Blu ennek a karácsonyi 11 fokos hirnek igazán örülnék,mert végre sikerült találnom egy szép vasat,és nyélbe is ütöttük a bizniszt! Most az átirás,biztositás ilyesmit intézem,de reménykedem a jóidőben ! Jó lenne még az idén kicsit csapatni. Régebben beszélgettem itt ,nem gondoltam volna a vélemények alapján ,de mázlim volt és nagyon jó áron sikerült egy nagyon szép .fiatal vasat vennem....2005 ös, 580 ért, 14 ezer km, fekete.. karcmentes tehát már én is csatlakoztam a gs 500 as tulajok közé. Visszaolvastam mert rég voltam,de kérdés nélkül is kaptam hasznos tanácsot /olajcsere,szűrő/ Szép napot mindenkinek!
Azt nem tudom, hogy a K&H mennyi jutalékot fizet De fizethet akár kevesebbet is, hiszen ugyis odavisszük mi motorosok.
Amiért én kivonattam az az , hogy papirkutya vagyok, közel mégegyszer annyi a pacik száma, igy az adó is sok, és a biztositásom is 22 e Ft volt. Ez most nekem is 10 e alatt lesz, pedig csak B3 -am van.
Tehát eddig több mint 20eFt-ot sporoltam a kivonással dij levonásával együtt.
Most 15e Ft se lesz. Ráadásul betelt a forgalmim ami + 6e Ft
Szoval jövö összel valószinű én se vonatom ki.
Mostan magam sem tudom, hogy melyik az elejem, meg a végem...
De e hát után talán tovább látok az orromnál, akkor tudok érdemben nyilatkozni a ráérés ügyében!
Baján is megépítették a műjeget a hétvégén... tegnap iccaka nyugtáztam... most fagyasztanak vizeket a pályára... szerintem elkezdek megint tanulni... tavaly alig voltam eredményes korin. De erre adtam a fejem... suhannnnniiii akarooooook!
Ráadásul a teljesítményadót a következő hónaptól nem kell fizetni, azaz januártól, ezzel csak 2 hónapot spórolsz.
Elmegyek B10-ig, aztán úgy teszek, mint Piet, nov. 28-tól vonatom ki márc. 2-ig. Ífy a telj.adón 4 hónapot spórolok, bár addig sokat változhat a helyzet.
Köszönöm kérdésed, oszt itten jól van minden. Én most is járok korizni, igaz, hogy Pöstön, jégcsarnokba, de az mindegy.
Nyilván jelzem majd a fagyást, jó kis forraltboros korcsolya-party lesz!
Az ábrázat meg ilyen "régenlátós" Tőserdő óta nem igazán voltam sehol. Perpill Pesten vagyok elvileg szerdáig, ha ne adj isten erre járnál, akár talizhatnánk is.
Már 3200 a kivonatás díja. Ha egy évben legalább 9 hónapig forgalomban van a gép, a bónusz jár, ergo ugrasz felfelé. Én eddig dec. 1-től febr.28-ig vonattam ki, ami ugye évente 3 hónap, meg is van a bónuszom. Idén már nem teszem, mert annyira kevés marad, hogy azért nem megyek ügyintézni.
És nem kell a biztosítónak fenntartani olyan apparátust, akinek csak a kampányidőszakban volna munkája... ezt tartsa fent az alkusz, költsön ő a legdrágább "termelési elemre" az emberre. Költsön ő a reklámra, fejlessze ő a szoftvert... ebből a szemszögből is megvan a létjogosultsága az ügynököknek...talán.
Kifinomítva a linkelt cikk: ha beütöd itt a topic keresőjébe a "Motip" kifejezést... ezzel nem fogsz mellé lőni... egy oldalnyi hozzászólás van hozzá a sok tapasztalás mellé.
Jelen esetben most a KH nem igazán akar sokat szórakozni a motorosokkal - így náluk több a jutalék.....
Ezzel ösztönöznek arra, hogy inkább menj és kösd meg egy alkusznál - így a papírmunka nagy része is az alkuszé (dolgozanak meg a pénzükért az elv)
De jelenleg nem hiszem, hogy sok olcsóbb biztosító volt mint a KH.
Én legalábbis a nagy motorokkal, már 7 éve ott vagyok, a robogóval meg 2 éve.
És idén is őket dobta ki a legolcsóbbra.
DE!
Ez azért annak is köszönhető, hogy Én sose vonatom ki a forgalomból a gépet....így már B8-ban vagyok.
Tudom így vesztek vele, hiszen ugye arányosan nem kell fizetnem sem biztósítást, sem teljesítményadót.
De nálam ez ha 4 hónapot veszek (dec-jan-feb-márc)
biztosítás: 1500ft
teljesítményadó: 6000ft
Vagyis nyernék 7500ft-ot.....
DE!
ha jól tudom 2500ft lejön ebből a kivonatásért....vagyis már csak 5000 a "haszon"
Nekem meg nem éri meg az az 5000ft azt hogy:
1., nem emelkedik a bonusz, vagyis még mindig sokat fizetnék a biztosításért.....ergo már itt vissza is jönne
2., akkor veszem elő a motort, mikor akarom - és ahogy láttam az időképet - karácsonyi motorozás lesz:-))) hiszen 11 fokot igérnek dec.27.-re
3., nem kell sehova járkálni, várni, ügyintézni....stb
Szóval nem mindig nyersz a sokkal - mert lehet hogy kevesebb lesz.
Nem tudom miért kell a biztositóknak az alkusz? Talán azért, mert különben akkor az ö biztositását nem ajánlja
Gondolom az alkusz megkapja a jutalékát, de ha közvetlenül mész a biztositóhoz, akkor is ugyanazt kapod. Pár helyen rákérdeztem.
Pedig ez esetben megmarad a biztositónak a jutalék ,amit nem kell az alkusznak kifizetni.
Az érdekes, mert az asszonyka meg ott van (most nem mert babázunk) mint góré......
Felvázoltam neki a dolgot, és ez az igazság.
Ha baleseted van akkor a BIZTOSÍTÓHOZ menj! Az Alkusz el fog küldeni a csába - hiszen ott csak a kötvényt kötötted (mint ha a szomszéd biztosítós emberrel- ügynökkel) , és amugy is a BIZTOSÍTÓ fizet, nem az alkusz (ügynök)
Saját bőrőmön tudom!
Az hogy valaki 20 éve csinál valamit, az nem biztos hogy tudja is mit csinál. Szoktam olyan lámaságokat hallani, hogy csak pillázok.
Esetemben volt olyan laboráns, aki a savra öntötte a vízet (8.os elemi kémia)
Most valami 3 millió autós cuppant rá az olcsóbb kötelező biztosításokra. (mint a vicc, hogy "egyél tehénszart! 10 milliárd légy nem tévedhet ") Szóval talán nem hiba.
Az alkusz cég ráteszi a maga kis hasznát, pl. 15.000 Ft esetében 1000 Ft-ot, ami megéri nekem, ha nem kell fél napot ide-oda autókáznom, mászkálnom, sorban állnom, ülnöm, hanem online megvan az egész. A biztosításod pedig az adott cégnél lesz, az alkusz cég csak közvetít + a kényelemért levesz némi pénzt. Mi a két autóra újrakötöttük az Allianznál, a motoromnál pedig a Generalitál átmentem a K&H-hoz.
Blu ennek a karácsonyi 11 fokos hirnek igazán örülnék,mert végre sikerült találnom egy szép vasat,és nyélbe is ütöttük a bizniszt! Most az átirás,biztositás ilyesmit intézem,de reménykedem a jóidőben ! Jó lenne még az idén kicsit csapatni. Régebben beszélgettem itt ,nem gondoltam volna a vélemények alapján ,de mázlim volt és nagyon jó áron sikerült egy nagyon szép .fiatal vasat vennem....2005 ös, 580 ért, 14 ezer km, fekete.. karcmentes tehát már én is csatlakoztam a gs 500 as tulajok közé. Visszaolvastam mert rég voltam,de kérdés nélkül is kaptam hasznos tanácsot /olajcsere,szűrő/ Szép napot mindenkinek!