Én is sík úton használom (Alföld). Keményen 58 kiló vagyok 18 éves létemre, pedig eszek rendesen (genetika). Ha majd elkopik a henger, én is 60/4-et tervezek rá tenni. A megállással nincs gondom, az első fék simán satuzik (persze nem 50-nél), a hátsó is ha tövig lenyomom. Köszönöm mindenkinek aki válaszolt a kérdéseimre.
Ha elbírja a motorod,akkor 5-6km/h-val több lesz a vége. Nekem most 17es van fent, de 60as 4felömlős tuningolt a henger. Simán mentem vele 75öt,de még bejáratós,úgyhogy nem mertem tovább húzni.(pontosan be van állítva a biciklis óra) Érzésem szerint olyan 85-90 körül lesz a vége(csak tudjak megállni )! Mivel főleg síkúton használom(de elég jól bírta az emelkedőt is,pedig 110kg vagyok),ha bejárattam,kap előre egy 18ast. Azt lesz ami lesz,keresek egy kisebb lejtőt és irány a 100km/h!
Ezek átlagban lassan harminc éves motorok, sok múlik az állapoton mega beállításokon. Az enyém 60 köbcenti, 70 a vége. Hogy jó vagy nem? Egyelőre elég.:D
Ma lemértem a Simsonom (S51E tirisztoros) végsebességét GPS-el. (((61.2 km/h)))
15-ös lánckerékkel, teljesen gyári állapotban.
Ez milyennek számít? Jó, rossz, átlagos?
Első Simsonom, szóval nem tudom milyennek kéne lennie.
Nekem is most kell blokkot újítani, én ina tűgörgőket fogok használni! Alulra fémkosaras K jelölésű?!, nem tudták Zegen sehol beszerezni a kimondottan hajtórúdszembe valót. Felülre pedig műanyagkosarasat kaptam csak. Viszont ezzel nekem nem volt gondom az előzőekben sem kb. 3000-ig. Nem tartok tőle, hogy szét fog menni, mert kapott hideget meleget a motorom és bírta. Inkább az alsóra leszek kíváncsi. Mi a véleményetek róla?
Felraktam a 60as hengerhez átalakított hengerfejet,(eddig a gyári 50es-é volt fent) most nem csörög semmi, szép a hangja nagyon! Hétvégén rámegy a tervezett rezó,attól meg már úgysem hallok semmit! Még bejáratós, úgy kellett a jobb kezemre rászólni 75nél,hogy ácsi ácsi!
azt hiszem megoldottam a kérdést
autóban úgy is cserélni kell az akkut, felkötözöm hátra, előre meg beszerzek valami kisebb lámpát
kb fél órás az út annyit simán kibír az akku 1 izzóval
így kell a legkevesebbet buherálni a szimón
aztán hogy 130 vagy 140 kilót visz szegényke már annyira mindegy
Mert valkinek feladtam iylasmit csüt környékén