Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Továbbra is veszek Simsont!
Túltelített oldat:
Egy oldószer, csak x mennyiségű zaccot képes feloldani, azonban, ha az oldószert hevítik, még további anyagot is képes feloldani, így akihűlés után túlheített oldat keeltkezik.
( a dolog szépséghibája, hogy vlhetően az oxálsav-krisztály vizes "oldata" nem is oldat, hanem keverék D:)
én is annyit lapátoltam bele ami feloldódott a meleg vízben
aztán kikristályosodott a felesleg amikor a hideg garázsban volt
Ez úgy kb sima szóbeszéd, nem érzem alátámasztottnak.

Az oxálsavat én kárhány éve hasnyálom, és nagyon sok, nagyon rozsdás tankot kitisztítottam vele, főleg simsonokét, amik meglehetősen vékony lemezből készültek, simán át tudnak roszdásodni belülről kifelé pár év alatt, ha a diófa alatt állnak..

Namost, jellemzően túltelített oldatot szoktam csinálni (amit leszűrés után simán fel lehet használni újra) és volt, hogy a tank annyira rozsdás volt, hogy többször ismételni kellett a folymatot, volthogy egy tankba több mnt egy hétig benne volt az oxálsav, és nem likaszttta ki a lemezt.

Ha ugyanezt bármiylen híg savvaljátszom el ( kénsav,súsav, akármi) az gyönyörűen elfogyasztotta volna a tankot belülről.

Súlyveszteség nyilvnvalóan keletkezik, hiszen a lemart oxidnak sem nulla a súlya...
Pálinkás madárdalos szép napot kívánok!

Sajnos nem én ittam, de a pezsgőt nem is szeretem, viszont akitől kaptam ötöt, az igen! Csak ennek e gépnek olyan a gázkarja, hogy ha nincs benne a pezsgős dugó, akkor folyton el akar veszni. Ezt pedig nem venném a szívemre.
ennyi maradt a szilveszteri buliból
Aztán azok a kormányvégsúlyok honnan kerültek bele?
Nincs vele ilyen gondom, majd ha 73 kilométerre megyek arra leszek kiváncsi! Ott kiderül milyen a tűréshatárom!
golyók nem zsibbadnak?
nekem 20km után már alig érzem őket
Ez igen!
Szép jó napot Tomi! A feliratokat ma tettem fel rá, tegnap levágtam, és leköszörültem a hátsó lábtartó tartócsövét, Ma a benzint állítottam be , mert a gyertya nem őz-barna volt hanem feketére sült őzpecsenye-színű. Még Km órát kell rá tenni, és egyéb apróságok! kicsinyenként össze áll! Ma már viszont mentem vele vagy 50 km-t!
Jó lett!
ennyire nem mélyedtem el a témában
jó lett aztán jólvan
http://www.cumschmidt.de/v_ros...
Erről az oxálsavas kísérletről csak annyit, hogy egy rozsdás csavart a vizes oxálsav oldatba tették és az volt a tapasztalat, hogy nagyon nagy volt a csavar súly vesztesége, nem csak az oxidos réteget szedte le, hanem a vasat is megkezdte, reakcióba lépett vele, átalakult a vas oxid.
http://asvanyoknyomaban.blogsp...
nekem unokatesóm hozta pestről
azúr vegyszerboltból olyan 2-2500ft lehet egy kiló
de ha van méhész ismerősöd rákérdezhetsz hátha van neki
Meglátom! Ezt mondta a vak is! De tényleg szép tiszta lett. Ezt az Oxálsavat honnan lehet beszerezni?
nem jó, én is ezt csináltam aztán mindig esett le egy kis rozsda, pár hét alatt mindig eldugult a szűrő valahonnan mindig esett le még egy kis rozsda
pedig egész délelőtt rázogattam alig éreztem a kezem
mondjuk én nem ittam bort lehet itt hibáztam egy jó nagyot
egy ananászos konzerv félig lett a kirázogatott rozsdával......
utána haver is kiáztatta a schwalbe tankját a használt oldattal, még az is szép lett
kb egyforma rozsdás volt a két tanksapka : //s.cdnadcom.net/sm/forum_o/p/...
szépen megeszegette a sav a rozsdát
Egy fél kiló apró pozdorjacsavar, majd utána kb másfél kg. apró-szemű bazalt, 10 mm körüli szemcsenagysággal, 760x megrázva, és tiszta lett! Én vörösbort ittam utána, mert az jót tesz a tankrázásnak, több kedvvel végzi az ember, ha van "kenés"!
51-es Simsont veszek, lehetőleg 4 sebességeset Budapest körzetében 80,000Ft-ig.
tank belsőt remélem beáztattad oxálsavval
olyan facán kipucolta az enyémet hogy azóta sem kezdett korrodálni
mondjuk szegényke idén még be sem volt indítva még mindig a ponyva alatt pihen
Nem láttad szerencsétlent előtte! Két hetet dolgoztam rajta ! A felnik és minden ami fényes most rajta az fekete volt! Ami sárga az pedig bilikék színű! De rendberakta elég sok munkával. De elrettentő volt először ! Csak a tankból kijött vagy fél liter rozsda. Elhasználtam két flakon hideg-zsíroldót, hogy dolgozni tudjak rajta. De nem panaszkodom! Most hogy az eredményt látom, megérte -arra a következtetésre jutottam!
Az...

Feltett egy új, egy kevésbé kopott megszakítót az tutkó frutics hogy hót máshol nyit..
megjelölte csavarhúzóval
Ha megszkítót cseréltél, akkor vajon hogy NEM állítottad el a gyújtást?
Szia!

Azért a helyedben leellenőrizném még egyszer a gyújtást.