Emberek! Van valakinek tapasztalata száraz láncspray-vel? Én vettem a Louisban, mert többen mondták, mekkora sirály cucc. Hááááááááááááááát, nem vagyok elájulva tőle. Rátoltam fél dobozt és megfehérítette a lánc szélét. Aztám mentem vele vagy 100km-t, mintha rajta se lenne, csillog a lánc felülete... Tud valaki-valami okosságot az ügyben?
Kösz, de ennyire nem bonyolitom.......max bekuncsorgok a fönöknél hogy csináltassa meg nekem bent a lakatosokkal..........
Ha meg elcsipem itt a csajszikát akkor Ő megcsinálja nekem kb 500-1000 pénzért....
Csak gondoltam valaki hátha ilyen helyen melózik.....
Vettem egy kameraállványt.......Vatera....
No most ugye nekem a központi fej kell csak ami elforditható, dönthető - szóval minden irányba beállítható és fixálható...
A fejet egy ilyen tengely tartja az állványon.........de azt ugye nem akarom szétbarmolni....hisz király állvány! (2500ftért vettem......nagyon .....GIGA jó vétel volt......)
Szóval van ugye a tankra szerelhető DV állványom, de ha az van fent akkor nem tudok tanktáskát vinni....Én meg azt viszem elsődlegesen - mint a dobozokat....
Szóval a kormányra fogom szerelni az állványt a plexi mögé.......
A terv hogy hol és mihez fogatom a tartószerkezetett már kristályosodik, de elsődlegesen egy ilyen tengelyt kellene valakivel legyártatnom (Adonyban nem találom a szokásos esztergályosomat)
Szóval a 6-os menet részéről van a fej-egység....
A 8-as oldalon pedig rögzül az egész a tartószerkezethez........
Kimerítő volt a válasz?
Szóval aki tud segítsen nekem egy kicsit:-)))) És akkor a 24-ei túrára már tuti lesz állványom (ha nem ez akkor a tankos....)
Ja és én valami Spool KIRK nevezetű gatyát hordok, de az is zsír. 15900ft térd+csípő proti, termo bélés, dupla vastag ülep és nem az a durva vastag anyag, az tetszett benne. Nekem inkább az (lenne) a fontosabb, hogy ne dögöljek meg benne nyáron, dehát esély 0 rá a cordurákban.
Egyébként nekem is csak azért gond, mert a sisakom (Shoei XR1000) aljára vettem egy zajcsökkentő "övet", ami által nagyon csöndes lesz a sisak. Viszont ez bő 2cm és amiatt van ez a gond. Aki közel egyenesen ül ilyen "nyakörv" nélkül, annak semmi gondja sem lesz vele.
Egyébként akinek zajos a sisakja, annak elmondom, hogy hogyan tud csendes sisakot csinálni - persze eme megoldással nem lehet kiszűrni a minőségi gondokat, pl.: fütyülő kismadár a sisakban. DE a szélzaj csökkentésére egy nagyon bevált módszer számomra.
Szal vegyél 50-60cm szivacsot, kb. 2x5cm-eset. Vondd be valami kényelmes anyaggal, ami nem fogja irritálni a nyakadat (én pólóból csináltam, nem vagyok valami igényes gyerek ). Vondd be és tégy a "kígyó" végére tépőzárat, értelemszerűen. Azután alkalmazd a nyakadon és ezáltal becsendesedik a sisak, nem fog zúgni a fejed annyira hosszú távon sem! Hogyan is van ez? Egyszerűen annyi az ok, hogy a vállad és a sisak alja közötti örvény zaja tombol a sisakodban nagyrészt. Pl.: próbáld ki: nyomdd fel a válladat a sisakhoz, rögtön "csönd" van. Ennyi lenne, remélem valaki hasznosítani tudja.
Itten némi képanyag a dologról. Kéretik elnézni a kígyó renyheségét, már régóta nem használom (a Shoein lévő cucc miatt már nem kell, de a régi Nolanomon kötelező volt a vihar miatt).
Teljesen korekt leírást adott Ratesz a Rafael dzekiről !
Nekem is Spool Rafael van Spool BRP-10-es gatyával . Még csak fél éve használom , de egész "télen " egyszerse fáztam benne motorozás közben Kényelmes , és a látszat ellenére tényleg nem rövid ! A nyakával nekem semi problémám .
Ratesz ! ha javasolhatnám eme jó iromágyodat publikálhatnád a Boncteremben is !
Ugyan nem engem kérdeztél, de hátha tudok segíteni. Szóval nekem is Raffael van, kb. 1 éves. 21e ft volt a XVII. keri kisboltban - Kelo (csak azért mondom, mert ott olcsóbb, mint az importőrnél az Üllői úton). Nekem nagyon megtetszett a fazonja és olyan áron volt, amit még hajlandó voltam megfizetni érte (azóta megismertem a Louist ). Kicsit féltem tőle, hogy rövid lesz a hossza, de nincs gond vele, ugyanis hátul hosszítva van, így takarja a vesét (meg egyébként is használok vesevédőt). A kabát nekem meleg. Hogy mennyire az nézőpont kérdése, de a feleségemnek vett Roleff akciós kabát jelentősen vékonyabb. Van termo bélés benne, nem hiszem, hogy fázni fogsz. Érdekesen van megolva az esővédelem (tudom, esőruha mindig kell). A zipzár mögött összelehet tépőzárazni a belső "műanyagos" részt (nem tudom mi az anyag pontos neve) és akkor vízálló+szélálló lesz. Egyébként a ez a ruha gyenge pontja, ugyanis ha nem akarod ezt használni, akkor visszatudod hajtani ezeket az összetépőzáraható füleket a kabát belseje felé és tépőzárral rögzítheted. Viszont a hely meglehetősen ki van számolva, és ha nem figyelsz könnyen ráhúzhatod a zipzárt. Természetesen ez idővel megtanulja az ember. A protektorai kemények és jó nagyok, nekem nagyon tetszettek. Az kabár ujj rész szorosabbra gombolható. A termón van mobil tartó és egy belső zseb is, kívül 2 zseb. Derékrésznél összepántozható, van rajta zipzár gatyának (csak a hátrésznél, nem körbe) és szellőzőnyílásokat tudsz rajta kinyitni, ha meleg van (zipzárral). Talán még kifogásolható rajta a gallér rész, ami klassz, csak ha én nagyon behajolok a mocin, akkor a tarkó részen nyomja a sisak hátsó részét, és próbálja buktatni előre a sisakot. Dehátha meg ez nincs, akkor befúj a szél a nyakadba normál menetnél. Kb. ennyi, remélem segítettem.
Blue!
Köszönöm a válaszokat! Még annyi hogy nem találtam csavarokat a teleszkópon.
Hogyan lehetek tag a weblapodon?:)
Muki27!
A mocit Vácon vettem kereskedésben. Új gumikkal és aksival, jól látod Dunlop gumik vannak fent. Kifejtenéd, hogy mi a "gyanús"? Remélem nem komoly... Köszi, a gratulációt, bízom benne hogy hu társam lesz a moci...
Technoid!
Ha jól látom Spool Rafael kabátod van ! Mik a tapasztalataid e téren? Nekem is ajánlották ezt a kabátot,de megondodm öszintén a jelenlegi Bering kabátomhoz képest vékonynak találom,illetve tartok tőle,hogy a zipzárazásnál befúj a szél,illetve nem olyan meleg? Te hogy látod ezeket a dolgokat?
Sziasztok! Szomorúan látom,hogy elég kihalt a fórum!
Djjago !
Elöször is gartulálok a géphez! Ha szabad érdeklődni hol vetted a gépet? Mármint arra gondolok,hogy kereskedésben ,vagy magánszemélynél? Nekem van 1-2 gyanús dolog a motoron,de remélem problémamentes lesz a kapcsolatotok.Azt még lécccike áruld el,hogy milyen gumi van fenn elöl (ha jól látom Dunlop ) és ha tudnál megköszönném,ha egy fényképet raknál fel szemből. Előre is köszike !
Technoid !
Fényképeket nem készítettél a dobozos változatról? Sajna nem sikerült eljutni.
Ha valaki ott volt és készített a gsről képeket az létszi rakja fel ide,vagy küldje el nékem emilben!
Köszöntem !
1., a motorba CSAK olajat kel tenni.... ásványi vagy félszintis 4T 10w40 vagy nyáon majd 20w50-et (én legalábbis ezt ajánlom)
Ebből kell 2,6L+az olajszürő felvesz 3dl.....
Mindenesetre töltsd bele a 2,6-ot....menj vele egy kis kört és a nivópálcán ellenörizd......a max fölött ne legyen, mert azt megeszi.....
2., Akku, kartelgáz (tudtommal) és a benzin......ezzekkel a csővekkel találkozhatsz....
Az egyik végén van egy kupakszerűség ami miatt vastagabb a vége.....az nekem is néha elcsöppen, de meg nem mondom hogy az melyik konkrétan (max holnap ha megnézem:-)
3., a 2002-sé? ha túrakormányos akkor nem......
a csutkakormányosnak volt felül egy állító csavarja (rugóelőfeszités)
A keménységet ugy tudod megnézni hogy:
a., egyáltalán bene van e a szárban a 3,82dl olaj? ha nincs akkor öntsd ki a régit és tegyél bele 3,82dl-ert.......
b., a leirásoknál is megtalálhatsz egy irást ami szerint a rugófölé bekerül egy távtartó....igy a rugó ugye jobban összenyomodik..... (a haver a gigxerén alátétekkel oldotta meg.......1-2-3-4...stb alátét....)
Tegnap volt szerencsém megfordulni a kiállításon. Nem csalódtam, rengeteg szép és jó motort/cuccot/kiegészítőt/csajt láttam, úgyhogy megérte kilátogatni.
természetesen nem hagytam ki mindjájunk szeretett modelljét sem, ami új volt az a szín, ugyanis ezüstmetálban csillogott a kiállított gép, mégpedig túradobozokkal... jó érzés volt látni és közben felismerni, hogy otthon a garázsban áll egy ugyanilyen...
amit megemlítenék még, az a streetfighter-show, ami önmagában nem lett volna nagy durranás, ami újdonságot jelentett számomra, az a quados ökörködés volt, ilyet biza még nem láttam! ügyesen nyomták a srácok!
és még megemlíteném a suzuki b kinget, ami elég merész lett, nekem már túl merész, de azért a maga nemében szép.
volt még valaki nyálat csorgatni?
napközben találkoztam néhány motorossal az utakon, hát, nem irigyeltem őket... (hűvösség, esőzés)
Mert ha nem akkor ugye tudtommal nem tud megkötni a cucc......igy ledobja....