Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mindegy. :)
A bolgár trafóra is? :D Mindegy, lenézem az eredetiről. Szóval annyi az egész, hogy benthagyom a régi kondit vezetékestül-mindenestül az alaplapban, veszek egy ilyen kondit, a lábait ráforrasztom a trafó és a vezetékek érintkezőire és kész? Mindegy melyik lábat forrasztom mondjuk a 15-öshöz?
A trafón két vezeték van a gyertyakábelen kívül. Az egyik az 1-es a másik a 15-ös, rá van írva. :) Veszel egy min 250V 220nF kondit az egyik lábát az egyikre a másikat a másikra.
http://www.hestore.hu/prod_10026760.html
Rendben. Leírnád hogy pontosan hogyan kell bekötni a kondit a trafóra? Illetve arról is világosíts fel légyszíves hoy melyik az 1-es és a 15-ös pont.
Az alaplapnál hagyj úgy mindent ahogy van. A kondit meg tedd a trafó 1 és 15-ös pontja közé, vagy 1 és test közé, ugyanaz az eredmény.
Sziasztok!
Szeretném kivezetni a kondenzátoromat az oldaldobozba egyszerűbb csere, kisebb hőterhelés, jobb földelés (nem tudom "zömíteni", nincs szerszámom hozzá) miatt. Jó az elgondolásom, hogy a három kondira csatlakozó vezetéket összeforrasztom, és egy másik vezetékkel felvezetem az oldaldobozba? Van jobb mód erre, vagy így is megfelel? Olyan problémám volt vele, hogy egyszer csak elkezdett dadogni, és ha kikuplungoltam akkor leállt. Csinált ilyet korábban is, de akkor annyi elég volt hogy levettem a deknit, megigazgattam egy kicsit a kondit, és pöfögött tovább szépen. Most nem volt ekkora szerencsém, tolhattam haza. A kipufogóba is durrogott, úgyhogy természetesen megnézem a megszakítóhézagot és az előgyújtást is.
Előre is köszönöm!
Az se baj ha picit többet töltesz bele, 50-60ml is mehet bele nyugodtan, nincs benne csillapítás az olaj csak ken és végütközést tompítja némileg.
A csillapítás hiánya miatt az olaj típuson se kell görcsölni, ne legyen túl vastag olaj, és kész, akár az autó olajcserénél maradt (új) olaj, vagy bármi ami van otthon, és nem túl vastag jó.
Igazán nincs mit.
Köszönöm! Erről a javítási útmutatóról nem is tudtam, pedig kerestem, nagy segítség.
34 ccm kell bele. Ezt a képet egy javítási útmutatóból szedtem.
Itt a link: http://www.simson.hu/letoltes/simson.pdf
Sziasztok!

S51N első teleszkópot szeretnék felújítani. Mennyi és milyen olaj kell a szárakba? Olvastam több helyen hogy 34-7 ccm, de azt nagyon kevésnek tartom.
Sziasztok!
Keresek komplett Ducati energia gyujtást simson-ra alakítva(gyujtás,feszab,közbetét,távtartócső)
Nagyon sürgősen kellene.
email: rgrunwald@freemail.hu
Köszi!
Pedig, ha hiszed, ha nem, csak kicseréltem a tömítést, meg kitekertem két teljes fordulatot a levegőcsavart (amit tömítés csere előtt is számtalanszor megtettem) és működött. Nem takarítottam én azon már semmit, de a lényeg, hogy azóta is megy. :)
Sziasztok!Gyári hengerből szeretnék csinálni 60/4es hengert!tudna valaki segíteni pontos méretekkel,adatokkal?És minden info érdekel ami teljesítménynöveléssel kapcsolatos!babetta gyújtás,21 -es karburátor,majd a hengerhez igazított kipufogó,könnyített kuplung. Ez lenne a terv. Előre is köszönöm!
Lehet, hogy jobban meghúzta a szívócsonk tömítést. Kipucolt valami piszkot a karbiból amiról nem is tudott. Vagy csak egyszerűen jobban sikerült a beállítás.
Lehet még más hiba is amit épp nem produkál, de majd fog.
Mi lehetett szerinted? Én sem értem mert a simo-karbi elég egyszerű szerkezet, és inkább lyukas úszóval találkoztam többször is.
Biztos, hogy nem az a tömítés volt a gond.
Hát igen..... A szimó nem sokkal bonyolultabb mint egy szőke nő
Na sikerült beállítanom. Most lehet sokan ki fognak röhögni, de az úszóház tömítéssel volt a gond. Fals levegőt szívott és azért nem ment. :) Kicseréltem, beállítottam a levegőt meg az alapjáratot és úgy megy, ahogy kell. :)
Tisztítsd ki a főfúvóka oldalsó levegőfuratait is!
Többször voltam vele Zalaegerszegen, 2 óra a 70 km oda
Ha sietek akkor a Honda-val megyek!
Hát Komáromból szép kis túra lenne. :D Rendben, mindenképp írok, remélem, hogy meg is fog oldódni a gond. :)
Szívesen, szóra sem érdemes. Ha nem laksz túl messze Badacsonytól, gurulj vele ide , csak előtte írj egy E-mailt.!
Én éppen most értem az én Simsonommal vissza , remek kis gépek ezek, 45-50-el járok vele, és kevés benzinnel el lehet érni vele boltba , vagy bármi céllal.

Majd írd meg légy szíves mi volt a baj!