Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ügyesek,de horror áraik vannak!
Hogyan kell felrakni a lámparácsot? Mert a mostani megoldással ahogy fel van rakva elég bénán néz ki. ja és az alapjáratot még mindig nem sikerült beállítani. a képen van, hogy milyen a karbi.
hello valakinek van valami véleménye Táboriék mühelyéről szervizelésükről és tuningolásról?
Jaja.
4 körül?
Holnap, viheted.
Mikor jössz érte?
szeva, rendelnék 2db 140es BVF fuvit
Üdv!

Meg tudná nekem valaki mondani hogy gyárilag milyen magas a kipufogónyílás S50B esetén?
ezt például akkor csinálja, ha a lefutó pofa előbb támaszt ki mint a felfutó.

Az iylen típusu dovfékben két pofa van ugye, az egyiket a forgás méginkább befeszíti, ez a felfutó, a másiket meg elfelé feszíti a dobtól a fprgás.
Az utóbbi kb dísznek van a dobban, hoy érdemben mennyit fékez, azt iylankor lehet megtapasztalni.

Többféle trükközés lehetséges, hogy a felfutó, vagyis a ténylegesen fékező pofát nyomja a dobhoz, például úgy, hogy a lefutó oldal kulcsából néhány tizedet elközsörülsz.
IUlyenkor hangynyit aszimmetrikusan nyomja a két oldalát, de ez em baj, mivel a lefutó oldal nem csak nem fog, de ebből fakadóan nem is is nagyon kopik.
Persze, mindez azzal a feltételezássel, hogy a pofák ki vannak hézagolva, nem áll kerezstben a kulcs már alaphelyzetben is.
Köszi, regisztráltam, de még nem enged be, mert még nem engedélyezték. :/
Ha regisztrálsz ide, itt van egy kis segítség:
http://www.gpracing.hu/index.p...
Hogyan lehet beállítani az első féket? Kerestem a neten, de nem találtam megoldást. Most, ha behúzom az első féket tövig, akkor éppen egy kicsit fog, annyira, hogy azzal megállni nem lehet, még lépésben sem. Simán el tudom tolni a gépet, ha be van húzva a fék :( :/
Ki próbálom kíváncsiságból a fúrógépes megoldást , köszönöm a tippet.
Kétszer már leszedtem a kuplungot , semmi rendelleneset nem találtam.Ki hézagoltam a kosarat , nézelődtem.Lehet megpróbálom egy másik kosárral-kis fogaskerékkel.Már néhány Simson blokkot felújítottam , de sosem tapasztaltam ehhez hasonló jelenséget.Köszönöm a segítséget , majd írok a fejleményekről.
Első körben nyilván nem a blokkot kellene szétbontani, hanem a primerhajtást ellenőrizni.
Kicsit kevesebb szerelés, ráadásul a nem henger eredetű zajoknak rendszerint ez a forrása nem a váltó...

A primer számos okból kelthet zajt, darálhat, vagy sipíthat, ha mondjuk fordítva került fel a kisfogas mint eredetielg volt, és ahogy már összekopott,, de számtalan egyéb okból is zöröghet.

Az utángyártott ksifpgasok például lötyögnek a főcin, ezeket lehetetlen központosan felszererelni, ez már önmagában zajforrás.
További elhetőség a kuplung excentricitása.
Szokás még elcserélgetni a kuplungagy külső és belső hézagolóit illetve ha a kosár bemiylen irányban lóg, kiemelve megfeszül és csöken a zaj.
szóval, mielőtt szétbombázod a blokkot vélhetően feleslegesen, terepszemlét kelelne tartani a primerhajtás környékén.
pedig a kuplung oldja a kapcsolatot a motor és a váltó között. Vedd le a kuplungot és a láncot. Forgasd meg a tengelyt egy fúrógéppel,így ha nem zörög,akkor a váltó kizárva. Végig is próbálgathatod a sebességeket. De ha most újítottad fel,lehet hogy valami gyengébb minőségű cucc került bele, aztán mostanra megadta magát. Sajna előfordul.
Menet közben nem hallatszik.A váltóban mi zöröghet?Ki vannak hézagolva a fogaskerekek , a kuplung kosár is ki van hézagolva.Hátha valaki már találkozott hasonló esettel , mert potyára nem szeretném szét húzni a blokkot , főleg , hogy felújítás óta kb 30km-t ment.
Megtisztelő, de engem hiába, nemtom mennyit érhet egy homár.
menyit érhet egy komár? gyári virágmintás fényezése van... meg patent a gép... dt fórumba nem válaszoltál úgy hogy kell kergesselek
óóó jeee:)
Mekkora:)

VAlószínűleg a hátsókerékben kevés a levegő.
valószínű a váltóban zörög valami. Ha mész vele,minden ok?
Sziasztok!Az 51 es Simsonom csörgő-kerregő hangot ad , de a kuplung behúzásával elmúlik a hang.Mi lehet a probléma?
a link még mindig szar.
Egyébként Starhoz (turbós blokkhoz) kereskedelemben nem kapható 70-es henger, és elég körülményes építeni is, Magyarországon 1-ről tudok csak.
Hali mindenki! simson star 70-re alakításához ez elég?

http://robogoalkatresz.odormot...