Na ez meg még jobb!
Vettem egy mozgásérzékelös riasztot a motor tárolómra és tök jól müködik,mert minden éjjel 2-3 óra közt riasztott!Mire rájöttem,hogy az egér család olyankor indult el falatozni a kutyatápbol!Na erre háborút hirdettem ellenük!Vettem 2db EU szabványos csapdát,amiböl az egér a hóna alatt sétált ki a sajttal !
Na erre 5db hagyományos csapdát tettem ki 2-2db-ot szembe forgatva,2db mérget és egy ultrahangosat az obi-ban.
3 felnött és 5 pici egér a mérleg.Ja rájöttek,hogy az EU-sból csak a kicsik tudnak kijönni és azokat küldték bele!
Szervezetten támadtak!Hosszabbitóval a lyukra állitottam az ultrahangos riasztot,azóta semmi!Szerintem készülnek valamira!
Én nem csinálok vele semmit,mert ha akarnak motort lopni ugy is elviszik!A tárcsaféket lezárva is tud a motor gördeszkázni,meg láncal is,meg riasztoval is!
Mert hát a motorokon nincs olyan hely, ahol rögzíteni tudod a parkolójegyet. Akár a szél, akár a mögötted álló autós is magáévá teheti. Azt hittem, h az természetes, h a motorért nem kell fizetni...
Még egy kérdés: ha a parkolóban marad a vas, mit raktok rá? Már úgy értem, h tárcsafékzár, lánc, riasztó, stb.? Nekem egy lidlis tárcsafékzáram van szép sárga zsinórral, de valahogy nem érzem biztonságban, még ügyintézés idejére sem...
Szerintem hiába fizetsz,ha akar megbüntet az ör,de talán csak a mobilos fizetés a megbizhato!
Bár lehet a büntetés olcsobb,amire a rendör büntet!Ezt kideritem!
Én anno megkérdeztem a helyi csendörség közlekedési vezetöit,hogy hova rakjam a parokolo cetlit,de idézem:
Na menny a picsába!
Aztán megkérdeztem a parkoló társaság fötulkát és azt válaszolta,hogy ö kiadta az embereknek,hogy "motort nem baszogatni"!(Ö is motoros)Sajnos ez csak helyi szinten megy és a járdán parkolunk!Rendör nem baszogat,a parkolo ör sem!
A fene tudja hova kell rakni a jegyet, de sok helyütt fizetni kell.
De ugye van ahol telefonon fizetsz és benne leszel a központ computerében, tehát nem kell nyomtatott jegy.
Ezt a parkolás-dolgot légyszi fejtsétek ki bővebben. Pl. Szfvár: hol fizetős, és hogyan fizetek? Mert eddig csak leraktam a gépet és kész. Automatás övezetben, vagy máshol? Mert ugye nem rakom a kormányra a parkolójegyet...
Vagy csak én értettem valamit félre, akkor sorry.
A megállási tilalmakra vonatkozó rendelkezések pontosítása
(A rendelet 40. § változásai)
A módosítás előtt:
l) kapaszkodósávon, gyorsító- és lassító sávon, valamint kerékpársávon;
A módosítást követően:
[Tilos megállni:]
„l) kapaszkodósávon, gyorsító-és lassítósávon, kerékpársávon, nyitott kerékpársávon, kerékpárúton, gyalog- és kerékpárúton;”
A szabályozás kerékpárúttal, gyalog- és kerékpárúttal és a rendeletmódosításban meghatározott nyitott kerékpársávval egészül ki. A tilalmat megszegve e helyeken szabálytalanul várakozó járműveket az intézkedő hatóság az üzemben tartó értesítése mellett és költségére elszállíttathatja.
A módosítás előtt:
(9) A járdán a mozgáskorlátozott személy (illetőleg az őt szállító jármű vezetője) járművével és a betegszállító gépjármű a (8) bekezdésben említett egyéb feltételek fennállása esetén akkor is megállhat, ha a megállást jelzőtábla vagy útburkolati jel nem engedi meg.
A módosítást követően:
„(9) A járdán a mozgáskorlátozott személy (illetőleg az őt szállító jármű vezetője) járművével, a betegszállító gépjármű, a kerékpár, a kétkerekű segédmotoros kerékpár és a kétkerekű motorkerékpár a (8) bekezdésben említett egyéb feltételek fennállása esetén akkor is megállhat, ha a megállást jelzőtábla vagy útburkolati jel nem engedi meg.”
A kerékpár, a kétkerekű segédmotoros kerékpár és a kétkerekű motorkerékpár egyes feltételek fennállása esetén (pl. a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el és a gyalogosok közlekedésére legalább másfél métert szabadon hagy) a tiltó jelzések ellenére is megállhat a járdán."
Na ezt a paragrafust én úgy értelmezem itt a végén,hogy megállhatok!Bele köthetnek,hogy csak a mozgáskorlátozottak és az öket szállitó bla-bla-bla,de a magyar közlönyben igy jelent meg,hogy az utolsó bekezdés külön van irva!Ezért a forgalmi mellé kinyomtattam ezt is!
Szolnokon pl. ugyan annyi a motor parkolás, mitn a kocsi......miközben ugye egy kocsi parkolóba befér 4 motor is.....
Fehérváron is.....
És pár éve Dunaújvárosba is fizetős volt a motor.....
Az utánajárást, átverésfaktort, kiutazás költségét, hazahozatalt és rendszámoztatást elnézve igen, itt mindenképpen olcsóbbak.
(esetleg a csalódás miatti üres kézzel való hazatérés is benne van)
Most már lassan ott tartunk hogy itthon olcsóbbak a motorok mint Angliában, Németországban vagy Olaszországban. Persze máshonnan is lehet behozni de ezekből az országokból szoktak többnyire.
Kis HD:
http://totalbike.hu/tesztek/2010/04/20/ez_mar_nem_remegteti_csak_r
ecegteti_a_heret/
aszondja, 120km/h az utazósebesség vége.
12 literes benzintank.
városba viszont sok a 880 ccm.
----------
nem lehet óccsóért behozatni HD-t?
mert ahogy néztem, az alkatrészek nem drágábbak, mint máshoz.
Én a múltkor szombaton is vártalak, ahogy a többieket!
Vettem egy mozgásérzékelös riasztot a motor tárolómra és tök jól müködik,mert minden éjjel 2-3 óra közt riasztott!Mire rájöttem,hogy az egér család olyankor indult el falatozni a kutyatápbol!Na erre háborút hirdettem ellenük!Vettem 2db EU szabványos csapdát,amiböl az egér a hóna alatt sétált ki a sajttal !
Na erre 5db hagyományos csapdát tettem ki 2-2db-ot szembe forgatva,2db mérget és egy ultrahangosat az obi-ban.
3 felnött és 5 pici egér a mérleg.Ja rájöttek,hogy az EU-sból csak a kicsik tudnak kijönni és azokat küldték bele!
Szervezetten támadtak!Hosszabbitóval a lyukra állitottam az ultrahangos riasztot,azóta semmi!Szerintem készülnek valamira!
Vettem egy Spy riasztot, ami azóta is itt van a polcon, de igy nem sokat ér, max azt is el lehet lopni
Még egy kérdés: ha a parkolóban marad a vas, mit raktok rá? Már úgy értem, h tárcsafékzár, lánc, riasztó, stb.? Nekem egy lidlis tárcsafékzáram van szép sárga zsinórral, de valahogy nem érzem biztonságban, még ügyintézés idejére sem...
Bár lehet a büntetés olcsobb,amire a rendör büntet!Ezt kideritem!
Na menny a picsába!
Aztán megkérdeztem a parkoló társaság fötulkát és azt válaszolta,hogy ö kiadta az embereknek,hogy "motort nem baszogatni"!(Ö is motoros)Sajnos ez csak helyi szinten megy és a járdán parkolunk!Rendör nem baszogat,a parkolo ör sem!
De ugye van ahol telefonon fizetsz és benne leszel a központ computerében, tehát nem kell nyomtatott jegy.
Vagy csak én értettem valamit félre, akkor sorry.
A megállási tilalmakra vonatkozó rendelkezések pontosítása
(A rendelet 40. § változásai)
A módosítás előtt:
l) kapaszkodósávon, gyorsító- és lassító sávon, valamint kerékpársávon;
A módosítást követően:
[Tilos megállni:]
„l) kapaszkodósávon, gyorsító-és lassítósávon, kerékpársávon, nyitott kerékpársávon, kerékpárúton, gyalog- és kerékpárúton;”
A szabályozás kerékpárúttal, gyalog- és kerékpárúttal és a rendeletmódosításban meghatározott nyitott kerékpársávval egészül ki. A tilalmat megszegve e helyeken szabálytalanul várakozó járműveket az intézkedő hatóság az üzemben tartó értesítése mellett és költségére elszállíttathatja.
A módosítás előtt:
(9) A járdán a mozgáskorlátozott személy (illetőleg az őt szállító jármű vezetője) járművével és a betegszállító gépjármű a (8) bekezdésben említett egyéb feltételek fennállása esetén akkor is megállhat, ha a megállást jelzőtábla vagy útburkolati jel nem engedi meg.
A módosítást követően:
„(9) A járdán a mozgáskorlátozott személy (illetőleg az őt szállító jármű vezetője) járművével, a betegszállító gépjármű, a kerékpár, a kétkerekű segédmotoros kerékpár és a kétkerekű motorkerékpár a (8) bekezdésben említett egyéb feltételek fennállása esetén akkor is megállhat, ha a megállást jelzőtábla vagy útburkolati jel nem engedi meg.”
A kerékpár, a kétkerekű segédmotoros kerékpár és a kétkerekű motorkerékpár egyes feltételek fennállása esetén (pl. a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el és a gyalogosok közlekedésére legalább másfél métert szabadon hagy) a tiltó jelzések ellenére is megállhat a járdán."
Na ezt a paragrafust én úgy értelmezem itt a végén,hogy megállhatok!Bele köthetnek,hogy csak a mozgáskorlátozottak és az öket szállitó bla-bla-bla,de a magyar közlönyben igy jelent meg,hogy az utolsó bekezdés külön van irva!Ezért a forgalmi mellé kinyomtattam ezt is!
Szolnokon pl. ugyan annyi a motor parkolás, mitn a kocsi......miközben ugye egy kocsi parkolóba befér 4 motor is.....
Fehérváron is.....
És pár éve Dunaújvárosba is fizetős volt a motor.....
DE!
Bp-en tudtommal NEM fizetős a motor
(esetleg a csalódás miatti üres kézzel való hazatérés is benne van)
http://totalbike.hu/tesztek/2010/04/20/ez_mar_nem_remegteti_csak_r
ecegteti_a_heret/
aszondja, 120km/h az utazósebesség vége.
12 literes benzintank.
városba viszont sok a 880 ccm.
----------
nem lehet óccsóért behozatni HD-t?
mert ahogy néztem, az alkatrészek nem drágábbak, mint máshoz.
Csak a qrva telefont fel kellett tölteni,
(Cogi átka, az új telefonomat lenyúlta!)
és akkor mentem a fürdőszobába, most láttam, hívtál...