Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Még béka nő a hasában és ki fog hallatszani a brekegés!
Most kerestem rá a mérésem szerint kb. a 36-os ap csőmenetmetsző mérete! Persze csak fúrót találtam. Csak éppen a napokban néztem, hogy elég alacsonyan van az a kibeb...ott kipufogó! Másképpen nem akadna el.
Helló Józsi!
Az az alap probléma, hogy rövid a menetes csonk. Arra nem hiszem hogy rá lehet hajtani egy cső metszőt.
Nem meg mondtam hogy ne igyál?....vizet....
Most itt az eredménye.......
A menetet azzal a csavarral vágtam rá, amit eszetergáltattam. Befogtam a asatuba a hengert és ráhajtottam a hollandit. Tudom nem éppem szakszerű eljárás de akkor ez volt a legmefelelőbb. Eddig bírta, ha nem akadok el a padkán még most is jó lenne.
Tudom. Arra gondoltam, hogy metszővel csak nem hiszem hogy van alkalmas méret. Mint régen voltak az AP- csőmenetmetszők pl.
Jujj de jó ez is Köszi
Elvileg csak kell 2 rozsdamentes rugó meg egy tányérszerű alátét
Szia!
Amennyiben a hengernek nincs más baja, ez az egyszerűbb módszer. Józsi javaslata elég nehezen kivitelezhető. Külön célszerszám kell a henger megfogatásához az esztergában. Azt pedig egy hengerért, nem igazán éri meg csinálni.
Szia!

Köszönöm az ötletet.
Van ilyen is, igaz nem olcsó.
Nem ártana a menetet a hengeren újravágni!
Ha az ivóban új hengert osztogatnának.......................!
....vagy egy új henger,új hollander és kész. Akkor nem áll bénán.....
ebből van négyféle méret! Négyszer akadhatsz el a padkán....
Azt a bárcás kipufogó csatlakozást megoldhatták volna nem keletnémet módra. És akkor ez a motor még inkább szuper lenne!
Már eddig is egy esztergáltatott hollandi volt rajta. Amit belinkeltél az már nem áll meg rajta sajnos. Meg ennél a típusnál a csonk állása olyan, hogy a plusz toldás miatt nagyon bénán áll az egész kipufogó.
Ez már nem jó. :/
Érdekes , nem bírod a vizet? Akkor a Te gyomrod jó lenne esőköpenynek!
na bakter.....akkor lett hangja a simsonnak mi ?
Amugy én is vettem ilyent kettőt is mert már rossz volt a menet a hengeren. Olcsó és nagyon jó dolog.
http://molnarmotor.hu/termek/s...
Opp most jutott eszembe egy kérdés. Nemrég szűkre vettem egy kanyart és a kipufogó elekadt a szegélyköben, meg is lett az eredmény. Letépte a már amúgy is megviselt kipufogó csonkról a hollandit, alig volt már rajta menet. Most egy rugó tartja a helyén a kipufogómat. Mit lehetne csinálni vele?
Most nem, de holnap már sajnos azt kell inni.
A gyomrod nem veszi be a vizet?
Ilyen időben inkább hűs vörösbor.
Majd ha italra gyűjtök akkor átállok a szegényebb keverékre!