szerinti megkülönböztetés? Bevallom, nem szoktam figyelni, hogy egy T-betűs autóban cigány ül-e, vagy nem cigány, de ez a kérdés elevel csúsztatás és marhaság.

Értelek én persze, az ember a tapasztalataiból indul ki. Ha vidéken laknék ahol van cigányrész, és általában baj van belőle ha arramegyek (vagy ők felénk...) nyilvánvaló, hogy azok a cigányok balhésak és vigyázni kell velük. Igen, valóba a cigányság nagyrésze szegény, rossz körülmények között él, sok gyerek stb., mindenki ismeri az ilyen kliséket. De azért azt ne írjuk már le, hogy még sosem láttunk cigányt vezetni tanulni és akkor tuti egynek sincs jogsija.

Nem, nem örülnék, sőt ennek sem örülök, de ha nem bőrszíntől függ, hanem viselkedéstől akkor miért kell kiemelni, hogy cigány volt az illető? Oké, az, de ebből nem lehet általánosítani. Ha egy apucikedvence gázol el betépve, akkor sem emelem ki, hogy nem cigány volt, és nem fogom utálni az összes apuci kedvencét.

Tévedések elkerülése végett nem vagyok angyal, nekem is voltak problémáim cigányokkal, és igen, reflexbből jobban figyelek rájuk, de az ember próbál felülkerekedni az előítélein.
"Gondold el! Ha a Te gyerekedet ütné el egy papírtalan, műszaki nélküli, biztosítatlan autóval egy 16 éves varnyú!" - biztos, hogy nem rád bíznám az ítélethozatalt....te ősmagyar
Sztem nem egyértelműen rasszista! Én csak leírtam két általam hallott történetet. Abban mi a rasszista?
De tegyük fel, hogy nem imádom őket! És? Törvényileg kötelező?!
Kaltenbacher (de szép őshonos magyar honfoglaló törzsi név ) Jenőnek könnyű a Rózsa-domb tetejéről pofázni! Menjen le vidékre közéjük lakni, majd megtudja!
Én az életvitelt utálom, nem a bőrszínt!
Kell példa?....Tessék: Új divat van, lincselnek. Nem egyet. Szeretnek dolgozni is......És ugyan válaszolhatnál nekem: tényleg, hogy lesz jogosítványuk, ha tanfolyamra nem járnak?
Gondold el! Ha a Te gyerekedet ütné el egy papírtalan, műszaki nélküli, biztosítatlan autóval egy 16 éves varnyú!
Köszi.
Lesz még ma este, ha nem hullok az ágyba túl hamar...
Életszínvonal ügyben: biztos találtam volna itt is, ha nagyon keresek olyat, aki drága, + átvág!
Egyébként ez pont azt igazolja, hogy MÁS!
2.kérdésedre válaszolva - és megköszönve érdeklődésed -, azt mondta, szerinte elég jó lett, de majd kiderül.
Szia Zsoke!

király a gyíkos, meg bogaras kép... :D
Csak engem zavar ez az egyértelműen rasszista felhang?
Ezek után ne mondd nekem, hogy más az életszínvonal felétek!

Hogy sikerült romlatlan kislyányodnak a tegnapi?
Okosat nem tudok mondani, de a napokban olvastam egy cikket e témában. Egy nőnek kifogyott a nafta útközben, behúzták a kútra, és ott megtankolt. A 40 literes tankba 55 litert! Na, nő létére ez már neki is feltűnt! Arra már nem emlékszem, hogy mi lett ezután, de ide illik a történet.
Ellenben nekem a fogyasztásom 3,8 körüli. Ha ez kevés, akkor engem jó értelemben vágnak át!
Na azé! Má majnem megijedtem!

De ettől függetlenül igaz, hogy túl sok a fogyasztód.

Vasárnap este rendeltem a Nagyvastól az olajat, szűrőket, és már itt is van! Úgy csinálok, mint Te: legyen itthon mindig tarcsi.
Üdv mindenkinek!

Szerintem be fogok jelentkezni a Pszihológushoz!
Lehet, hogy üldözési mániám van. Vagy csak megint átbasztak. Vagy szimplán a motorommal nincs rendben valami.

Tegnap tankoltam a MOL kúton. 145,4Km-t mentem 7,83 L-ből. Ez 5,38 L-es fogyasztás. Ilyen még sosem volt. Amikor csak a Bp-i belvárosban használtam a mocit (és nem éjjel, hanem csúcsban) akkor fogyasztott 4,6L-t és ekkor még húztam is mint a barom. Eddig a legjobb fogyasztásom 3,9 L, de általában 4-4,3 közt fogyaszt.

A kérdés: Ki tud erről valamit? Milyen lehetőségek vannak a kutak kezében, a lehúzáshoz?
Gondolom a legegyszerűbb, ha átálítják a számlálót. Mondjuk nem 1 L-t mér, hanem 1,1L.
Ezt nem ellenőrzi valaki? Vagy épp az állítja át? Hol a legkevesebb a visszaélés? Hol érdemes tankolni?

Amióta én is jelen vagyok itt a fórumon nem nagyon volt ez téma. De legalábbis kevesebszer mint a dobozok, meg a gumik.

Hát akkor szórjátok az igét...
persze:-)
No, jóccakát!

Holnap koránkelős lesz a "medve"!
Így is megy:

Az asszony a szeretőjével tölti a napot, míg a férje dolgozik.
Nem tudja, hogy a 9 éves fia a szekrényben elrejtőzött.
A férje váratlanul hazaér, mire az asszony a szeretőjét betuszkolja a
szekrénybe a kisfiú mellé. A kissrác azt mondja:
- Sötét van itt.
- Igen, az van - válaszolja a férfi.
- Van egy baseball labdám.
- Az jó.
- Meg akarod venni?
- Nem, kösz.
- Apám odakint van
- O.K. Mennyibe kerül?
- 250 dollár.
A következő héten megint megtörténik, hogy a fiú és az anyukája
szeretője
egy szekrénybe kerülnek.
- Sötét van - kezdi a fiú.
- Igen, sötét.
- Van egy baseball kesztyűm.
A szerető emlékezve a múltkorira, azt kérdezi a fiútól:
- Mennyibe kerül?
- 750 dollár.
- Rendben - mondja a férfi.
Néhány nappal később az apa azt mondja a fiúnak:
- Fogd a kesztyűd. Menjünk ki és ütögessünk egy kicsit.
- Nem tehetem. Eladtam. - válaszolja a fiú.
- Mennyiért adtad el? - kérdi az apja
- 1000 dollárért.
- Ez szörnyű, hogy ennyiért adtad el a barátaidnak! Ez sokkal több mint
amennyibe ezek ténylegesen kerülnek. Elviszlek a templomba, hogy
meggyónj! -
mondja az apja felháborodva.
Elmennek a templomba, és az apa beülteti a fiút a gyóntatószékbe, és
rácsukja az ajtót.
- De sötét van itt. - mondja a fiú.
Mire a pap:
- Ne kezd megint!

Hogy váltsunk kicsit vidámabbra!
+ 20e a jogsi nekik és beülnek egymás helyett azt hallottam , ja de elöbb meg kell venni a 8 ált. bizit , mert az 5-6 oszt. az kevés ! sajna így megy !
Nem-nem! Nincs más susmus.
jaaa...meg haver csinálta..na igy már közelítünk a legális árhoz
Mihöz gratulálsz? Nem az én érdemem! Ez az ára! /szla nélkül persze
Itt egy találós kérdés(ugyse találtok választ): szintén az alább idézett doki mondta, hogy az előzetes orvosira sem járnak! De a kérdés: ki látott már oktató autóban vezetni tanulni cigógyereket? Hogyan szereznek ezek jogsit?
Határőr srác esete: ellenőrzés alá vontak egy varnyút(de szépen mondom ), kérték a jogsit. a morenak életében nem volt papírja, 20 éve vezet! Szép!
pff..gratulálok...
Midolgozza meg? A lelkiismerete?
Szerinted van neki olyan?
Akkor gyertek északra!
1.5 hónapja gumiztam elsőt-hátsót. Munkadíj:1000/db. Természetesen centírozva!
Ez csak vicc, ugye?
és szerintetek miért törölték el a 8 ált.isk meglétének feltételét jogsiszerzéshez?
írástudatlan, olvasni nem tudó szellemileg visszamaradott emberek szerezhetnek néhány év óta jogsit.
ezért igazán nem kellett volna az esélyegyenlőségi minisztérium...

a jogsi nem alapvető jog, hanem igenis egyfajta "kiváltság", amiért tenni is kell!