Üdv mindenkinek a fórumban !
1 hónapja vettem egy gs 500 (2005) gépsárkányt.Mivel megbízhatónak mondja mindenki és sokat olvastam a topicot ezért megtetszett és eddig nem csalódtam benne.Viszont pár kérdésem lesz majd felétek,mert sztem ti többet gs-eztetek mint jómagam ....Előre is köszi . Üdv: Golubics Csaba Pécs
Köszi! Megnéztem a lapotokat szimpi ! Mindenképp szeretnék csapatni veletek ! Összehozzuk! Lehet hogy veréb voltam de nem láttam előre levezetett túranaptárat...mikor merre hol a tali ilyesmi! Vagy ez ilyen körtelefon,köremail aztán gó alapon megy?
Most értem haza, csapattam egy 100ast visegrád irányába,át a hegyen dülöngéltem kicsit Finom volt! Lenyugtatott! Bejelentették hogy holnaptól nincs melóhelyem,úgyhogy király!Összeszedem a gondolataimat,meg az ismerősök listáját és keresgélés 1000el! Ha esetleg tud valaki valami jót megköszönöm! Egyedül nevelem a srácomat ugyhogy esténként illik hazaérni,és nem ülhetek itthon..
Eddig kettőn voltam.Több egy életre nem kell naggyából.Viszont oda a büdös életbe nem fér el 2000 motor.Talán 500...............de az is sok.
Viszont tényleg azt sasoltam mikor jön nekem valaki.
Nem is hiszed el,mennyire boldog vagyok(lehetek), hogy van egy GS500-m!
(Igaz 17 éves, de még feszes és nem kell neki redbullwiszkit fizetnem az élvezet előtt! )
Sokan azt hiszik,hogy csak legyen jó drága a motor,és már be is biztosították magukat,hogy jó motort vettek.Aztán jöhet a csalódás,mert pl. miért olyan jó egyesben végig motorozni a városon egy Ducatival a hosszú fokozat karakteresztika miatt,mintha automata váltós motoron ülnénk.Sokkal fontosabb,hogy felismerjék,hogy számukra melyik kategória az ideális.Lehet,hogy ez egy nagyon olcsó motor lesz,de a használati értéke számára mégis a többszöröse.Ezért primitív ez a "fostalicskázás,mert,ha valaki rigázik pl. a gyerekkori emlékek miatt,akkor ez nem azt jelenti,nem tudna drágábbat venni.
Egy "találkozó"....
A Citadellán gyűlik össze 200-3000 motoros - gurulnak egyet a városba és valahol - valamelyik kúton van vége (régen az M7-es kivezetőjénél volt, vagy a 11-es végén)
Most ezt találtam róla igaz 2009-es:
"Júniusi Citadella
(2009-06-06)
Sziasztok Rendkivüli Citadella lesz a Júniusi, mivel a most két eseményt szervezünk egy napra. Az első 12:00 kor kezdődik ugyancsak a Citadella tetején a parkolóban, 12:30 kor indulunk ki a Hungaroringre ahol csapatostul megtehetünk 1 kört a Ringen és különleges látványosságok versenyek motorok lesznek a rendezvényen, majd 16:00 kor vissza érünk megint a Citadella parkolójába hogy egy 1 órás pihenés, beszélgetést követően 17:00-kor elinduljunk velencei tóhoz, hogy idei évi első fürdésünket megtehessük. :o)"
Amúgy ha bemész a VIDEÓK rovatba és rákeresel akkor láthatsz szerintem egy rahedli videót.
A fentebbi leírás még tetszene is - ha - mint mondtam - nem lenne várható ilyenkor kb. 2000 motor, mert a program az tetszetős....
Egyszer nagyon kipróbálnék egy régi MZ-t. Egyik ismerősömnek van, olyan formás, a 70-es évek végéről (gőzöm sincs, milyen típus). Kétütemű pöfögés, rezgés, egyszerű szerkezet. De amikor láttam, még bőven nem motoroztam.
Először robogón közlekedtem, legalább volt némi részem a kétüteműségből.
Szeretnék többet menni vele, de jelenleg még mindig intézem a műszakiját (ügyfélfogadási idő munkaidő alatt; naná, mikor máskor?!), aztán a forgalmi átírását (megváltozott a lakcímem), és a biztosítás újraindítása sem volt könnyed menet: többet nem vonatom ki a forgalomból, az tuti! 3ezer Ft spórolás miatt nem érdemes ennyit járkálni, csekkezni, iratozni.
Eddig csak tavaly voltam motoros túrán, a Balatonkerülésen. Úgy adódott, hogy a lakóhelytől a munkahelyig pár metrómegállóval jutok el, 20 perc alatt odaérek. DE akkor is motorral megyek majd, ha rendben lesznek a papírjai. Nehogy kutyának nézzenek.
Egyébként mostanában egyre több régi full felújitott vasat lehet látni! Pannit,mz t meg ilyeneket! És igen is megnézik őket! A fiam kérdezte többször is hogy mi ez apa? Én meg elmeséltem neki ! Viszont pl egy 1100 xx nem kelti fel úgy az érdeklődését!
De ő a 3.8 millás géppel 5 év alatt nem megy annyit mint te a "kis fostalicskával" egy szezon alatt! Na akkor ki a motoros?! Meg 21 fok alatt rá sem néz"hideg van még"
Sajna ez van! Igazából mindegy milyen a vas ,csak legyen! Sokaknak ez csak hobby,de sokaknak életstilus! Én sem birom a menő.manó papirkutyákat akik ha van egy két felhő már el sem indulnak mert "elázunk" Viszont a másik véglet sem szimpi,aki lemegy találkozókra és full részegen tiltásig bőgeti a vasat sztenderen,de laza srác vagyok...láttam ilyet! És igénytelenek!
A közös gurulás szerintem arról kéne szóljon,hogy ahogy már irta valaki,csapatunk 2-300 km ert,közben mikor megállunk jókat dumcsizunk,röhögünk, és élvezzük a szabadságot! A nyűgöt meg otthon hagyuk,mert mindenkinek van! Ez nem a pénzről kell hogy szóljon!
Alsóörsön meg,igen sokan vannak akik csak mutogatják magukat,meg a vasat! Tapasztalat! Mikor a dragstarom volt ,lementünk,letámasztottam a sorba kb 10 mociból 4 volt amin látszott hogy lábon érkezett,na ezek tele voltak bogarakkal.... de nem vagyok rosszindulatú a többit biztos ott lemosták
És a lesajnálás milyen már? "Áhh, az én motorom 3,8 millióba került, de igazából alig tud többet, mint a tiéd (értsd: 'kis fostalicskád'), el tudnék menni akár azzal is."
Nos első körben anyagi oka volt hogy megváltam a dl től. Kellett a lóvé tőzsdézni. Utána volt egy ribi-robim melóba bejárni. Tévedés volt,ezért városi használatra kellett a gs. Meg vagyok elégedve vele,és túrázni is elmegy...bár érzem a külömbséget.2005 ös és mégis fele annyiba került mint a dl.
Ez súúúúlyos! Hallottam már, hogy páran (sokan?) utánfutón viszik oda a "hárlikat". Hozzá sörhas, bőrmellény, rojtok, harcsabajusz, matricák... Magyar HD-társadalom, helló.
De jó, hogy nincs még pénzem "hárlira", és nem oda tartozom.
Ne aggódj!
Nem vagy egyedül a nézettel.
Én speciel mindig ezeket érzem, ha tehetősebb motorossal találkozom.
A másik véglet, meg akinek nincs meg az én "szintem" pl a GS, az meg az irigységből utálkozik.
Van kevéske kivétel, de azok az igazi emberek az ember szemében, akivel jól érzed magad!
Hadd kérdezzem meg,hogy a Suzi DL650 után miért vettél GS-t?Sokan pont fordítva gondolják előrelépésnek.Én egyébként Yamaha FZ6 után ülök most a GS-n,és sokan ezen is csodálkoznak.Néha még én is! .Na jó,ez csak vicc,mert akárki akármit mond nekem,ez jobban bevált pl. városban,ott használom legtöbbet.
1 hónapja vettem egy gs 500 (2005) gépsárkányt.Mivel megbízhatónak mondja mindenki és sokat olvastam a topicot ezért megtetszett és eddig nem csalódtam benne.Viszont pár kérdésem lesz majd felétek,mert sztem ti többet gs-eztetek mint jómagam ....Előre is köszi . Üdv: Golubics Csaba Pécs