Fl4tl4nd3r
Gyári karbi, meg kipu lesz rajta, úgyhogy 10 nek a környékén sem leszünk. A henger 7-8 körülre dolgozik, de nem akarok nagyon belebonyolódni. Csak egy lyukat kell rá fúrni?
Hova, és mekkorát?
emzoli22357
az előző gazdi sufnituningolta, csak elfelejtette megmondani. Hosszú 4 van benne, kipufogónyílás ki volt reszelve, teljesen asszimetrikusan, etz lánc volt rajta, meg a henger tetejéből le volt esztergálva, tolómérővel megmértem és 1 mm-rel alacsonyabban volt, de azóta már raktam alá tömítést hogy magasabban legyen.
Az első lámpát azt egy tekercsre kell bekötni és semmi más,a hátsó pedig a másik tekercs innen töltené az akkut is.Nemlehet hogy 6V-os és ezért alig világít a 12V-os égő? Sima 35W-os égővel sincs annyira rossz fénye ha megvan a fordulat...
MIt lehetne csinálni annak, hogy a simóm világítása elől meg hátul is éppen csak pislákol. a hátsó lámpát napközben nem is lehet látni, de sötétben is csak kicsit. az első lámpám se világít nagyon, sötétben még az utat sem tudja megvilágítani annyira, hogy lássam hol az út. Hátul egy 12V 5W-os kis égő van, elől nem tudom.
Önts bele rozsdamarót vagy gázolajat bármi ami kicsit is oldja a rozsdát és hagyd benne egy napig,ha ígysem jön szét akkor kikell ütni a dugót,finom polírpapírral megcsiszolod a rozsdás hengert egy új dugó és már megy is.
Énis gondolkoztam ezen a perselyes megoldáson,mert eddig szinte mindegyik tűgörgő egy idő után csörgött....lehet kapni boltban is perselyt csak egy lyukat kell rá fúrni az olajnak és elvileg ennyi,aztmondták hogy tuninghoz is szokták használni,szerintem ha nem 10ezer fölöttire tervezed akkor biztos bírja.
Szisztok. Lenne egy olyan problémám h a dugó megragadt sokat állt egyhelyben a motor gyertya nélkül és tiszta roszda lett a dugónál.
Hogy tudnám levenni a hengert? Vagy h lehetne megoldani h jó legyen?
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.
A simsonomban 2-szer széthullott a felső tűgörgő, és belemart a hajtókarba. Most fel lesz újítva, egy 60/4 es henger fog rákerülni, Keystone dugattyúval. Apum mondta hogy a hajtókarral csak annyit kellene csinálni hogy a tűgörgő helyére bronzperselyt kell rakni. Eddig jó mert már ő is csinált ilyet, csak gyári s50-es simsonnal, egy öregembernek. Ez a motor elméletileg jobban fog pörögni, ezért mondták hogy be fog sülni a csapszeg, és egy nútot kellene bele vágni az olajnak. Oké hogy nútot, de mekkorát, milyet. Az ismerőseim közül senki sem csinált még ilyet, és ezért kérdezem meg itt, hogy szerintetek újítsam fel a hajtókart, vagy perselyeztessem meg. Előre is köszönöm. Olyan válaszokat ha lehet nem kérnék hogy hülye vagyok minek cseszem szét azt a jó simsont.
Sziasztok segítséget szeretnék kérni tőletek,simson blokk széthúzó szerszámra lenne szükségem,kitöl és menyiért tudnék hozzá jutni előre is köszike.üdv zsolt
Tuning Simósoktól kérdezem hogy nektek a kuplungnál levő kinyomópálcát nem eszi meg az erősebb kuplungtárcsarugó(1.8)?
70es normál hengert elviszi a gyári kulungtárcsarugó, mert gondolkozom azon hogy visszarakjam...
16 évesen, életemben először szedtem szét jobban Simson blokkot (meg úgy bármilyet). Az elméletet vágtam, gyakorlatom meg még semmi nem volt. Megjött a henger, dugó, fej, kipuff, elmondom neked anyám fogta meg a hengert, amíg beleillesztettem a dugót.. Összeraktam, leellenőriztem mindent, beindítottam, felültem, és mentem. Frissen fúrt 60/4-gyel, Sajtos-féle (Keystone) dugókkal. 1 percet járattam kb helyben, utána egész nyáron használtam 40 fokos kánikulában, de volt hogy bokáig érő vízen kellett átgázolnom.. novemberben eladtam. Amíg én használtam nem volt semmi baja, és az új tulajnak is csak a gyújtás szarakodott..
Gyári karbi, meg kipu lesz rajta, úgyhogy 10 nek a környékén sem leszünk. A henger 7-8 körülre dolgozik, de nem akarok nagyon belebonyolódni. Csak egy lyukat kell rá fúrni?
Hova, és mekkorát?
emzoli22357
az előző gazdi sufnituningolta, csak elfelejtette megmondani. Hosszú 4 van benne, kipufogónyílás ki volt reszelve, teljesen asszimetrikusan, etz lánc volt rajta, meg a henger tetejéből le volt esztergálva, tolómérővel megmértem és 1 mm-rel alacsonyabban volt, de azóta már raktam alá tömítést hogy magasabban legyen.