Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Üdv ! Az egyik ismerős simsonja nem akar működni rendesen, a panaszok az hogy olyan mint aminek a hengerébe öntik a benzint vödör számra nyitott benzincsap állásnál és a kipuból ömlik a benzin kifele szó szerint, ful is megfele mint atom nem is csoda,zárt csapnál viszont már tökéletesen működik a gép,tűszelep jó uszó jó,főfuvesz 67-es,benya szint is jó. Mi lehet a fos benne ?
te ittál ?
Sziasztok!

B50-re keresek az légszűrőházra 2 oldaldeknit, illetve egy ülés. Nem baj, ha sérült...
köszönöm
Az előgyújtás alapvetően az égési késedelem miatt kell.
Az meg annyi, amennyi éppen az aktuális üzemállapottól függő lángsebesség.
Ez meg függ kb a motor minden részétől, hengertől, fejtől, kiputól, karbitól, mindentől
Benne vn a javkönyvben.
Alapvetően mérni kell hoyg a főci középen legyen a blokk bal oldalában kell hézagolni.
Tölts le egy javkönyvet.
Sziasztok valaki tudna dobni egy rajzot simson s50(turbohűtéses) főtengely hézagolásáról illetve a seegerekről?Egyet most újítok fel,de az előző dinka aki szétszedte sehova nem rakott se seegert se hézagoló lemezeket.Ja és igazából néztem egy rajzot,de abból nem derül ki ,hogy pontosan hány mm-es kell hova..legjobb lenne ha valaki leírná mondjuk balról jobbra,hogy minek hova kell kerülnie.előre is köszönöm
mik befolyásolják? ha megtudod mondani akkor elmondok pár dolgot a motorról és hátha tudsz akkor segíteni
nem lehet válaszolni a kérdésedre mert számtalan változótól függ, hogy mekkora előgyula kell.
Szasz!

Számtalan okból csörömpölhet egy motor.

HA leveszed a primer oldalról a kifogast, és gyújtás oldalról beindítod a motort egy fúrógépbe fogott dugókulccsal (értelemszerűen a 17-es dugóba egy csavarszárat kell dugni, sé azt kell a fúró tokmnyába fogni, oylan 500 wattos fúró, már elíndítja a 90es motort is) szóvl, ha elindítod, akkor kizárható, hogy a váltó vagy a primer zajos, vagy a henger-főci ad e zajt.

Az oldalam: http://molnarzoltan.atw.hu/

Mégeyg enter a címsorba akkor bejön
Sziasztok
azt szeretném kérdezni h 60as hengerhez amihez síkolt hengerfej van mekkora előgyújtás az ideális? ha vki tudna értéket mondani nagyon megköszönném(stihl gyújtásom van és ennek az állítgatása nem 1szer ű ezt majd ha minden jólmegy hnap megoldom, csak anyi a kérdés h szerintetek mekkora lenne az ideális) válaszokat előre is köszönöm
Szerintetek hogyan tudok egy simson kerékre egy féktárcsát rátenni úgy, hogy biztonságos is legyen a cucc? Vagy inkább vegyek egy tárcsához és fékhez tartozó kereket? (Honda MBX 80)
Akkor viszont: foglalkozott már valaki Honda MBX hátsókerék simsonvázba szerelésével? (Első kerék megoldható, mert minden arról van.) A legnagyobb baj, hogy a Honda kerék lánckereke és a blokkon levő lánckerék sehogy sincs egy síkban.
Vagy: ismer valaki olyan típust, aminek küllős kereke van, és rokona a fent említett Hondának?
Bocsánat, ha sokat kérdezek egszerre!
Műanyagkosaras INA görgőtől csöröghet a motor? A főtengely csapágyak nem lógnak, hajtókar nem lóg, legalább is nem érzem. Hézagolók benn vannak (tőled vásárol). Fúrt henger, Piston márkályú dugattyúval. Valmint elkérhetem az oldalad címét?
60/4f-es henger dugóval . 10e
Hozzá való rezo. 10e
19-es karbi. 5e
ülés lemezzel. 5e
váz: lámpával, kormánnyal , légszűrővel , lámpákkal, középtámasszal, sárvédőkkel , első polírozott teloval, hátsotelo , lánc és burkolatával, bowdenekkel. . stb 30e
Érd: jandrok@citromail.hu
Műanyagkosaras gürgő nem való hajtókarszembe.
Minden csapágygyártónak megvan a hajtórúdszembe való hőkiegyenlített cucca, hajtrúdhoz egyik sem ajánl poliamid kosaras cuccot.

Ettől függetlenül a 2010 es év bajnokmotorjában is ez volt, persze, az vizes.
De én akkor sem tennék oda oylat
Műanyag vagy sima kosaras tűgörgőből szerintem kb. teljesen mindegy, ahány ember annyi vélemény, én alul a hajtókar szetthez adott nevenincs tűgörgős kosarat használom, felül meg gyárit.
a fúrás nélküli dugózásra meg nem tudok neked mit mondani, ha nagyon szorult a helyzet akkor talán.
Az 1 és 2 gyűrűs között a legnagyobb különbség, hogy az egyiken 1-el kevesebb gyűrű van mint a másikon :)
Simson Star, S50, S51, S60,S70 ,90,100,110 ccm henger tuning:

-Hengerfúrás: -S50,star,swalbi 44mm-ig
-S51-60 42.5mm-ig
-S70 47.5mm-ig

-4 felömlős henger készítés 50,51,60,70,80,90 hengeren (7000Ft)
(henger,hengerfej átalakítással)

-51-es blokk átalakítás 70,90ccm-re: -blokk
marás(2000Ft)
-70 henger(új,Almot) (9000Ft)
-hengerfej hozzáalakítás (1500Ft)
-70-es sportfőtengely (Mza-tuning 16000Ft)

-S50-es hengerre 5 felömlő kiképzés (8000Ft)
-S50,star,swalbi 80ccm (50mm furattal) henger készítés: - Hüvely csere,blokkmarás, hengerfej
átalakítás,és igény szerint henger kialakítás(2,4,5,6 felömlősre)

-S50, S51, S70,S90 átalakítás 5,6 felömlősre szívómembrán vezérléssel (15000Ft-tól)

-90-100 ccm-es henger 2,4,5,6 felömlős kivitelben honda racing dugattyúval,
hengerfej alakítással (23.000-től)

Érd: 06705305174

k.zoltan_1983@freemail.hu
Köszi! Hirtelen eszembe jutott 3 dolog: Műanyagkosaras vagy ezüstözött tűgörgő a jobb? A hengerszettem kb 500km-t ment, 41es furata volt, ha most új dugót veszek mindenképp kell furatni vagy ugyanúgy mehet vissza egy 41-es? A hengerfejjel mi legyen? Mi a különbség az 1 és a 2 gyűrűs dugattyú között?
simsonbolt.hu
De dugót például Sajtos Szűcs Jánostól érdemes (ő a gyártó).
Honnan lenne érdemes alkatrészeket rendelni? Olyan hely kellene, ami aránylag normális árban van, de vannak komolyabb dolgok (keystone dugó, ezüstözött tűgörgő stb)
Értem, szerintem a vaku miatt fehér.
Köszi, én is erre tippeltem. Majd valamikor megcsinálom. Megint rámegy még egy simson ára, de már a sokadiké...
Haladok, elektromos rész:
-ha gyújtás+világításra teszem, a motor beindítása nélkül is működnie kell a komplett világításnak? (akksi van benne)
-van benne vmilyen relé vagy direktben megy?

Üdv:
Pap Sándor
Üdv Simsonosok.

Bontásból van még pár alkatrészem megmaradva akit érdekel:
- Csomagtartó
- Hátsó lámpa komplett
- Kapcsolók
- Gázkar
- Fék/kuplung kar
- Váz elemek

Ár megegyezés szerint akit érdekel valami keressen fel.
Szia!Sajnos biztosra veheted, hogy szétment a felsõ rűgörgős csapágy.és az egyik kiesett rűgörgő csinálta ezt a golflabda mintát. az az igazság, hogy meg kellett volna állnod, amikor azt a fura hangot hallottad. ...biztosan tudod mirõl beszélek.A dugó is kuka.Teljesen szétverte a tetejét.Majd nézd meg, bele is kézzel szorulva a gyűrű.