Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

én meg mondom őszintén beleköptem befogtam a végét felráztam és kisebb ütésekkel könnyedén rácsúszott
szilikonspray :D
Nem muszáj melegíteni szappan a legjobb síkosítja a felületet,és könnyebben felcsúszik.
De egyéb síkosító is jó
Sziasztok.
Tünetek: S51-esen csúszik a kuplung. Főleg hármasban nagy gázon.
Hol lehet állítani ezt hogy ne csússzon?
Előre is köszönöm!
Én rá ütöttem egy gumikalapácsal.
Sziasztok! Lábtartó gumizásra tudtok trükköt? Forraltam és olajoztam a gumit, de nem akarta, csak félig. hrr
sikerül a tegnap esti órákra összehozni a váltót de valami még nem okés mert sajna "elfelejtette" a 2.sebességi fokozatot se fölfele se lefele váltáskor nincs ezt még mindig a kis csavar állítgatásával tudom "előcsalni"?(de viszont álló helyzetbe ha sztenderre teszem és kézzel tekerem a kereket meg van minden a helyén)
visszatekertem a bowdennél a csavart megint príma a berúgás:D:D köszönöm!:D
köszi, akkor majd teszek egy próbát.. :D egy halogén 55 w ossal. ellenállás nélkül, ha nem jó akkor a te írásod szerint rakok össze egy ellenállást és marad a 35 w :)
köszi.
én a kormányál állítottam el amit holnap vissza fogok állítani:)
Na akkor tisztázzuk:

A blokkon a kuplungkiemlő kar állását a korábban leírtak alapján a hernyócsavarral kell beállítnani.

A kormányon lévő állítóval lehet a két kar megfelelő holtjátékát elő/be állítani.

A kettő nem uygan az!
akkor visszatekerem és köszönöm a jótanácsokat:) mivel most lett felújítva blokk és tudom, hogy minden oké akkor nem foglalkozok vele:) de egyébként nem mindig csörögXD
Ha fent kitekered annyit érsz el hogy vagy csúszik a kuplung,vagy nagyon kicsi játéka lesz a karnak és nagyon kint fog fogni.Csörgés valamelyik tűgörgő lehet,ha tudod hogy jó minden nefoglalkozz vele van amikor hiába csinálsz akármit is vele akkoris csörög...
Csepelen és 3hétig rá em tudnék nézni sajnos, mert tel vagyok.
hát én a fentit kintebb tekertem a lenti meg nem tudom, hogy van, de ahoz nem szeretnék nyúlni mert 2-3 hete lett összerakva a blokkom és lent minden fasza:) leszámítva egykis csörgést:(
A kopott lamellák miatt szokott nagyon kint fogni....ugyis csak elindulásnál lényeg,menet közben meg ugyis rögtön ráengeded nekem eddig szinte mindegyik motornál a felétől kicsit kintebb fogott.... nemszeretem ha 2centit visszaengedek a karon és már fog nemlehet csúsztatni se rendesen.
Ha váltasz olyankor semmi nemmozog a kuplungnál.Igen az a csavar elég nagy befolyással lehet rá ha nagy betekered csúszni fog a kuplung szerintem nálad ez is a baj,ésmég a pálcát is enni fogja,ha nem tekered be eléggé akkor hiába húzod be a kart nem old eléggé.Én úgy szoktam hogy fent a karnál az állítócsavar kb középre tekerve és a kuplungnál a csavar ilyenkor épphogy ütközésig tekerve majd fent finombeállítom így ha kell tudok lazítani és feszíteni is rajta.
köszi:) amúgy zsír újjak a lamellák:)
Úgy állítsd be fent a csavart hogy a kart az alap helyzetből egy pár milit tudd behúzni anélkül hogy az bármit is csinálni,magyaru maradjon egy kis holtjáték.Ha sokat tekersz a csavaron nincs holtjáték olyan mintha behúznád a kuplungot...kicsit kopottabb lamellák és már megis csúszik.
mert nem szeretem amikor nagyon hosszan kell kiengedni a kuplungot elindulásnál, de ha ez volt a hiba akkor reggel vissza állítom :) köszi :)
miért állítgatod ha jó?elméletileg kiemel a kuplungod.engedj vissza
mármint a kuplung bowdennél a karnál
Hali! ma lett egy problémám a mocival. Probléma az, hogy néha amikor berugnám a gépet nincs ellenállás a berugókaron , de nem szalad le könnyeddén hanem olyan mintha valami keményebb szivacsot nyomkodnék. Most olvastam a kuplungos dolgokat és elképzelhető, hogy ez azért történt mert a kuplung karnál a markolatnál tekergettem a csavart?
emzoli kérdés lenne hogy te hol laksz helyileg?és motor szervizelést milyen árakban csinálod?válaszod köszi
Ez hernyócsavar a a konrtaanyájával , a kuplungszerkezet beálíltó csavarja.

Ezt anyira kell betekerni, hogy a blokkon lévő kuplungkiemelő kar, amikor oldani kezdi a kuplungot, akkor kb 90fokot zárhon be a blokk fóggúlehges síkjűval.

Ha nincs holtjáték, hamarosan szereizhetsz új pálcákat (én gyártok faszát hihi)