Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mennek-mennek,de mit össze nem kell dédelgetni,szerelgetni,simogatni(átkozódni)... stb. De ez benne az élvezet! Az milyen már,hogy felülök rá, aztán soha semmi gond. Halál unalom,ennyi erővel taxival is járhatnánk,nem? Vagy nem?
Ennek örülünk, használd egészséggel!

Erről a 2012-es kiadású motorokról meg az a véleményem hogy előbb mennek a vaskohóba beolvasztásra mint egy JÓL összerakott Simson
A Simson már bizonyított, 20-30 éves modellek, de a mai napig mennek.
Ha gondolod, nekem van egy INA márkájú műanyagkosaras, ha érdekel, keress meg!
Ui: tettem fel képeket az öszvérről, az adatlapomra :D
Helló Skacok!
EZúton szeretnék köszönetet mondani elsősorban emzolinak, illetve Bencének, plussz a többi nagy szakinak, akik fáradalmas küzdelmek során idejüket, és ujj perceiket nem kimélve segitettek nekem,hogy életet lehelhessek a Simsonomba :D Ma reggelre végre első inditásra elindult ez az öszvér :D mint kiderült a benzin szint okozott ekkora problémát, amit nektek hála orvosolhattam. Legnagyobb tanulság nekem,hogy mostmár annyi tudást ,,szivtam" magamban,hogy nem elképzelhetetlen, nyitok egy karbi gyártó üzemet :D
Nah de viccet félre téve, hálás köszönetem skacok. Nem elképzelhetetlen,hogy idők múlva nem bukkanok fel ismét,mivel ez mégiscsak egy Simson, nem egy 2012-es Kawasaki Er6n :D
Hálás köszönet mégegyszer, a söröket meg majd megisszuk :D
Esetleg műanyag kosaras tűgörgős kosár.
oké
akkor olyat veszek :D
Hát sírjak? kipróbáltuk rájöttünk mennyit ér többet nemveszünk
és ezen te nevetsz?
Tuningba viszont semmire nemjó,szétolvadt felkenődött a műanyag a hengerre stb stb
nekem személy szerint műanyag tűgörgőm van nekem nincs vele bajom :)
Helo
szerintetek milyen felső tűgőrgőt (ami a dugattyúnál van) vegyek sima 60/2-es hengerhez ?
előre köszönöm válaszotokat.
Hát hogy...én nemszoktam vele sokat szórakozni egy lapos csavarhúzó beleüt majd "kipattint" ugyse kell már a régi semmire,az újat meg a helyéretolod és kész a csere.Esetleg tömítőpasztával körbeszoktam előtte kenni mert a gyújtásnál szeretett kimászni és így tuti.
én a kölköknek egyszer mutattam meg hogy kell ellenőrizni az üzemanyagrendszert, karbipucolás és beállítást
és megcsinálták valamelyik nap 13 évesen
képesek voltak 12 centi benzincsövet venni a boltban
mondjuk a parafa csésze tömítéssel melléfogtak, de majd szétszedik ismét amikor ereszteni fog
kiveszed a régit és beteszed az újat
Hogyan kell a simson s51-nél a főtengely szimeringet cserélni?
Hello!
Szépen sorban. Gyertya, én az S51N-es motormba NGK B8HS gyertyát használok, én ezzel vettem anno a motort, és azóta is ez van benne. Ha gondolod próbáld majd ki ezt a gyertyát mert hőértékre megfelel a Simsonba!
Henger és a karbi közötti részen nem igazán szabadna benzinnek lennie. Érdemes lenne ellenőrizni a karbinak a szivócsonkra csatlakozó részét hogy síkba van-e. Mert ha a szívócsonkon lévő csavarok nagyon meg vannak tépve, akkor a karburátornak az a fele meg szokott hajolni enyhe "C" alakba, ami fals levegő szívásához vezet, ezzel együtt a tömítés is vetemedik azt sem ártana cserélni. Tudom javasolni hogy a karbi és a henger szívócsonkja közé tegyél egy bakelitból kivágott/kireszelt tömítést.
A légszűrő felé vezető gumi csonkra én ABA bilincset tennék (csőbilincset) mert az nem gyűri meg a gumit, és sokkal tartósabb.
Fals levegő teljes mértékben okozhatja hogy nem indul a motor hidegen, mert hidegen a motor több benzint "kér" ahhoz hogy el tudjon indulni, ezt a karbi meg is adja neki, de a fals levegő annyira felhígítja ezt a benzin-levegő keveréket hogy nem ér semmit.
Gyújtás oldalon a szimeringet szerintem még mindig érdemes lenne megnézni, lehetne egy cserével is próbálkozni. Nem nagy munka a csere.
Üdv, Bence
Azért valahol örülök annak, hogy eljutottál oda amit kb egy hete mondtam:)
A henger és a karbi közé illenne jó tömítés,az hogy a légszűrő és a karbi között szív e falsot sokat nemszámít lényeg hogy piszkot neszívjon be.Alapjárati levegőt pedig nem így állítunk hogy ennyi meg annyi csavarás...
Hali srácok!
Nah...ma reggel kitakaritottam a benzin szürőt, észre vettem,hogy az az átlátszó kis szürő elvan törve picit, kitakaritottam azt a kupakot is, rengeteg dzsuva volt benne. hagytam középső részen a súbert, tettem bele kisebb hőértékű gyertyát, mert 260-as isolator volt benne. elmentem vele kútra, majd mászkáltam vele, jah...állitottam a benzin-keverék szabályzón is, teljesen be, majd másfél,2 vissza. Nagyon jól megy, nem dadog, nem durrog, gyorsan reagál a gázra, és mindig pöccre indult. igaz melegen! Most majd meglesem,hogy várok vele 1 órát mire kihül teljesen, és újra megpróbálom. Remélem indul..... :D másik észrevételem,hogy a karbi és a henger között van egy tömités, az elvan repedve, néha jön ki ott állás alatt benzin....! Irtátok,hogy szivhat falsot...esetleg ott? vagy kötözzem le a gumi harangot gyors kötözövel, hátha ott szivhat falsot? nincs megrepedve....de kitudja? előzö gazdája tett bele valami gumi csonkot(hogy miért nem tudom), ő azt mondja,hogy ott szivott neki falsot...bár én nem vettem észre repedést, törést....de kitudja? szerintetek ezek a tünetek okozhatják azt,hogy nem indul hidegen? mellesleg megint reggel lekellett vennem a gumi harangot, és ott (megszivatni a kezemmel), úgy elindul pöccre, és tartja az alapjáratot, nem ingázik :S tudom igy távolról nehéz tippeket adni, de minden tippet kipróbálok hátha :D
Reggel csináltam képeket meg írtam mailt, de valamiért nem küldi el majd még próbálkozok:)
Ha 1mm a tegelyirányú elmozdulás, az úgy százszorosa a kívánatosnak.
Szerinted?
Az utángyártottak közül még az a legjobb.
üdv eladnám simsonomat amit tudni kell róla, erdeti állapot,eredeti kék festés.1982ben vette egy 52éves bácsi éshasználta 1990ig,ezzel járt a 3 km-re lévő munkahelyére,kb 4-5ezer km-er lehet benne,az erdeti gumik elöl3,5,hátul2,5mm-esek.eredeti zsír simsonhang,a kipufogó sincs széthulva belül.ami cserélve lett az a benzincsap és az oldaldeklizár.van hozzá egy eredeti szerszám,és izzókészlet,egy korabeli tiptopcsomag,és egy új isolator special.megtekinthető aszód.tel 06706119609
köszi a segítséget,még azt szeretném kérdezni hogy mi a véleményed az almot hengerekről ? Jó lenne alapnak egy 60 4f készítésére ?