Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sokat kaphat. Tuti hogy jo az úszószint? Ja: tűszelep zár?
Helló van egy simson s51esem és az a problémám hogy mikor elvan zárva a csap akkor rendesen felpörög de ha kinyitom akkor leáll mi lehet a baja?
az úszó szint is jó
előre is köszi
Sziasztok! Az lenne a gondom,hogy a simsonom indul, üresben ki is pörög, de néha durrog, de viszont ha menni akarok vele, akkor magas fordulaton erőtlen és nem pörög föl. Tirisztoros gyujtás van rajta. Amikor strobival néztük, sokszor nem is villant, pedig szikra az van. A másik érdekesség,hogy a tirisztort levettük az enyémről, haverom működő simsonjáról átraktuk a tirisztort de meg sem nyikkan a motor szikra van de akár hová állitom a kis potit rajta semmi mégcsak nem is pöffen. A tirisztorom lenne a rossz vagy pedig jeladó? S50es 60cc 4f +tervezett rezó (babgulyás féle). Arra gondoltam,hogy mivel nem akarok sokat költeni,hogy rádobok egy megszakitós gyujtást, nagyon szar lenne vele a gép? köszi a segitséget!
Rendben ezeket ellenőrzöm.Köszönöm.
Ha sokat kap akkor szokott ilyen lenni és nembírja kipörögni magát... állíts a karbin persze ha a gyújtás is tuti jó és a gyertya is.
Üdv mindenkinek!
Van egy S51n-es simsonom először ment rajta minden rendesen szóval jól működött.Most azt tapasztaltam hogy motronikusan nincs baja mert üresben felpörög ahogy kell,de ha sebességbe teszem és elindulok akkor 1-be még nagyjából pörög de ha feljebb váltok lefullad.Csak akkor nem fullad le ha maxig húzom neki a gázt de akkor is csak ilyen alapjárat közel pörög és nem megy.Mi lehet a probléma hol keressem?Válaszotokat előre is köszönöm.
Ez van. Erre volt keret. (ingyen volt:))
Nekem tök jó, csak a motornak nem:)

Még a heli hővezetése is sokkal roszabb mint a direkt aluba betekert, de a perselyes meg egyenesen kriminális.

Nemtom ki találta ki, de szörnyű egy megoldás.
Sziasztok.
Keresek S51-es 50ccm hengerhez való gyári, vagy jó minőségű, jó állapotú hengerfejet. Ha valakinek van elfekvőben egy felesleges és megszabadulna tőle akkor légyszi jelezze. :)
Miért nem jó? Ez sem jön ki,bele van ragasztva,mint állat.
A perselyezést el kellene feljteni, nem jó.
Van erre profi technolgia, amit sajnos lejárat sok kókler, de attól még jó.
Heli coil.

Ha jól csinlják nem jön ki.
Szerintem is jó a menetjavító,nekem sem volt vele gondom egyszer tekertem ki a gyertyával együtt de "beletéptem" kicsit utána többet nemjött ki.
Én a tuningolt 60as fejben vágtam haza a menetet,mivel sokba lett volna újat legyártatni,csináltattam bele perselyt(haver keresztapja ingyen legyártotta,de a tábori is 4ezret mondott rá). Mentem már vele 9száz km-t,tisztítottam gyertyát,miért nem jó így...?
Erre oda fogoj figyelni, bár eddig i azt tettem. Ez így jött ki. Megpróbálok almotot beszerezni.
Dávid, a gyertyamenetet nagyon könnyű túlhúzni, mindössze 10 nm a határ vagy mennyi, az meg anyi mint egy normál m6ra megadottmax meghúzás, magyarul tök kevés.

egészen kicsi szárral érdemes huzigálni.

Az almot meg tök jó, még a legjobb amit kapni lehet.
Sajnos kiment a menet belőle. Ill csavaphúzóval ki tudtam piszkálni. Javítatni nem akarom, mindkét megoldásról van rossz tapasztalatom. Tehát melyiket ajánlod? Nagyon rám jár a rúd.
oh jaj, mitürtént már megint?
Ha jól tudom az MZA almotot használ... (meg most vettem és is egy 70es hengert(almot). Jó, persze még kb 7-800 km van benne de eddig nem volt gondom vele. /hogy vágtad haza a hengert?/
Utángyártott 70-es hengerfejből melyiket érdemes megvenni? Eddig az almotra esküdtek, de sajnos használhatatlanná vált. Bármelyiket megvehetem, vagy van kifejezetten jó minőségű?
Bár én lennék ilyen kemény!
Keméyn dolgok lettek itten leírva:)
Értem,hát így hogy nemnagyon akarod tuningolni egy próbát megérhet csináltatni sem kell ha belemegy amit lehet kapni bár attólfügg hogy mart bele,egy kis olajzó lyuk kell rá és ennyi.
belemart a régi tűgörgő a hajtókarba, ezért akarok bele perselyt mert legfeljebb több olajat keverek bele, nem fog csörögni, és nem kell új hajtókart sem venni.
Akkor szerintem bírná,elvileg simán az oldalába fursz egy lyukat nemtudom mondjuk egy 4mm körülit,amugy a sima tűgörgős megoldás miért nemjó? mibaja a hajtókarnak?
Megpróbálhatod igen max az lehet hogy kiég,de ha van vagy tudsz szerezni egy multimétert az a legjobb