Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ma reggel kiengedték az összes lámát az utakra, amelyeken közlekedem...
Okezsoke!

Láttom téged mélyen megérint a téma....
Sajnos én akkor rasszista vagyok - és bizony nem szégyenlem!
Nekem nem a bőrszínnel van bajom (bár az okosok szerint az ember színe fehér) - hanem az egész "létükkel"......

Gondjaim? Mondjuk csak a tapasztalatok....

1., megettem már egy jó pár évet az életemből - és biza Én még sosem láttam "cigót" tanfolyamon.....de vezetni annál többet.....
2., a faszom tele van már hogy mindenhol Őket nyomják....mert szegény cigók.....(TV2, RTL, stb.....)
3., Megáll Érden a merdzsó....kiszáll egy jól szituált cigó asszony....felveszi a bugyros szoknyát....azt bemegy a hivatalba felvenni a munkanélküli segélyt - AMIT AZ ÉN FIZETÉSEMBŐL VONNAK LE (Munkavállalói járulék, ADÓ címen).......utána kijön, leveszi a bugyrost és ismét csinos, elegáns....és eltépp a merdzsóval.......nekem meg még egy trabantom sincs - és 3 műszakban gályázok hogy holnapra is letudjak tenni a gyerek elé valamit.....

De nem kell messzire menni....... Én a Győzikét azért nézem mert a., röhögni akarok a balfaszságán....b., szeretem magam hergelni....mikor a legszarabb autó a brigádban egy merdzsó....de a 8kg fux az ott van a nyakukban.....
Az APEH meg engem baszogat? Hogy miből ......... SOHA nem hallatomam még olyat hogy egy cigónak kellett igazolnia hogy honnan csinál a jányának 50 millás esküvőt......
4., szülik a gyerekeket agyba -főbe.....amit szintén az Én fizetésemből intézet családi pótlékkal egészít ki a "család"
5., imádnak dolgozni......ugye......

Nem hiába van a vicc.....
Cigány bemegy a költsönzőbe....
- aggyá nekem valami jó akció filmet
- HMM most jött, premier......a cime: A Cigány dolgozik
- hékás...nem horror filmet kértem.....

6., Ha balhét hallasz a tv-ben......99% hogy cigók vannak a képernyőn......
7., ha bemész egy sitre.....95% cigók ülnek........
Olyat is hallotam már hogy a csókát kiendeték novemberben és még aznap elintézte hogy visszamenjen.....a válasza?
"jön a tél, kint mit csináljak? Itt meleg van, kaját is kapok, és van társaságom is"
Eszébe sem juttna jobbra fordítani az életét......és neagyj isten ELMENNI DOLGOZNI!

AZT pedig nekem SENKI ne mondja hogy nem találna állást.......
Ezt hallotam már fehértől, négertől, cigótól....
Állás mindig van! Mindig találni valamit.......csak ugye minek?

És kb 3 hétig mondhatnám még a magam szemszögéből!

DE!
Nekem is vannak olyan cigány ismerőseim akik egész életüket végigdolgozták! Volt ilyen kollegám is....
Rendesek, tiszták és kultuáltak.....
A gyerekeik tanultak.....és nekik is van állásuk, fizetésük, és nem az ország nyakán elősködnek....

És a csoda? Ők még nálam is jobban utálják a hovatartozásukat - mert a 90% szerencsétlenek miatt húzzák rájuk is a vízes lepedőt.....hisz az általánosítás tipikus emberi dolog....

De sajnos ÉN...MI kis emberek vagyunk ehhez.....
Odafent kellene kicsit bekeményíteni és máris száguldzba az ország......
Dologozol? OK......

De leszabályozni a cigókat, a vállalkozókat és mindenkire úgy rátelepedni, hogy eszébe se jusson kijátszani a pénzügyeket......
A cigók után a következő faj amit halálosan gyülölök az a politikus...és utána a vállalkozó

Itt is ugye vannak jó, becsületes emberek.....csak ez az egésznek csoportnak a 5-10% MAX!
Nem birka, nyuszi az szimpibb
Alapvetően optimista vagyok!
Meg birka, hogy egy-két suttyó autósnak még nem rúgtam le semmijét...
egyébként amit irtál az a második a listán
ami miatt a barátnöm majd be szarik a motoron (néha én is mikor még a tükörben nem is látom csak egyszer 250-el eltép mellettem 1m-rel.
elsö az elémhajto autosok.
(direkt nem irtam mamikat mert az általánositás lenne )
Örülök, hogy ilyen bizakodó vagy és nincsenek rossz tapasztalataid.
Hiszel abban, hogy a normális közlekedésed, valamelyest ugyanolyan közlekedésre készteti a többi résztvevőt.
Én már nem nagyon.
Kívánom, hogy Neked legyen igazad!
Ha halál normálisan mész a mocival akkor az autosok nem értik mi van veled, nyuszinak néznek(bocs), vagy mazsolának esetleg gátlástalanul leszoritanak.
Ezért vezetek defenzíven (hisz mindenki rám vadászik), és vagyok normális a közledés többi résztvevőjével. Pölö egy kisgyermekes anyuka tuti, hogy megjegyzi, hogy egy motoros engedte át a zebrán, míg az autósok meg sem állnak...

A nem motoros környezetemnek annyi a véleménye, hogy NE motorozzak....

amikor még kívülálló voltam nekem közömbös volt ez a társadalom. Nem volt sem rossz, sem jó véleményem, igaz, hogy nem is vezettem autót túl sokat, hogy "saját" tapasztalataim lettek volna. Inkább figyeltem, ahogy elszáguldottak mellett.
Én is. De nem ez marad meg bennük. Ez kevésbé feltűnő, emlékezetes.
Kérdezd csak körbe a (nem motoros) környzeted! Mi ugrik be elsőre a motoros szó hallatán?

Nem vagyok pesszimista, de kicsit únom az "egykalap alá vételt". Sajnos egyetlen feltűnő donor-jelölt "nyomainak" eltűntetésére tíz szelíd-motoros is kevés.
Ja, még annyi, hogy nagyon sok olyan motorost látok, akik halál normálisan közlekednek, ezzel pozitív benyomást keltve a "nagytöbbségben"
Pont ezt akartam írni, hogy a "nagytöbbség" véleménye kimerül abban, hogy a motorosok mind száguldoznak és közveszélyesek, meg bunkók. De azért (szerintem) ez a mostani hír elég nagy nyilvánosságot kapott ahhoz, hogy világos legyen az, hogy alapvetően az autós (vajon annak nevezhető-e ) hibázott. Vajon mi lesz a büntetése? Felfüggesztett?

A másik, hogy úgy vettem észre, hogy egyre figyelmesebbek az autósok, bár lehet hogy azért vesznek észre, mert nem 210-el megyek el a sorok között, és cikázom jobbra-balra, ijesztegetve ezzek szegényeket. Amúgy én is össze szoktam rezzeni, ha a saját sávomba elszáguld mellettem a megengedett sbesség 2x-ével egy sportkipufogós vesedonor.
Van az utolsó mondatodban némi igazság. Gondolom a "varjúzással" összefüggésben.
Nem biztos, van aki simán hülye, azt csinálja a szart.

Amúgy ha belegondolsz visszajutottunk az általánosításokhoz: A motoros az mind száguldozik, hangos a kipufogója, és letöri a tükrödet amikor megy előre a pirosnál. Meg is érdemli, ha baleset éri, legalább majd jobban figyel.

És igen, van ilyen, valóban. De ugye hogy szarul esik annak aki normálisan próbál motorral közlekedni?
Ez a tipikus kabátlopási ügy. Csak az nem világos számomra, hogy kinek jó ez? Mert vkinek így kell, hogy jó legyen!
Hallotad már?: A KIVÉTEL ERŐSÍTI A SZABÁLYT!
Üdv Mindenkinek!

Ne haragudjatok, hogy beleszólok, de ennek nem lesz vége. Meg nem is az a hely....
Nekem is megvan a véleményem.(Eléggé erős. Gyerekkoromból, korábbi munkámból fakadóan testközeli élmények.) De elfogadom okézsoké-ét is.
A kiindulási pont a szerencsétlenül járt motoros. Neki sajnos már olymindegy, hogy "varjú" volt-e, vagy sem, aki lerendezte a sorsát.

Engem inkább az háborított fel, hogy erről az esetről a hétfői esti Kékfényben a rendőrség képviselője kizárólagosan a motoros felelősségéről beszélt. Ezzel is tovább hangolva a közvéleményt a motorosok ellen.

Azt hiszem, Blue írta tegnap, hogy ebben az évben az általa hallott, látott hírekben ismertetett esetek 90%-ában megállapítottan az autós volt a húnyó (nem az elhúnyó).
Az én általam ismertekben ez 100%. De úgyis csak az marad meg az emberekben, hogy "motoros-baleset" és a motoros barom.
A kollégáimnak is lépten nyomon próbálom védeni a " motoros mundér becsületét". Meg is világosodnak talán. Erre jönnek az ilyen szaktekintélyek és nyilatkoznak az országnak, másnapra kiderül, hogy az esetben semmi nem úgy történt, ahogy előadta, de az már jóval kisebb nyilvánosságot kap. Marad az emberekben az első felháborodás, rossz vélemény. Ez baleset-megelőzési taktika lenne?
Na de ha fehér holló van, akkor nem jelentheted ki, hogy egyiknek sincs jogsija és nem tudja, hogy mi az a WC.

Lehet, hogy apróságnak tűnik, de szerintem nem mind1.
Természetesen ez a dolgok legsötétebb alja. Azért elmondom, hogy van olyan cigó ismerősöm, akit kimondottan nagyra tartok, becsülök, sőt szeretek! Sok ún. fehértől is különb! A baj az, hogy fehér holló!
Saját szememmel láttam, ahogy délután négy körül egy nem cigány nő a Blahán hugyozott a körút közepén lévő járdaszigetre.
Okosan elbújt az átlátszó aluljárót védő palánk mögé.

Komolyan mondom, itt vannak ezek a magyarok ezer éve és még mindig a járdára pisálnak.

Jó, hát egy hajléktalan, koldus, (alkesz?) volt, de az ugye mellékes, hiszen nem az anyagi helyzet számít, hanem, hogy magyar volt.
Teddy!

Te vagy a barátom!

Ugye 500 éve (kb) itt vannak. Nem bírtak asszimilálódni ilyen rövid idő alatt, ok. De a WC-t sem tanulták meg használni! Én a saját két szememmel láttam: a CIGÓgyerek kijött a hatalmas, Kádártól a mi pénzünkből kapott, teljesen lelakott házból a másfél méteres gazzal elborított udvarra, letolta a gatyáját, és szép kényelmesen kiszarta magát. Majd jól végzett termelő tevékenysége után - papír nem volt -felhúzta a nadrágját, és visszament a házba. Ahol ILYENből volt még vagy harminc!
Na, én beköltöztetnék Pesten, az antirasszista-központban minden utcába egyetlen egy családot.
Két év múlva átbeszélnénk ujra a dolgokat az ott lakókkal!
Mondom, értelek Téged, csak engem meg zavar az ilyen beszéd, ennyi.

Lehet nem szeretni, sőt, válogatás nélkül is utálni, csak én meg nem vagyok ennek híve.
Tudod a század első felében is úgy indult, hogy dehát milyen gazdagok a zsidók, meg különben is, miattuk van minden. Aztán vittek szegényt gazdagot, nőt, gyereket, férfit (és cigányt...).

GSTeddy sztorija is gáz, és tényleg ilyenkor nem lehet tenni semmit, de legalábbis nem törvényesen, békességgel.
Őszintén: A muzsikus cigányokat szeretem!
Ha már így lebuktam, bevallom: igen, jogtalanul általánosítva nem rajongok értük! De nekem van rendőrségi papírom róla, hogy jogosan teszem!
Nagyvonalakban igazad van a hozzászólásodban, de én sajnos túl sokszor szembesülök problémákkal velük kapcsolatban, ezért nehéz "felülkerekedni az előítéleteken".

Azért egy dolog tetszik nagyon! Eldő blikkre mindenki óvja-védi őket. Aztán később kiderül, nem oly nagy a szerelem! Kiváncsi lennék egy olyan szavazásra, ahol mindenki ŐSZINTÉN voksolna!
Persze, el lehet kerülni őket. Meg nem kell a bajt keresni, de vannak olyan feltételek, amik adottak. Ebből próbál az ember valami szépet kerekíteni, ha hagyják.

Nekem mindegy milyen a színe. A g.cit útálom. Ha szegény, ha nem... ha van valami panasz ellene, akkor igen is az legyen megvizsgálva, és utána elzárni a csapot a picsába. Nem ám, még legeltetem az állam pénzén a mocskokat. Még egyszer mondom színtől, nemzetiségtől függetlenül!

Mindenkinek vannak jogai és kötelezettségei. Nekem általában kötelezettséget vállakok, az jut eszembe először, mások pedig a jogaikkal dobálóznak, ha sunyiság van... ennyi csak a különbség a jó érzésű ember és a gennyláda között.

UFFFF! Ennyit kívántam szólni...