Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

1500 km-t sikerült beletornásznom szeptember óta. Idő- és jogosítványhiányos állapotban. És szépen be lett járatva ezalatt... (gondolom én... )
No, és akkor fitogtatnám tudatlanságom egy kicsit.
Ha veszek dobozt, ahhoz jár a platni is? Vagy ki kell találni hozzá?
Az unokatestvérem is ilyen bajnok a hegesztésben, mondta, hogy csinál majd egy konzolt, ha úgy gondolom. És éppen ezen gondolkozom, hogy nem annyira tetszik doboz nélkül a platni a motoron... de az ész mindenképp a doboz mellett szól. Most alszom rá egyet. Ezeket a forma dobozokat lehet itt nálunk is kapni. Nem rosszak, ahogy a múltkor megtapogattam őket.

Már nézegettem a a kis mocisboltotokat...jó, hogy szép lassna töltik fel az oldalt is.
Menyi az a nem sok kilométer?
Ha szabad kérdezni. És mióta?

Csak kiváncsiságból kérdezem.
JA, de a HUANGJIA felirat letakarása KÖTELEZŐ!!!
Holnapra fogok mondani valami árat, de az biztos, hogy a srácnak nem kell a konzol. Ez 100%, és biztos nem lesz drága. Romboló haverom nagy heggesztő mágus, magának akar csinálni egyet. Egyébként ha olcsó és jó dobozt akarsz venni, akkor csak ajánlani tudom a "mi kis XVII. kerületi mocisboltunkat".

Ez pl.: asszem pont olyan doboz, mint ami a Blue/Bex-é volt. Szóval nem egy drága dolog ha már van konzolod:

30 literes doboz

Ezt meg a platni tetejére :

45 literes doboz
De le kellett háncsolni a gázkart! A haverjaim olyan gyorsan és profin csinálták, hogy csak kapkodtam a fejem, mintha minden nap ilyet szerelnének. Szépen kifaragtuk a markolat szélét is, hogy a kormánysúlyokat vissza tudjuk tenni a helyére.

Érdekes, de az én szettemben már alapból volt biztosíték "tábla" és egy 5A-es bizti is, kb. 5-6cm-re a csokitól, így védetten az ülés alatt helyezkedik el. Gyakorlatilag semmit se kellett venni hozzá, minden tökéletesen passzolt.

Jelenleg direktbe kötöttük rá az akksira, de már vettem relét, és majd azzal megvariáljuk a kikapcs-bekapcsot.

Egyébként a szentendrei úton vettem a dolgokat. De csak azért, mert pont annyiba kerültek, mint a katalógusba. Viszont sok dolog drágább. Amit után kell rendelni (hétfőnként lehet, 1 hét alatt itthon), azt viszont 290-el szorozzák fel (az Euros árat)...

Amiatt jó volt kimenni, hogy lássam milyen egy-két ruha. Mert van ám sok, ami jól néz ki a katalógusban, csak élőben már más a gyerek fekvése. Sokban pl.: nincs protektor. Viszont nagy csimma vásár van, tényleg egész jók, csak mind zipzár hibás... viszont 5000/db.
Egyszerű, és nagyzserű, és kíméli a pénztárcád.
Szigorúan túramotor, bár lehet vele sportosan menni nagyon szépen.
A megbízhatóságról majd Blue ír újra. Nekem még nincs sok kilométerem vele. Én nagyon szeretem, mert kezes paripa és nem áll bosszút azonnal, ha balfék vagy.

"kérem kapcsolja ki, ennyit akartam mondani..."
Háj! Egyik cimbinek van ilyen. Én óvni akartam tőle, hogy hama megunnya. De nem. olyan 140-150-ig jól gyorsul, 4 lityi körül eszik állítólag. A csajával lájtosan motoroznak vele, baja nincs, leszámítva, hogy eccer fellökték vele. De az mással is előfordul. Sztem újonnan nem érdemes venni,mert sok van belőle, nagy az értékvesztése.
Jó estét! Motor vásárlás előtt állok és valószínűleg GS500 lesz belőle! Írnátok 1 rövid tapasztalatot a motorral kaocsolatban (fékek, fogyasztás, végseb., stb) ha szépen megkérném? Előre is köszömöm..
Hát drágább mint a mostani!!!
A 2 doboznak pedig 10000x jobb a zárja mint a mostani LOUIS doboznak!

Szóval ÉN csak ajánlani tudom!
Ratesz!

tényleg!
Neked a gázkart nem kellett leháncsolni????? mert erről nem írtál - csak hogy 1-1be felment.....

Nekem a gázkarnál a gumimarkolat "fogas" volt - igy a müanyagban megvolt a fogak helye....
Így PVC vágóval le kellett ezzek az éleket faragnom, hogy a markolatfütés keménybelső hengere rámenjen.....

És?
Hogy kötöttétek be?
Gyújtásra? Lámpára? Egyből az akkura?
Biztit tettek be?

Szerintem SOK SOK SOK SOK örömteli élményed lesz vele - főleg mikor rongyá van ázva a kesztyűd....fázik a kezed....bekapcsolod.....40W......forrósodik......égeti a mancsod....majd vissza 30W......és vigyorogsz:-))))) miközben a többiek keze lefagy:-))))))
Én már nem 1x hallotam a rádióban " Vazze áélljunk már meg mert nem érzem az ujjaimat...." Lefagyok"........"Blue biztos vigyorog"
Azt kiderült hogy akinek volt - mindenki vigyorgot:-))))
Sejtettem az előéletét a cuccnak! (mármint, hogy a kezed munkája)
Eszmei értéke is van ám! Majd meglátjuk az ajánlatnál...
Teddy!

Eső ellen ott a nylon zacsi:-))) Alias KUKÁS ZSÁK:-))))
A holmid nem lesz vízes......

Nekem a fő gondom a férőhely volt vele......így el lett adva....
Az ára ugye eredetileg (LOUIS)
http://louis9.louis.de/katalog...
Szóval majdnem 50 euró.....(a mai árfolyamon kb. 13000ft)
Idehaza egy 1000-ressel drágáb (pl. www.bazismotor.hu)

No az Én dobozom 37 euró....és ugye majdnem dupla kapacitású hiszen ez a kis táska 20l, a doboz meg 37l.......
Tehát nekem olcsóbb és hasznosabb........de ugye Én az esetek nagy részében utassal mentem tavaly - tehát ALAPFELTÉTEL IS volt.....
Ha egyedül mész akkor tényleg a magad ura vagy - így neked kell dönteni.

Bexi régi dobozának árára kiváncsi lennék majd:-)))) Hisz Én vettem a dobozokat és pókkal felkötve hoztam haza Dunaújvárosból:-))))) Az egyik alsó sarka pedig anyámnál találkozott a garázs felhajtóval - mert eddig ugye mindig befértem a járdára.......azt a kocanás után jutott eszembe hogy most egy kicsit szélesebb lettem:-))))

A konzol is az enyém volt:-)))) a két kezzemel csináltam:-))))

Szóval nem rontom senki boltját - csak az árra lennék kiváncsi majd:-)

Az viszont tuti hogy ebben az esetben a totális konzol kell, hisz az a felső részhez kell hozzácsavarozni, tehát lehet 1 dobozos, vagy 3......
Ebben a formában pedig mehéri, hiszen csak a platnit kell átcsavaroznia valakinek amig nincs egy 3. doboza......
Amig nincs - addig meg mehet a 2 oldal doboz, felülre meg egy tatyó.....sátor.....hálózsák....stb
Még nem döntöttem, hogy táska vagy doboz. De, ha jutányos a megszerzés, akkor könnyebb a döntés.
Nekem is inkább a hátsó doboz lenne szimpatikus. Azért kérdezhetsz egy árat a többihez.
Kipróbáltad már a markolatfűtést?
Ha érdekel a Bex exmotorjáról meg tudom szerezni neked kedvező áron a teljes konzol szettet. Esetleg még a 2 dobozt is, de azt már nem biztos. (A 3-at azért nem, mert az az enyém lett ). Érdekel?
Éppen ezzel a típussal kacérkodtam. Nem is mérik olyan drágán, és tetszik. (No, meg jól áll a GS-nek, ahogy a képek mutatják )
Agyalok még rajta, de az a beázós-félelem engem is aggaszt. Nincs is annál jobb, mikor este száraz gatyában tudsz bebújni a sátorba...
Az oldaldobozzal csak az az egyetlen bajom, hogy nem tetszik a konzol a motoron, ha nincs rajta a doboz. De sokminden a hardware mellet szól. Ezek a szövet cuccok korántsem a mi klímánkra lettek kitalálva...gondolja ezt az én agyam.
Teddy

Nekem ilyen volt: (képen)

2 napos túrára tökéletes volt (Csorba tó - 2005-06-13/14)
1 hetes túrára szintén - de ott fullon volt a doboz is és a tanktáska is (Pula-Rovinj - 2005-07-9/16)
A terv az, hogy hárta feldobok egy dobozt, és a két oldalon lenne tásenyka. A doboz majdnem maradhat is fent mindig, mert csak nem lehet mindenhova hátizsákkal menni, még kisebb utakon sem.
A táska meg baromira tetszik némelyik, de az ára közel van a dobozhoz... ezért agyalok rajta. Még van egy-két hetem, ahogy az időt elnézem. Kezdetben még biztos marad a puruttya megoldás: sporttáska és gumipók. De a tervek születőben vannak...
Teddy!

Nekem volt - és nem ajánlom ha nagyobb utat tervezel....
Vagyis nem ajánlom CSAK MAGÁBA.... ahoz szerintem kicsi....

No meg ugye mivel anyag - így be is fog ázni............
Végül is ez egy elég pofás doboz azt ugyan nem tudom ?literes, de olyan ideális ( senem kicsi senem nagy ) méret mindennel, csak a tartót kell összehozni hozzá.
Én decemberben vette, még fönt sincs, és a Shox (és viszonteladói) a Givit árulták legolcsobban,. A Louisban valami otromba doboz is drágább volt. Egyébként meg nekem nincs egy nyavajás majrévas/fogantyu se rajta és félek hogy a kedves utast elvesztem egy nagyobb gázadásnál.
Nekem csak a hátsó tartó kellene, néztem is robogó boltba komplett doboz 13500 ft és ahhoz már csak a tartót kell összeállítani, de szerintem az úgy tökéletes ahogy Blue csinálta. Úgyhogy marad ez a megoldás.
És akkor úra "csomagtartó".

Kinek van (akár ismerősnek, akár saját magának) nyeregtáskája? Mennyire beázós, mennyire libegős? Jó megoldás egyáltalán?
No, ez az eset az, amikor eső a töltő jelleggörbéje. Én egy max. 10 A-os töltőt használok autóhoz, motorhoz egyaránt. Eddig egy akksim ment tönkre, fél év állás után az ETZ-ben.
Ha felteszed autós töltőre, akkor figyeld. Fél órán belül le kell esnie a mutatónak kicsivel a 0 fölé (az enyémen párosával van osztás, és kb. az 1 alatt lehet a mutató, amikor töltök). Szóval, amikor beáll, akkor azon a "gázon" menjen 10 órát.És érdemes ránézni néha, ha melegszik az akksi, akkor tessék levenni a töltőről, mert az a normális, ha a környezet hőmérsékleténél max. 10-15 fokkal melegebb az akku töltés közben.
Szóval nekem bevált az autós töltő is.

És, amivel nagyon el lehet ba..ni az akkumulátor, az az, hogy leteszed a betonra, vagy fémre. Hogy miért, azt nem tudom, de elromlik az biztos. (Értem én hogy gőzgép, de mi hajccccsa?)
Szóval, fa, vagy műanyag lemez alá, oszt jó. Tároláskor is figyelni erre!
Piet!

Igy jár az akinek MÁRKA kell........
Sajnos a GIVI és társaihoz eleve külön kell megveni a platnikat.....nekem a dobozban eleve benne volt.....(37L-es doboz 36 euró.....)

Aksi videjó is van ám a tarsolyomban:-))))
http://akmtmedia.extra.hu/mult...
és itt keress közép tájt.....